Share this project

Done

Share this project

Done
We brengen een fantasiewereld naar kinderen in het Nederlandse taalgebied. Tijd voor rollenspel ( RPG ) in Storia.
31 backers pledged €1,985 to help bring this project to life.
Last updated

About

€1,985

31

De laatste 48 uur staan op het punt te beginnen, dus tijd om klaarheid te brengen in de rewards :

En de Deluxe Doos

(Voor alle duidelijkheid en om geen verwarring te veroorzaken : Geen Monsters onder m'n Bed is een vertaling van No Thank You, Evil, een spel gecreëerd door Monte Cook Games die ons de licentie gaf dit spel uit te brengen in het Nederlands.)

                     LT Publications and Monte Cook Games presenteren u graag :

Amber is een Superslimme Prinses die Experimenteert met Wetenschap. Koen is een Coole Robot die van Iek-Euk dingen houdt. Ze hebben zojuist ontdekt dat hun vriend Wiffle door Zaagtandheksen gevangen is genomen, diep in de Drakensnotwatervallen. Zij zijn de enigen die Storia kunnen betreden en Wiffle redden - Hoe zullen ze het doen ? 

Zin om op avontuur te gaan ? Als een piraat, een robot of een astronaute ? Of ben je liever een prinses of een spion ? In Storia is alles mogelijk ! 

Geen Monsters onder m'n Bed is een spel van wonderlijke creaties, spannende avonturen, waarbij je je eigen verhalen schept en vertelt. Elke speler creëert een karakter, gebaseerd op een paar leuke en fantasievolle eigenschappen. De Gids (een speciale rol, vaak gespeeld door een volwassene of een ouder kind (12+) ) presenteert een probleem of dilemma en de spelers trekken op avontuur in hun eigen fantasie. Onderweg gebruiken ze hun speciale vaardigheden, vriendje en uitrusting om de nodige obstakels te overwinnen - Een slijmmonster overwinnen ? Een wantrouwige burgemeester overtuigen ? Een konijn overwinnen tijdens een race ?

Alles is mogelijk ! Nou, ja, heel veel toch ! Hoe meer je je fantasie gebruikt, hoe meer mogelijkheden je hebt om opdrachten tot een goed einde te brengen en hoe leuker je avonturen worden ! 

Jongere kinderen zijn snel gefrustreerd als een spel te complex is, oudere kinderen vervelen zich snel bij een spel dat te simpel is.

Geen Monsters onder m'n Bed is volle pret voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook de oudere broers en zussen, evenals de ouders kunnen er veel plezier aan beleven, dankzij de schaalbare en modulaire regels waarbij je het spel kan aanpassen aan de vaardigheden en leeftijden van de verschillende spelers. Een voorbeeldje.

 Amber is een 6 jaar oud en een prinses. Ze heeft 4 eigenschappen : Ze is niet zo Sterk ( de lakeien doen al het zware werk ), Snel ( ze is een prinses ! ) of Slim ( ze is ook niet dom ), maar wel helemaal en volledig Geweldig ( een prinses heeft nu eenmaal aanzien en is volledig hip ) ! Haar Kunstje is Charmeren, waarbij ze iemand zonder veel problemen rond haar vinger kan draaien !

Amber is 8 jaar oud en een superslimme prinses. Omdat ze Superslim is krijgt ze bij haar eigenschappen één extra Slim punt. Als ze iets Slims bedenkt tijdens een avontuur kan de Gids dit belonen, want ze is per slot van rekening Superslim. Vanaf nu kan ze haar vriendje ook Lekkernijtjes geven, zodat deze één van hun Cyphers kunnen gebruiken.

Amber is 10 jaar oud en is een superslimme prinses die met Wetenschap experimenteert. Deze laatste eigenschap maakt je karakter nog wat specialer. En je krijgt er nog een Talent bij : je kan exploderende zaken in het rond gooien. Als Prinses...

Vind je dat nou niet zo prinsesserig, dan kan je ook nog altijd door de lucht vliegen, van pizza houden, geweldige boeken lezen, zingen en dansen, telkens met een speciaal talent erbij.  

De leeftijden die er bij staan zijn een leidraad. Je kan met jongere kinderen spelen en kinderen van 8 kunnen met alle regels spelen. Om het spel voor verschillende leeftijden leuk te maken en nieuwe uitdagingen te geven is het modulair opgebouwd. Bij elke stap komen er enkele regels bij.

 Geen Monsters onder m'n Bed speelt zich af in Storia : Het Land achter de Kast. Het is een wereld vol kinderlijke fantasie : draken en dinosaurussen, feeën en elven, race auto's en robots, en allerlei vreemde creaturen. De karakters die door de kinderen gespeeld worden zijn kinderen die uitverkoren zijn om Storia te redden van het kwaad.

Vergezeld door hun Vriendjes en met hun HebHetHierrugzakken ( levende wezens die de coole spulletjes van de karakters in hun buikje bewaren ) op hun rug, beleven de kinderen spannende avonturen in Storia en redden ze keer op keer de wereld.

Als dit project er door komt, dan valt er in oktober een spel in de bus. Wat er precies allemaal in het pakket zit kan ik je nu eigenlijk nog niet vertellen, maar dit zal er zeker in zitten :

Regelboek : In dit boek vind je alles wat je nodig hebt om op avonturen te gaan : hoe je een held maakt en een vriendje zoekt, wat Cyphers zijn en welke monsters er rondlopen. Met de nodige hulp hopen we dit boek te kunnen laten groeien tot een Allesweetboek.

Avonturenboek : 3 geweldige avonturen zijn neergepend in dit boek : Ga mee de Drakensnotwatervallen in op zoek naar..., ontdek wat je met een Tijdmachine kan doen en dan is er nog De Vloek van het Avonturenrijk.

Kaarten : En dan zijn er de kaarten. Bijna 100 kaarten met helden, cyphers, monsters, enz... Groter dan gewone speelkaarten, Tarot-formaat, ongeveer 12 op 7 cm, om snel en gemakkelijk uit te delen en op te zoeken. 

Karakterbladen : Op je karakterblad vul je alle gegevens van je held in. Er zijn 3 reeksen van 5 karakterbladen, samen 15. 

 In het laboratorium onderzoek doen naar 'droog water'...

Als je voor de Deluxe Doos gekozen hebt, wordt je pas echt goed verwend. Niet onmiddellijk, maar hoe meer mensen dit project ondersteunen, hoe voller de doos wordt. Zomaar, en je betaalt niets extra.

De Doos : Een echte speldoos, waar alles in kan. En als 'Geen Monsters onder m'n Bed' een onverhoopt MEGA succes wordt, dan zal de doos meegroeien. Alles wat we tijdens dit project extra gaan maken, zal er in kunnen én zal er in gaan.

Spelcounters : We bezorgen je een kartonnen blad met uitdrukbare spelcounters. Deze counters kan je gebruiken in combinatie met je karakterblad om snel al je krachten en je vaardigheden te overzien.

Gelamineerde Set Karakterbladen : Je krijgt natuurlijk ook de gewone sets met karakterbladen, maar daarnaast krijg je een set (3) van gelamineerde bladen, waarop je met uitwisbare stiften alles kan noteren.

Dobbelstenen : Je hebt dobbelstenen nodig en op het moment van de kickstartlancering zijn dat nog doodgewone, zeszijdige dobbelstenen. Maar er zijn er andere. Monsterdobbelstenen. En zodra dat doel bereikt is, vervangen we de doodgewone set door een monsterset. Want dat hoort zo in een Deluxe Doos.

We hebben nog veel extra's in gedachten : kaarten voor 'Verhaal graag', een 'Storia Gids', Avonturenboek 2, enz...

Als we ons bedrag hebben bijeengesprokkeld om Geen Monsters onder m'n Bed tot leven te laten komen, is het nog niet voorbij. Hoe meer mensen hun schouders onder dit project zetten (en hun centjes), hoe meer er mogelijk is. Dat regelboek van 90 bladzijden met een slappe kaft kan op het einde getransformeerd zijn in een hardcover van meer dan 150 bladzijden. Dit zijn onze eerste doelen, maar er zitten er meer in de pijplijn :

Meer stretchgoals in de PIJPLIJN

We willen graag zoveel mogelijk mensen bereiken, dus promotie, promotie, promotie :). Maar het leukste is natuurlijk dat er extra goals kunnen bereikt worden.

        https://www.facebook.com/LT-Publications-1947141475534929/ 

Voor elke Liker van de pagina, Volger van de pagina, Deler van het bericht dat de kickstarter lanceert of Kickstartercomment, verzamelen we 1 punt. Met die punten kan je extra goals behalen.

  Op een vliegdolfijn op zoek naar de verdwenen schatten van de zee...

Als je een Deluxe Doos hebt gekozen, dan krijg je alles. Tof ! Leuk ! Maar als je nu geen Deluxe doos hebt gekozen en je wilt toch iets uit die doos ...

Daarom zijn er extra aankopen. Je verhoogt je pledge en je kan extra spelonderdelen aankopen.

 

 

 

 

 

Heb je een Vroege Vogel Basispakket, Je wilt graag Avonturenboek 2 met postkaarten en vloertegels en woon je in België : dan verander je je pledgetotaal naar en 35 euro + 9 euro + 20 euro. Voor 64 euro sturen wij je een basispakket en een Avonturenboek 2 met accesoires op. Na de kickstarter krijg je een email waarin gevraagd wordt welke extra's je graag opgestuurd krijgt voor het extra geld dat je gepledged hebt.

 LT Publications bestaat ondertussen reeds 5 jaar en helpt zijn klanten om hun dromen waar te maken (poëtisch, niet ?). Concreet betekent dit dat we onze klanten begeleiden van idee naar een mooi afgewerkt product. En nu willen we een mooi afgewerkt product tot bij jullie brengen.

Risks and challenges

Dit is ons eerste project. Daarom dat we ook met 'Geen Monsters onder m'n Bed' starten. Het is een kleiner, meer overzichtelijker project. Desalniettemin staan we voor een stevige uitdaging.

De boeken : hier hebben we al ervaring mee. We hebben contact met de drukker en bij hem kunnen we terecht voor alles, van softcover tot hardcover, van digitale druk tot offset.

Dobbelstenen : dit is lastiger, we werken samen met Q-Workshop in Polen en de levertijd kan oplopen tot 4 maanden. Voordeel is dan weer dat de proefexemplaren besteld zijn. Als die binnenkomen en de kickstarter is voorbij, dan wordt er besteld.

Kaarten : Hiervoor gaan we helemaal Belgisch. Carta Mundi, wereldleider is helemaal bereid om ons hier in te helpen.

Speltokens : Dit is nog wat onbekend terrein. We kijken of het haalbaar is om deze bij het drukker van onze partner te bestellen. Tegelijkertijd zoeken we hier in de benelux mensen die ons hierbij kunnen helpen. Wordt vervolgd.

De doos : Dit hangt af van het aantal bestelde dozen. We vertrekken van een mooie, witte doos met een kleurrijke sticker er op. Naarmate er meer dozen besteld worden evolueren we naar een kleurrijke bedrukte bovendeel en misschien zelfs naar een volledig bedrukte doos.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge €5 or more About $6

  Steunbetuiging

  Onze eeuwige dank voor je steun. Rollenspelend Vlaanderen dankt je. Je kan het verloop van het project hier volgen.

  Less
  Estimated delivery
  3 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge €35 or more About $39

  VROEGE VOGEL - Basispakket

  Je krijgt van ons alles om je in een geweldig avontuur te storten.
  Daarnaast ontvang je alle gewone stretchgoals.

  Includes:
  • Regelboek
  • Avonturenboek
  • 6 Gelamineerde Karakterbladen
  • Kaarten voor karakters, creaturen en cyphers
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 8 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge €40 or more About $45

  Geen Monsters onder m'n Bed Basispakket

  Je krijgt van ons alles om je in een geweldig avontuur te storten.
  Daarnaast ontvang je alle gewone stretchgoals.

  Includes:
  • Regelboek
  • Avonturenboek
  • 6 Gelamineerde Karakterbladen
  • Kaarten voor karakters, creaturen en cyphers
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge €70 or more About $78

  VROEGE VOGEL - Deluxe Doos

  Je krijgt van ons alles om je in een geweldig avontuur te storten (en deze keer bedoelen we ALLES) in een mooie en grote doos.
  Daarnaast ontvang je alle gewone stretchgoals en alle deluxe stretchgoals.

  Includes:
  • Regelboek
  • Avonturenboek
  • Kaarten voor karakters, creaturen en cyphers
  • 3 keer 3 reeksen karakterbladen
  • Dobbelstenen
  • Speltokens
  • Alles in één doos
  • Extra materiaal voor elk avontuur in de vorm van postkaarten
  • 6 Gelamineerde Karakterbladen
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 14 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge €75 or more About $83

  Geen Monsters onder m'n Bed Deluxe Doos

  Je krijgt van ons alles om je in een geweldig avontuur te storten (en deze keer bedoelen we ALLES) in een mooie en grote doos.
  Daarnaast ontvang je alle gewone stretchgoals en alle deluxe stretchgoals.

  Includes:
  • Regelboek
  • Avonturenboek
  • Kaarten voor karakters, creaturen en cyphers
  • 3 keer 3 reeksen karakterbladen
  • Dobbelstenen
  • Speltokens
  • Alles in één doos
  • Extra materiaal voor elk avontuur in de vorm van postkaarten
  • 6 Gelamineerde Karakterbladen
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge €100 or more About $111

  Masterprogram

  Je krijgt van ons alles om je in een geweldig avontuur te storten (en deze keer bedoelen we ALLES) in een mooie en grote doos.

  Daarnaast ontvang je alle gewone stretchgoals en alle deluxe stretchgoals.

  Maar de grote verrassing : bij het bestellen van de proefdrukken bestellen we er extra, waarvan één voor jou !

  Daarnaast vragen we jou om in te stappen in ons Masterprogram - In het kort : je leest de boeken, je speelt avonturen en geeft ons feedback voor de finale versies. Als dank krijgt je familie een vermelding in de Nederlandse Playtestersectie.

  Includes:
  • Regelboek
  • Avonturenboek
  • Kaarten voor karakters, creaturen en cyphers
  • 3 keer 3 reeksen karakterbladen
  • Dobbelstenen
  • Speltokens
  • Alles in één doos
  • Proefdruk Regelboek
  • Extra materiaal voor elk avontuur in de vorm van postkaarten
  • 6 Gelamineerde Karakterbladen
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 2 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge €160 or more About $177

  Educatief pakket

  Je krijgt van ons alles om je in een geweldig avontuur te storten om met een klas te gaan rollenspelen.

  Daarnaast ontvang je alle gewone stretchgoals en alle deluxe stretchgoals.

  Includes:
  • Regelboek
  • Avonturenboek
  • Kaarten voor karakters, creaturen en cyphers
  • 3 keer 3 reeksen karakterbladen
  • Dobbelstenen
  • Speltokens
  • Alles in één doos
  • Educatieve suggesties
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge €180 or more About $199

  Retailer

  Je krijgt van ons 4 deluxe dozen voor je winkel. Als je ons niet kan laten zien dat je een winkel hebt, dan krijg je 3 deluxe dozen van ons. Alle stretchgoals die we bereiken voor de deluxe doos krijg je natuurlijk ook, per doos.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  1 backer

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)