Share this project

Done

Share this project

Done
We brengen OdM terug naar het Nederlandse taalgebied. Kickstarter gemist ? Ga naar onze Website !
We brengen OdM terug naar het Nederlandse taalgebied. Kickstarter gemist ? Ga naar onze Website !
77 backers pledged €9,085 to help bring this project to life.
Last updated

About

Het Oog des Meesters - Editie 5 - Nederlandse versie

€9,085

77

                               LT Publications en Ulisses Spiele GMBH stellen graag voor :

                                               OdM 5

                                        Het Oog des Meesters - Nederlandse editie

PSSSSsssssssssstttttttt............

DEFINITIEVE PLEDGES in UPDATE 8  - Ga ZEKER even kijken ! 

                               Treed binnen in een magische wereld, 

neem je eigen lot in handen en beleef geweldige avonturen met je vrienden.

Voor de spelers van OdM 1 tot 3, welkom terug in een blij weerzien met een rollenspel dat je nooit losgelaten heeft.

Voor mensen op zoek naar een Nederlandstalig rollenspel, welkom bij een levend spel dat al decennia loopt en steeds verder ontwikkeld wordt.

Welkom in de avontuurlijke wereld van Het Oog des Meesters !

Europa's meest populaire fantasy RPG, Het Oog des Meesters, is nu opnieuw beschikbaar in het Nederlands !

Het Oog des Meesters wordt al meer dan 30 jaar gespeeld. Het is een gedetailleerde, geloofwaardige middeleeuwse wereld, gecreëerd door meesterlijke Duitse ontwerpers, in een land van donkere bossen, diepe mijnen en grootse kastelen.

Na meer dan 30 jaar hebben deze ontwerpers en een grote fangemeenschap van honderdduizenden spelers een rijke fantasie setting gecreëerd zonder weerga !

Het Oog des Meesters heeft de grootste actieve gemeenschap van alle Europese rollenspelen. Jaren van spel en verhalen bieden een diepte aan in deze wereld die je vaak mist in andere spellen.

Deze laatste editie van Het Oog des Meesters brengt decennia van ontwerpverfijningen en suggesties van spelers samen, gecoördineerd door een gepassioneerd en bekwaam team dat al jaren speelt.

De wereld van Het Oog des Meesters is rijk, compleet en ongelooflijk echt!

Avonturië is een groot en gedetailleerd continent en een wereld die helden nodig heeft. Het hart van Avonturië is het Middenrijk, een rijk dat door de jonge keizerin Rohaja wordt geregeerd, maar in werkelijkheid gecontroleerd door machtige regionale heren en dames. Het is een land waar ridders en helden vechten voor de orde van de 12 goden en waar grimmige dwergen in ondergrondse steden diep in de bergen wonen.

Enkele jaren geleden veroverden de volgelingen van de gevreesde aartsdemonen een provincie van het Middenrijk. Nu bekend als de Schaduwlanden, is dit geplaagde land de thuisbasis van demonenoproepers en necromanten. Het Middenrijk blijft altijd waakzaam voor tekenen dat de legers van de Schaduwlanden zich verzamelen en over de grenzen trekken.

Het progressieve Horasische Rijk, de thuisbasis van kunstenaars en dichters, ligt ten zuiden van het Middenrijk. De steden van dit vruchtbare land worden geregeerd door patriciërs, edellieden en raadsleden die elkaar via intriges proberen te verzwakken.

De orks van Avonturië hebben hun nederzettingen in de Orklanden, steppes die zich uitstrekken langs de noordwestelijke grens van het Middenrijk.

Thorwal ligt ten westen van de Orklanden. De Thorwalers zijn dappere zeevaarders die niet terugschrikken voor piraterij. Beschermd door hun walvis-god, Swafnir, bedreigen de langboten van de Thorwalers grote delen van de westkust van Avonturië.

Verder zuidelijk ligt het rijk van Al'Anfa. De hoofdstad met dezelfde naam, is een stad van decadentie en intriges waar het leven van een vreemdeling alleen waard is wat het op de slavenmarkten kan opbrengen.

Novadi stammen regeren over de enorme woestijn de Khôm die oost van het Horasische rijk ligt. Nog verder naar het oosten heersen sultans en emirs over het land van de Tulamiden.

De noordelijke bossen en steppes rond de Salamanderstenen zijn de traditionele thuislanden van de elfen. Bewonderd wegens hun schoonheid en gratie, maar gevreesd voor hun soms meedogenloze behandeling van indringers. Elfen zijn magische wezens die uit licht lijken te bestaan.

Het Oog des Meesters maakt gebruik van een uniek spelsysteem dat verfijnd is doorheen de decennia. De ontwerpers van deze nieuwste editie verwerkten de feedback van duizenden spelers in een evenwichtige en speelbare versie van Het Oog des Meesters!

Deze editie van Het Oog des Meesters bevat ook moduleregels, waarbij algemene regels vervangen kunnen worden door regels die meer diepgang bieden. Deze focusregels bieden realistischere opties wanneer zo'n detail gewenst is door de spelersgroep.

Dit spelsysteem laat je groep dan ook toe de spelstijl te spelen waaraan de voorkeur wordt gegeven, of het nu een leuke, snelle avonturentocht of een meer uitgebreid verhaalavontuur. De spelregels bieden diepte en detail, maar zijn nog steeds snel te leren.

De Basisregels van Het Oog des Meesters - uw poort naar Aventurië ! Met deze regels heb je alles binnen handbereik om boeiende karakters op te bouwen waarmee je spannende avonturen kan beleven.

Het Regelboek is een glorieus meesterwerk van 416 pagina's! Kleurillustraties versieren bijna elke pagina en dompelen je onder in de wereld van Aventurië. Elk hoofdstuk bevat een aspect van het spel en de lay-out zorgt voor gebruiksgemak bij de speeltafel.

Voor degenen die eerder Das Schwarze Auge hebben gespeeld : De Nederlandse editie is een vertaling van de 5e editie van de Duitse regels.

Avonturenboek 1 bestaat uit 4 korte avonturen, telkens 16 bladzijden lang : Heksendans, Een Goblin meer of minder, Het vervelde Serpent en Kibakadabra.

Met behulp van de stretchgoals en de backer goals kan dit boek uitbreiden tot een hardcover met 10 avonturen !

Als ons project voldoende fondsen heeft verworven, hebben we nog een aantal extra's voor jullie in petto. De eerste reeks doelen zorgt voor een verdubbeling van het aantal avonturen in het Avonturenboek.

De met mensenhuid bespannen Thorwalertrommel veroorzaakt problemen in Festum, de handelsstad aan de Parelzee. Een volledig kortavontuur van 16 bladzijden dat we aan het Avonturenboek toevoegen.

In een Phexische metropool wachten ontelbare intriges en mysteries op je. Een volledig kortavontuur van 16 bladzijden dat we aan het Avonturenboek toevoegen.

Boer Elidan heeft het niet gemakkelijk. Na uit zijn geboortedorp verbannen te zijn, probeert hij een nieuw leven op te bouwen aan de Nostriaanse kust. Maar op de boerderij waar hij nu woont rust een vloek. Een volledig kortavontuur van 16 bladzijden dat we aan het Avonturenboek toevoegen.

Een dorp in Bornland maakt zich op om de bieten te oogsten en daarna uitbundig te feesten, maar een rattenplaag en andere problemen duiken op. Een volledig kortavontuur van 16 bladzijden dat we aan het Avonturenboek toevoegen.

Stretchgoal 5 is best interessant : alle backers krijgen sowieso de pdf van een lang avontuur, de backers die voor een luxe- of een groepspakket gaan ontvangen het avontuur ook nog eens in softcover.

Het laatste stretchgoal van de eerste reeks extra doelen zorgt ervoor dat het avonturenboek een harde kaft krijgt, net zoals het Regelboek.

5500 euro : We starten met 3 Bodes die we online beschikbaar zullen maken als Pay What You Want. We zijn niet van plan om die in de nabije toekomst te printen.

6000 euro : Een grote landkaart van Avonturië, in kleur, voor elke pledge ééntje.  

6500 euro : Dan komen er weer 3 Bodes aan. 

7000 euro : Opnieuw een kaart : deze keer van de stad Rashdul die je kan gebruiken bij één van de avonturen in het Avonturenboek. Ook later zal de kaart bij het avonturenboek te verkrijgen zijn. 

7500 euro : We sluiten onze tweede reeks af met een avontuur. En daar er ook vraag was naar een campagne : het eerste deel van de Theaterridders. Dit is een zesdelige reeks die je achter elkaar kan spelen als één groot avontuur. Elke backer krijgt de PDF. Je kan hem ook in gedrukte vorm als extra verkrijgen.

8000 euro : Onze laatste stretchgoal is het tweede deel van de Theaterridders-campagne. Dit is een zesdelige reeks die je achter elkaar kan spelen als één groot avontuur. Elke backer krijgt de PDF. Je kan hem ook in gedrukte vorm als extra verkrijgen.

Social goals : we vragen jullie graag om mee het nieuws over deze kickstarter te verspreiden. Hoe meer volgers, likes, delen en comments we verzamelen, hoe groter het totaal aantal punten wordt. Voor elke 50 punten brengen we één van de klassieke OdM avonturen terug, aangeboden via Pay What You Want op drivetruRPG. Backers krijgen de pdf's als eerste aangeboden.

  Backergoals

Elke backer is belangrijk voor ons, dus hoe groter het aantal backers, hoe meer extra's er tevoorschijn komen. Ook de backers die via de website inschrijven tellen mee.

Op vraag van enkele backers tellen de groepspledges en retailerpledges telkens voor 4 backerpunten mee. Een extra motivatieom voor een groepspledge te gaan.

Naast de pledge-levels kan je nog extra producten aanschaffen : extra regelboeken, avonturenboeken, een meesterscherm en nog meer. Hieronder vind je een reeks artikelen. Kijk wat je graag wil bestellen en voeg het bedrag bij je pledgetotaal. Doe dit voor de Kickstarter afloopt

Hardcover Regelboek : 45 euro

Softcover Kleine Regelboek : 20 euro

Upgrade Kleine Regelboek naar Hardcover (Groepspakket 2) : 18 euro

Meesterscherm : 18 euro

Kaart van Aventurië : 10 euro

Hardcover Avonturenboek met Kaart : 35 euro

Doem over Arivor : 12 euro

Openbaring uit de Hemel : 12 euro

Theaterridders 1 : 12 euro

Theaterridders 2 : 12 euro

Avonturenpakket (4 Avonturen) : 45 euro

Luxe Avonturenpakket (1 per luxe - of groepspledge) - (3 avonturen (geen DOA)) : 30 euro

         RETAIL : NEEM CONTACT OP !

 

Pledge Levels : We starten met 4 pledge levels, voor ieder wat wils.

Basispakket : dit zijn beide boeken : de Basisregels en de Avonturen, samen met pdf's en de gewone stretchgoals. Ideaal om goedkoop te starten. Afhankelijk van het uiteindelijke verzamelde bedrag kan de waarde van dit pakket oplopen tot een 100 euro of meer.

Luxepakket : Hier voegen we bij het basispakket nog wat extra's toe : dobbelstenen, een meesterscherm en extra luxegoals. Deze zijn zeldzamer dan de gewone stretchgoals, maar zeker de moeite waard.

Een groepspakket is eigenlijk een Luxepakket, uitgebreid met een aantal basisregelboeken, zodat elke speler z'n eigen boek heeft.

Retailpakket : voor winkels en online verkoopsites. We vragen wel bewijs dat je in de retail zit. Een BTW-nummer is noodzakelijk. Kan je deze info niet bezorgen, dan krijg je een groepspakket opgestuurd.

Risks and challenges

Dit is ons tweede project en we hebben een aantal zaken geleerd uit ons eerste project.

Dit is een simpeler project : 2 boeken, een scherm, dobbelstenen. We gebruiken overwegend de firma's die Ulisses ook gebruikt, dus je kan dezelfde kwaliteit verwachten als bij de Duitse en Engelse edities.

Obstakels : onderweg gebeuren er onverwachte zaken. Daarvoor hadden we in ons eerste project 1 maand extra ingebouwd. Hier spelen we nog meer op zeker. We bouwen 2 maanden extra in. Zijn we vroeger klaar, des te beter, maar we rekenen er niet op.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge €60 or more About $67

  Basispakket

  Met dit pakket opent de wereld van Avonturië zich voor je. Met het basisregelboek en een reeks korte avonturen heb je enkel nog een paar vrienden en wat dobbelstenen nodig.

  Includes:
  • Basisregelboek PDF
  • Basisregelboek Hardcover
  • Avonturenboek PDF
  • Avonturenboek 1 Softcover
  • Basisstretchgoals
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  25 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge €100 or more About $112

  Luxepakket

  Met dit pakket krijg je alles om ODM te spelen. En naarmate de kickstarter vlot loopt staan er nog een aantal extra stoere luxegoals op je te wachten.

  Includes:
  • Basisregelboek PDF
  • Basisregelboek Hardcover
  • Avonturenboek PDF
  • Avonturenboek 1 Softcover
  • Basisstretchgoals
  • Meesterscherm
  • Dobbelstenen (D20 en D6)
  • Luxe Stretchgoals
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  40 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge €140 or more About $156

  Groepspakket K

  Een luxepakket met een aantal extra kleine softcover regelboeken voor een prijsje.

  Includes:
  • Basisregelboek Hardcover
  • Regelboek Kleine Softcover
  • Avonturenboek 1 Softcover
  • Basisregelboek PDF
  • Avonturenboek PDF
  • Basisstretchgoals
  • Dobbelstenen (D20 en D6)
  • Luxe Stretchgoals
  • Meesterscherm
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  4 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge €190 or more About $212

  Groepspakket

  Een luxepakket met een aantal extra regelboeken voor een prijsje.

  Includes:
  • Basisregelboek Hardcover
  • Basisregelboek PDF
  • Avonturenboek 1 Softcover
  • Avonturenboek PDF
  • Basisstretchgoals
  • Dobbelstenen (D20 en D6)
  • Meesterscherm
  • Luxe Stretchgoals
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  1 backer

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge €200 or more About $223

  Retailpakket

  Voor de winkels (BTW nummer verplicht)

  Includes:
  • Basisregelboek Hardcover
  • Meesterscherm
  • Basisstretchgoals
  • Luxe Stretchgoals
  • Avonturenboek 1 Softcover
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  4 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (33 days)