Share this project

Done

Share this project

Done
Hjälp oss att ge ut en bok som granskar myterna om monarkin. En bok som alla som argumenterar för republik har nytta av!
112 backers pledged SEK 52,850 to help bring this project to life.
Last updated

About

SEK 52,850

112

Republikaner behöver bra argument!

Vi vill ge ut en bok som går igenom argumenten för och emot monarkin så som de används 2016. En bok som avslöjar myter och ersätter gissningar med fakta. En bok som är lättläst och användbar för alla som vill veta mer om Sveriges statsskick, demokratins framväxt, statschefens uppgifter, hur den svenska opinionen ser ut och vad de politiska partierna tycker. Boken ska också diskutera hur en svensk republik kan se ut. Behövs det en president och hur ska en sådan i så fall utses?


Varför behövs det en sådan här bok?

Mer än 60 år har gått sedan Vilhelm Moberg publicerade sin folkbildande "Därför är jag republikan". Det var ett par decennier innan den nuvarande kungen blev kung. Det fanns få teveapparater och begreppet "kändis" var inte uppfunnet. Den dåvarande kungen hade stor formell makt - den nuvarande grundlagen var ännu inte skriven. Det finns därför en lucka i litteraturen som behövas täppas igen. Den svenska debatten behöver uppdaterade republikanska argument, som tar hänsyn till de senaste årens utveckling. Det har skrivits debattinlägg och pamfletter, men det saknas en bok som sammanfattar, en bok som man kan återvända till för att leta upp argument, hitta citat och påminna sig om fakta. En sådan bok vill vi ge ut!


Goda nyheter: boken är nästan klar!


Boken kommer att skrivas av Bengt Hall, författare, folkbildare och ledamot i Republikanska föreningens styrelse. Ett utkast är (augusti 2016) klart och det finns kontakter med ett förlag. Det som återstår är pengar för att finansiera tryckningen. Planen är att boken ska komma ut i januari 2017. (Omslaget här är inte det färdiga omslaget utan ska bara ge en idé om hur det kan komma att se ut.)


Ditt bidrag är viktigt!


Vi tror att många republikaner och andra nyfikna kommer att ha glädje av boken. Den kommer dessutom att sätta avtryck i debatten. Stöd oss efter förmåga!


Hur ger jag pengar?


Stöd utgivningen på ett av de här två sätten:

1. Du kan välja en helt egen summa: 2 kronor, 20 kronor, 55 kronor eller vad som helst. Klicka bara på "Back this project" högst upp på sidan.

2. Du kan välja någon av de två minimumsummorna som inkluderar en belöning: den färdiga boken eller den färdiga boken + ett bokmärke. Klicka direkt på någon av de två "rewards" som finns listade, det vill säga minst 300 kronor för att få boken när den är tryckt, eller minst 400 kronor för att få boken + ett bokmärke.

Du fyller i dina kortuppgifter (Visa, MasterCard eller American Express). Om projektet lyckas samla in tillräckligt mycket pengar, dras summan du har lovat att ge från ditt konto - annars inte. På det sättet vet du att du bara stöder något som faktiskt blir verklighet!


Om du föredrar att ge pengar via plusgiro eller Swish, läs mer under rubriken "Bokprojekt" på vår webbplats.

Risks and challenges

Boken är i augusti 2016 färdig i ett första utkast och vi har kontakter med ett förlag. Vi ser inga risker att inte ha boken klar i januari 2017, förutom förseningar som ligger utom vår kontroll.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 300 or more About $31

  Ett eget ex av boken

  Du bidrar till att förverkliga bokprojektet och får dessutom ett eget ex av boken när den är tryckt! (Din adress ber vi om först då.)

  Less
  Estimated delivery
  74 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 400 or more About $41

  Ett eget ex av boken + ett bokmärke

  Du bidrar till att förverkliga bokprojektet och får dessutom ett eget ex av boken när den är tryckt. Du får också ett snyggt bokmärke med Republikanska föreningens logotyp! (Din adress ber vi om först när boken är tryckt.)

  Less
  Estimated delivery
  31 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (37 days)