Share this project

Done

Share this project

Done
mealhero combines a smart steamer with home-delivered food boxes to prepare you a healthy and delicious meal with zero effort.
mealhero combines a smart steamer with home-delivered food boxes to prepare you a healthy and delicious meal with zero effort.
Created by
333 backers pledged €79,151 to help bring this project to life.
Last updated

About

mealhero: healthy and delicious meals with zero effort project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

mealhero: healthy and delicious meals with zero effort

€79,151

333

 

 

Als mealhero kan jij dankzij slimme kooktechnologie genieten van een lekkere en gezonde maaltijd, zonder moeite! Mealhero bestaat uit een slimme stomer, aan huis geleverde foodboxen met vriesverse ingrediënten en een smartphone app.

 

 

 

 

      

 

Laten we eerlijk zijn: we hebben allemaal niet altijd de zin of de tijd om een lekkere en gezonde maaltijd op ons bord te toveren. Bijvoorbeeld na een lange werkdag, is het verleidelijk om naar een gemakkelijk alternatief te grijpen in plaats van zelf te koken. En dat zijn meestal niet de gezondste maaltijden...

Net daarom dachten we: "wat als er iets bestond dat die lekkere en gezonde maaltijd voor mij kookt, zonder dat ik er zelf moeite in moet steken?" Twee en een half jaar later en hier zijn we dan. Mealhero: slimme kooktechnologie die kookt voor jou en je zo een half uur terugwint uit jouw drukke dag.

 

 

Mealhero bestaat uit drie delen:

1. De slimme stomer herkent alle ingrediënten uit jouw mealhero foodboxen en bereidt ze perfect tot een lekkere en gezonde maaltijd. Hierdoor zijn keukenfiasco's verleden tijd.

2. De aan huis geleverde foodbox bevat vriesverse en gevarieerde ingrediënten die je zelf kan combineren tot een gerecht. Zo hoef je niet meer te shoppen en jouw maaltijden te plannen. 

3. De smartphone app doet dienst als virtuele chef in jouw broekzak. Op basis van jouw voorraad en smaakvoorkeuren, geeft hij je inspiratie voor maaltijden en staat hij je bij tijdens het kookproces.

eenvoudig te gebruiken

De mealhero slimme stomer bereidt jouw lekkere en gezonde maaltijd. Het enige dat je moet doen, is de ingrediënten scannen, in het juiste bakje stoppen en op start duwen. Geen gepruts meer met instellingen; gewoon scannen en starten. Gemakkelijk, toch?!

slim, zodat je niets meer moet doen

De slimme stomer herkent de mealhero ingrediënten door de ingebouwde scanningstechnologie en weet zo perfect hoe elk ingrediënt afzonderlijk bereid moet worden. Tijdens het koken ben jij vrij om te doen wat je wil.

Via WiFi geeft de stomer door aan de cloud wat er wordt klaargemaakt. Hierdoor krijg je handige notificaties wanneer je maaltijd klaar is. Daarnaast is jouw digitale voorstelling van je voorraadkast in de app steeds een exacte kopie van de mealhero ingrediënten die je in jouw diepvriezer hebt zitten. Maaltijdsuggesties in de app zijn dus enkel gebaseerd op ingrediënten die jij reeds in huis hebt. 

strak in design en afwasbaar

Het design is strak en modern zodat de slimme stomer past in elke keuken; dus ook die van jou. Afwassen hoeft ook niet meer, want de onderdelen passen gemakkelijk in de vaatwasser.

De slimme stomer kan koken voor één of voor twee personen tegelijkertijd.

 

 

Maaltijden samenstellen en gaan winkelen zijn tijdrovende activiteiten. Mealhero neemt die volledig over en levert foodboxen aan huis. Daarmee bereid jij overheerlijke en gezonde maaltijden, zonder moeite!

geen voorbereidingswerk

De mealhero foodboxen bestaan uit afzonderlijk verpakte vriesverse ingrediënten die door ons versneden, afgekruid en verpakt zijn. Ze moeten enkel nog in de stomer gestopt worden. Zo hoef je geen tijd meer te spenderen om alles voor te bereiden.

grote variatie

Doordat je de ingrediënten uit de mealhero foodbox op verschillende manieren kan combineren, is er een enorme variatie aan maaltijden beschikbaar. Zo kan jij gevarieerd eten zoals je het zelf wil.

Momenteel zijn er 100 verschillende mealhero ingrediënten die je kan combineren tot 300 unieke maaltijden.

lekker en gezond

De mealhero vriesverse ingrediënten zijn gezonde ingrediënten. Dankzij een optimaal behoud van voedingswaarden, de correcte portionering en het ontbreken van bewaarmiddelen en additieven, verzekert mealhero chef Jeroen jou van een gezonde maaltijd. 

6 maanden houdbaarheid

Voeding moeten weggooien omdat de planning is veranderd? De mealhero ingrediënten zijn vriesvers en hebben een houdbaarheid van minstens zes maanden, waardoor voedselverspilling tot het verleden behoort. Voortaan bepaal jij de planning! 

 

persoonlijke suggesties

Om ervoor te zorgen dat je nooit meer zonder inspiratie zit, staat de mealhero app - jouw persoonlijke virtuele chef - je bij. Net zoals een echte chef, leert de app wat jouw smaakvoorkeuren zijn om zo persoonlijke aanbevelingen te maken. Ben je in een creatieve bui? Dan heb je de app niet eens nodig en kan je zelf een maaltijdcombinatie samenstellen.

Op basis van de mealhero ingrediënten die je in huis hebt, geeft de app je de best passende maaltijdsuggesties. Daarnaast kan je via de app ook jouw persoonlijke foodboxen bestellen. Ben je bijvoorbeeld vegetariër en lust je geen spruiten, dan krijg je geen vlees of spruiten in jouw foodbox.

handige notificaties

Net als een echte chef houdt de app jou op de hoogte van het kookgebeuren. Is jouw maaltijd klaar of zijn de mealhero ingrediënten bijna opgebruikt? Via een handige notificatie op jouw smartphone blijf je up-to-date!

De app wordt gratis beschikbaar gemaakt voor iOS, Android en webbrowsers.

 

 

levering op bestelling

De ingrediënten die jouw slimme stomer bereidt, worden in foodboxen bij jou thuis geleverd. Via de app kan je deze foodboxen bestellen en het leveringstijdstip kiezen; dit kan elke dag van de week en ook na de werkuren.

nationale dekking in België en Nederland

De foodbox service start in België en Nederland en zal in samenwerking met ervaren partners in diepvriestransport worden uitgevoerd zodat jouw foodbox op een voedselveilige manier kan worden geleverd, op het tijdstip dat jij gekozen hebt. Toevallig toch niet thuis? Geen probleem, we nemen jouw foodbox terug mee naar het magazijn en spreken een nieuwe levering met jou af.

maaltijdprijs: grotere foodbox = goedkopere maaltijd

De prijs voor een mealhero maaltijd zal tussen 6,5 Euro en 9,5 Euro per persoon liggen (inclusief levering), afhankelijk van hoeveel ingrediënten je tegelijk in je foodbox laat toekomen. Een foodbox van 9 ingrediënten (drie maaltijden) zal 9,5 Euro per maaltijd kosten, terwijl een foodbox van 36 ingrediënten (12 maaltijden) 6,5 Euro per maaltijd zal kosten. Het is simpel: hoe meer ingrediënten je bestelt, hoe lager de maaltijdprijs wordt.

mealhero maaltijden in de mealhero stomer

De mealhero slimme stomer is heel eenvoudig in gebruik: er is maar één knop en dat is de startknop. Om de maaltijdkwaliteit te garanderen moet de stomer dus weten wat er moet worden klaargemaakt en daarvoor dient het slimme label op de verpakkingen van de ingrediënten. De mealhero stomer werkt dus enkel met mealhero ingrediënten. Zo hoef jij niet meer na te denken over wat je wil eten, boodschappenlijstjes maken en winkelen. En nu hoef je ook niet meer te koken.

Gemakkelijke maaltijdopties zijn legio: onine bestellen, bereide maaltijden uit de supermarkt, fast food, enzovoort. Gezonde maaltijden bestaan uiteraard ook al: bijvoorbeeld ze zelf klaarmaken of een gezond restaurant. Een gemakkelijke maaltijd die ook gezond is, is minder voor de hand liggend. En dat wil mealhero nu net veranderen. In vergelijking met de gemakkelijke alternatieven is mealhero gezond om volgende redenen:

Stomen is een erg gezonde en snelle bereidingswijze: zonder vetstoffen en met maximaal behoud van voedingswaarden worden jouw ingrediënten klaargemaakt tot een lekkere maaltijd. 

Vriesverse groenten zijn gezond omdat ze in minder dan 150 minuten na de oogst ingevroren worden, waarna het verlies van vitamines en andere voedingswaarden stopt. Groenten die je bijvoorbeeld in de supermarkt koopt, hebben al minstens een dag vitamines verloren.

Mealhero chef Jeroen zorgt voor de juiste, gezonde portionering van elk ingrediënt. Jeroen is slager/traiteur van opleiding en tezamen met ervaren voedingsdeskundigen testen zij elk ingrediënt uitvoering in ons food lab. Hierdoor heb jij de juiste aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voedingsstoffen en heb je zeker goed gegeten.

 

internet of (kitchen-)things?

De mealhero slimme stomer is waarschijnlijk het eerste toestel in jouw keuken dat met internet is verbonden. De WiFi verbinding maakt jouw leven gemakkelijker:

 • voorraadbeheer: de slimme stomer geeft de ingrediënten die worden opgebruikt door aan jouw mealhero account. Hierdoor weet de app welke mealhero ingrediënten nog in jouw diepvriezer zitten.
 • Al dente of scotta? De recepten die de slimme stomer toepast op elk ingrediënt zorgen voor een persoonlijke bereiding. Verkies je bijvoorbeeld jouw pasta al dente? Dan zorgt mealhero daarvoor. Elke keer opnieuw, zonder dat je iets hoeft te doen.

 

een kijkje achter de schermen

Neem een kijkje achter de schermen! We leggen je uit hoe we van het initiële idee tot mealhero zijn gegaan.

 

We zijn ondertussen meer dan twee jaar aan het ontwikkelen. Hierbij hebben we talloze ideeën uitgewerkt, prototypes gebouwd en tests gedaan bij meer dan 200 mensen. Stapje bij stapje kwamen we dichter bij wat mealhero vandaag is: gedaan met maaltijden plannen, shoppen, voorbereiden en koken.

Dankzij onze betatesters die ons waardevolle feedback gaven op zowel de slimme stomer als de foodboxen, heeft het mealhero team de build-measure-learn loop vele malen doorlopen. Bedankt aan alle mealheroes! Zonder jullie zouden we nu nog niet zover staan!

Als voorbereiding voor de Kickstarter campagne hebben we demo's gegeven op meer dan 150 locaties en hebben meer dan 700 mensen de mealhero maaltijden geproefd en goedgekeurd. Het resultaat: zeer veel enthousiaste mensen!

 

 

Toen we elkaar in 2013 ontmoetten als studenten op Vlerick Business School in België, merkten we al snel dat we een gemeenschappelijke interesse hadden: ondernemen. We hebben alledrie dezelfde visie en onze verschillende achtergrond laat toe ons toe om een complementair team te vormen:

 • Steven Debaere: software ingenieur en big data doctoraatsonderzoeker die faalt bij het koken, te veel moet nadenken of vaak inspiratie nodig heeft. Hij kan niet zwijgen over mealhero's data-driven kooktechnologie. 
 • Jeroen Spitaels: half slager/traiteur die lekker wil eten, half business guy die snel vooruit wil gaan. Twee passies met mealhero tot gevolg. 
 • Anton Claeys: elektromechanisch ingenieur die het liefst van al alles automatiseert. Dankzij mealhero dus ook koken.

Wij zijn drie jonge kerels met elk ervaring in één van de drie delen van mealhero. We gaan er keihard voor en worden ook ondersteund door ervaren partners:

 

  Kies één van de onderstaande packs om mealhero in huis te halen! 

 

We geloven in Kickstarter als een platform waar ondernemers en early adopters ontmoeten om samen nieuwe, innovatieve en disruptieve projecten tot leven te laten komen. 

Mealhero is een compleet nieuwe technologie dat zijn plaatsje in de keuken nog moet vinden. Kickstarter laat toe om mensen te ontmoeten zoals ons: niet tevreden met het status quo, early adopters en enthousiast over de waarde van technologie in het dagelijks leven. Na meer dan twee jaar ontwikkelen, zijn we klaar om de volgende stap te zetten en de productie van de slimme stomers op te starten. En daarvoor hebben we jouw hulp nodig! Dankzij Kickstarter kunnen wij de grootte van de eerste productiebatch bepalen en de productie ervan beginnen.

We geloven sterk dat we een technologie ontwikkeld hebben waar veel mensen naar verlangen. Het grootste bewijs komt uit de vele testen waarbij we mensen van een gezonde maaltijd konden voorzien zonder moeite. Echter, zonder jullie steun, kunnen we deze technologie nooit realiseren. Help ons daarom de kooktechnologie van de toekomst naar jouw keuken te brengen.  

Dit is de tijdslijn die we zullen volgen na een succesvolle Kickstarter campagne:

We appreciëren elke feedback en opmerking over mealhero. Als je iets met ons wil delen, schrijf ons zeker op info@mealhero.me.

 

Risks and challenges

Het mealhero team wordt ondersteund door ervaren partijen op het vlak van product design en productie. Het design van de slimme stomer is klaar en momenteel zijn we in een laatste iteratie de produceerbaarheid aan het verbeteren en de elektronica aan het afwerken. De productie zal worden opgestart begin 2018. De Kickstarter campagne wordt aangewend om de grootte van de eerste productiebatch vast te leggen en om de productie ervan daadwerkelijk op te starten. Onze partners en wijzelf hebben vertrouwen in de vooropgestelde levertermijn, maar zoals bij elke productiecampagne, kunnen onvoorziene omstandigheden de productie mogelijks vertragen. Indien dit toch mocht gebeuren, zullen we hier in volledige transparantie over communiceren en de impact trachten te minimaliseren.

The mealhero team is supported by partners experienced in production design and production. The smart steamer's design is ready and we are currently in the last iteration to improve the production-readyness of the design and to finalize the electronics. Production will be started beginning of 2018. Our partners and ourselves are confident in the proposed delivery date. However, unforeseen circumstances still might delay this schedule. If this does happen, we will communicate this in a transparant manner and we'll try to minimize the impact.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge €5 or more About $6

  MEALHERO AMBASSADOR

  Alle beetjes helpen; bedankt! Jouw naam zal op de backers pagina op onze website verschijnen. Je krijgt een mealhero ambassador badge om te delen op jouw social media. Spread the love!

  No help is too small; thanks! Your name will be featured on the backers page on our website. You'll get a mealhero ambassador badge to share on your social media. Help us spread the love!

  Less
  Estimated delivery
  17 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge €25 or more About $28

  MEALHERO PRE-DINNER GLASSWARE

  De mealhero glazenset (2 stuks). Ideaal voor de aperitief terwijl jouw mealhero avondmaal wordt bereid.

  Mealhero glassware (2 pieces). Perfect for apéritif while your mealhero dinner is being prepared.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  28 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge €229 or more About $254

  STARTER PACK

  Je krijgt de mealhero slimme stomer plus jouw eerste foodbox van 3 maaltijden. Je kiest de 9 ingrediënten na de campagne.

  Je bespaart 90 Euro op de geschatte winkelprijs.

  You'll get the mealhero smart steamer plus your first food box (3 meals). Choose the 9 ingredients after the campaign. You save 90 Euro on the estimated retail price.

  Includes:
  • mealhero smart steamer
  • 3 meals (in 1 food box)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 107 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge €309 or more About $342

  I'M HUNGRY PACK

  Je krijgt de mealhero slimme stomer plus 2 foodboxen (15 maaltijden in totaal). Je kiest de ingrediënten van de foodboxen na de campagne.

  Je bespaart 100 Euro op de geschatte winkelprijs. Het levertijdstip van de tweede foodbox kan je na de campagne kiezen.

  You'll get the mealhero smart steamer plus 2 food boxes (15 meals in total). Choose the ingredients and the delivery date of the second food box after the campaign. You save 100 Euro on the estimated retail price.

  Includes:
  • mealhero smart steamer
  • 15 meals (delivered in 2 food boxes)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 71 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge €899 or more About $995

  MEALHERO FRIENDS PACK

  Je krijgt 4 mealhero slimme stomers plus 5 foodboxen van elk drie maaltijden. Na de campagne kan je jouw foodboxen samenstellen.

  Je bespaart 377 Euro op de geschatte winkelprijs

  Five mealhero smart steamers plus five food boxes of three meals each. You can compose your food boxes after the campaign. You save 377 Euro on the estimated retail price.

  Includes:
  • mealhero smart steamer
  • 3 meals (in 1 food box)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 4 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge €3,000 or more About $3,320

  mealhero cheff weekend

  Kom ons bezoeken in onze kantoren en testkeuken, blijf een weekend en krijg een rondleiding in Gent. Vind samen met onze chef nieuwe mealhero ingrediënten uit en ontwerp jouw eigen mealhero slimme stomer (gegraveerd). Je krijgt als allereerste jouw unieke stomer (in augustus 2018)!

  Vervoer en verblijf inbegrepen!

  Come visit us in our offices and test kitchen, stay a weekend and get a tour in Ghent! Invent new mealhero ingredients together with our chef and design your own custom engraved mealhero smart steamer. You get your unique steamer first (in August 2018)!

  Transportation and accommodation is included!

  Includes:
  • mealhero smart steamer
  • 15 meals (delivered in 2 food boxes)
  Less
  Estimated delivery
  Limited 0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Reward no longer available

  Pledge €199 or more About $221

  STARTER PACK - EARLY BIRD

  Je krijgt de mealhero slimme stomer plus jouw eerste foodbox van 3 maaltijden. Je kiest de 9 ingrediënten na de campagne.

  Je bespaart 120 Euro op de geschatte winkelprijs.

  You'll get the mealhero smart steamer plus your first food box (3 meals). Choose the 9 ingredients after the campaign. You save 120 Euro on the estimated retail price.

  Includes:
  • mealhero smart steamer
  • 3 meals (in 1 food box)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Reward no longer available 75 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Reward no longer available

  Pledge €279 or more About $309

  I'M HUNGY PACK - EARLY BIRD

  Je krijgt de mealhero slimme stomer plus 2 foodboxen (15 maaltijden in totaal). Je kiest de ingrediënten van de foodboxen na de campagne.

  Je bespaart 130 Euro op de geschatte winkelprijs. Het levertijdstip van de tweede foodbox kan je na de campagne kiezen.

  You'll get the mealhero smart steamer plus 2 food boxes (15 meals in total). Choose the ingredients and the delivery date of the second food box after the campaign. You save 130 Euro on the estimated retail price.

  Includes:
  • mealhero smart steamer
  • 15 meals (delivered in 2 food boxes)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Reward no longer available 25 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)