Project image
)}
pledged of NOK 350,000pledged of NOK 350,000 goal
backers
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Wed, October 26 2016 6:33 AM UTC +00:00
Last updated November 7, 2016

Teknolab

Teknolab-boksene inneholder et teknologisk familieprosjekt og leveres en gang i kvartalet, første gang 1. Desember 2016!

Teknolab

Teknolab-boksene inneholder et teknologisk familieprosjekt og leveres en gang i kvartalet, første gang 1. Desember 2016!

pledged of NOK 350,000pledged of NOK 350,000 goal
backers
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Wed, October 26 2016 6:33 AM UTC +00:00
Last updated November 7, 2016

What is a prototype?

A prototype is a preliminary model of something. Projects that offer physical products need to show backers documentation of a working prototype. This gallery features photos, videos, and other visual documentation that will give backers a sense of what’s been accomplished so far and what’s left to do. Though the development process can vary for each project, these are the stages we typically see:

Proof of Concept

Explorations that test ideas and functionality.

Functional Prototype

Demonstrates the functionality of the final product, but looks different.

Appearance Prototype

Looks like the final product, but is not functional.

Design Prototype

Appearance and function match the final product, but is made with different manufacturing methods.

Production Prototype

Appearance, function, and manufacturing methods match the final product.

Be5d8cd15fd930c7f870c5d34458b50b original.jpg?ixlib=rb 2.1

Prototype Gallery

These photos and videos provide a detailed look at this project’s development.

About

Et mini-makerspace levert på døra hvert kvartal! 

Med Teknolab tar Kodegenet digital sløyd på alvor og leverer et spennende og familievennlig prosjekt hjem på døra hvert kvartal! Innholdet i boksen er digital sløyd på sitt beste. Elektronikk, mekanikk og programmering i et komplett sammensatt prosjekt! Hver Teknolab inneholder selvfølgelig alle deler som trengs for å ferdigstille prosjektet, samt gode ideer til videre utbygging, videoinstruksjoner på nett og utskrivbare PDF-dokumenter.

Er du mellom 10 og 99 år og synes det er morsomt å jobbe med elektronikk, mekanikk og programmering? Da er Teknolab skreddersydd for deg!

Kodegenet Kodeklubb og Teknolab - for barn og unge

Kodegenet Kodeklubb og Teknolab er et makerspace for barn og unge som har eksistert i litt over ett år på Munkerud i Oslo.

I løpet av samme periode har Kodegenet hjulpet skoler i gang med egne teknolab-prosjekter, undervisning i Scratch, samt bistått Utdanningsetaten med å bygge opp og tilby programmeringskurs til samtlige 4-klasseelever i Oslo fra og med 2017.

Prototype design på Teknolab boksen
Prototype design på Teknolab boksen

Kodegenet vil sette opp et nettforum hvor du får mulighet til å delta i diskusjon med andre Teknolab-abonnenter, samt med oss i Kodegenet.

Hver av boksene inneholder ekstramateriale som viser hvordan du kan utforske teknologien videre, og åpne for egne idéer!

Under ser du hvordan en slik instruksjonsvideo er bygget opp. Stort sett vil videoene vare under 10 minutter, men noen videoer vil bygge på hverandre.

Gi Teknolab som gave?

Ønsker du å gi Teknolab som en gave? Du får muligheten til å få første boks ent hjem til deg slik at du kan pakke denne inn og gi den bort. Resten av boksene vil bli sendt direkte til mottaker. Fiks ferdig julegave, med andre ord :)

Når Kommer Teknolab boksene?

Du får den aller første Teknolab-boksen med posten til 1. desember. Deretter vil boksen sendes ut til abonnementene hvert kvartal:

 • Vårboksen 1. Mars
 • Sommerboksen 1. Juni
 • Høstboksen 1. September
 • Vinterboksen 1. Desember

Startboksen er inkludert i prisen!

Når du tegner et abonnement, får du med en gratis startboks. Startboksen inneholder de grunnleggende komponentene som trengs for å benytte innholdet i de andre Teknolab-boksene. Startboksen er inkludert i prisen når du tegner et abonnement, og inneholder:

 • En original Arduino Uno
 • Et koblingsbrett
 • 40 koblingsledninger
 • 10 Assorterte LED lamper
 • 2 Trykk-knapper
 • 1 Koblingsbrett med 400 tilkoblingspunkter
 • En eske med plass til alle delene

Gjør alt selv, eller gjør litt selv

Når du abonnerer på Teknolab, kan du velge om du vil gjøre alt selv, eller om du ønsker at Kodegenet skal gjøre noe av arbeidet for deg.

Velger å gjøre alt selv, får du mulighet til å også lodde sammen ledninger og kretskortene selv. Teknolab inneholder komplette steg-for-steg-instruksjoner for hvordan du går frem også her.

Om du ikke liker å lodde, gjør Kodegenet gjerne den jobben for deg. Da vil alle kretskort, motorledninger og plugger være ferdig loddet og satt sammen. Prisen er den samme uansett hvilken variant du velger - og du kan ombestemme deg mellom hver boks om du vil!

Hva inneholder en Teknolab boks?

Teknolab-boksene inneholder alle deler som trengs for å gjennomføre prosjektet. Her inkluderes alt fra 3D printede deler, elektroniske komponenter, ledninger, skruer og muttere. Det eneste du bør ha selv er et behagelig skrutrekkersett med bits for småelektronikk.

Innholdet i de første Teknolab boksene er allerede planlagt. For eksempel vil vårboksen for mars 2017 inneholde alt som trengs for å bygge og programmere en Arduino-drevet selvgående robot.

Prototype på roboten i Teknlolab boksen 1. Mars
Prototype på roboten i Teknlolab boksen 1. Mars

Denne roboten kan enten kjøre av seg selv ved å bruke de medfølgende sensorene, eller styres via Bluetooth. Teknolab-boksen for mars inneholder dermed:

 • En komplett sammenbyggbar bil inkludert skruer og muttere
 • Ett tilleggskort (Shield) for Arduino Uno med motorkontroller og ekstra tilkoblingspunkter
 • En avstandssensor som bilen kan bruke for å unngå kollisjoner
 • En linje-sensor som bilen kan bruke for å følge en linje på bakken
 • En bluetooth modul
 • En Bluetooth kontroller
 • Fire motorer og hjul
 • Tre Litium-Ion batterier
 • En Litium-ion batterilader

Prosjekter som er planlagt fremover er værstasjon, programmerbare julelys, papirraketter, strikk kanoner med, mer. 

Hva går pengene til Teknolab boksene til?
Hva går pengene til Teknolab boksene til?

Made in Norway! 

Vi ser at alt for mange bedrifter flytter produksjonen sin til lavkostland som Kina og Thailand. Nettopp derfor sikter Kodegenet på å være en sterk kontrast og vil etterstrebe å utføre så mye av produksjonen som mulig her hjemme i Norge. Både når det gjelder design av prosjektene som inngår i Teknolab-boksen, men også når det kommer til produksjonen. Vi har så klart ikke kapasitet til å produsere hyllevare som inngår i boksen selv (som motorer, ferdige kretskort, skruer, osv), og vil her benytte oss av partnere både i inn- og utland.

Kodegenet ansetter også ungdom som vi har hatt hos oss på enten kodeklubben eller makerspacet, slik at de får mulighet til å ta sine første steg inn i arbeidslivet.

Egenutviklet Programvare tilpasset nybegynnere

Teknolab inkluderer lenker til detaljerte instruksjoner. Instruksjonene kan enten vises i nettleseren, eller lastes ned som PDF-filer tilpasset utskrift på A4-ark. De nett-baserte instruksjonene vil i tillegg til bilder og tekst også inneholde video-instruksjoner.

Instruksjonene viser hvordan prosjektene kan programmeres ved hjelp av vanlig tekstbasert kode via enten Arduino IDE eller Arduino Create (Arduino.cc sitt nettskybaserte utviklingsverktøy).

For at instruksjonene skal være så enkle som mulig, har Kodegenet utviklet et eget norsk kloss-basert verktøy (Blockuino) som kan generere den tekstbaserte koden automatisk. Dermed blir prosjektene til Teknolab tilgjengelig for både nybegynnere og barn og unge helt ned til 4. klasse!

Blockuino gjør Arduinoprogrammeringen enkelt for nybegynnere!
Blockuino gjør Arduinoprogrammeringen enkelt for nybegynnere!

Open Source

Kodegenet ønsker at så mange som mulig skal få mulighet til å bli en skaper! Alt som designes og lages i forbindelse med Teknolab vil dermed frigjøres som Open Source innen ett kvartal etter at den er levert til abonnementene. Kodegenet tar Open Source seriøst og løftet gjelder dermed både programvare og maskinvare!

Prototype på et kretskort til en av Teknolab boksene
Prototype på et kretskort til en av Teknolab boksene

 

Risks and challenges

Prosjektene til de fire første Teknolab boksene er allerede planlagt og den største utfordringen blir dermed å skalere opp produksjonslinjene for å levere alle boksene. For å forsikre at vi ikke overbooker produksjonslinjene, har vi begrenset antallet Teknolab-abonnementer i oppstartsperioden.

Delene som inngår i Teknolab boksenen vil både være 3D printet, kuttet på fres eller laserkutter, samt innkjøpte enkeltkomponenter. Kretskort som utvikles av Kodegenet vil etterstebes å produsere av Norske samarbeidspartnere der det er mulig.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge NOK 75 or more About US$ 8

  Hjelp Teknolab i gang!

  Støtt Teknolab prosjektet. Du mottar heder og ære, samt et Teknolab klistremerke i posten!

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Norway
  15 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge NOK 1,350 or more About US$ 144

  Prøv en Teknolab!

  Prøv ut den første Teknolab! Teknolab leveres innen 1. Desember og inneholder alt du trenger for å komme i gang med maker-aktivitetene til jul!

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Norway
  Limited 27 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge NOK 2,200 or more About US$ 235

  Halvårsabonnement på Teknolab

  Tegn et halvårsabonnement på Teknolab! Du mottar juleboksen 1. Desember, samt vårboksen 1. Mars.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Norway
  Limited 13 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge NOK 3,900 or more About US$ 416

  Helårsabonnement på Teknolab!

  Tegn et helårsabonnement på Teknolab! Du mottar juleboksen 1. Desember, vårboksen 1. Mars, Sommerboksen 1. Juni og Høstboksen 1. Sepetember.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Norway
  Limited 19 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge NOK 50,000 or more About US$ 5,331

  Strategisk Partner

  Velger du å bli med som strategisk partner får du mulighet til å få innblikk i produksjonen av boksenes innhold, komme med innspill og forslag, samt at din logo blir plassert under "I samarbeid med" nede til venstre på boksen forside.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 0 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Reward no longer available

  Pledge NOK 1,150 or more About US$ 123

  Prøv en enkel Teknolab - Early Bird!

  Prøv ut den første Teknolab! Teknolab boksen leveres innen 1. Desember og inneholder alt du trenger for å komme i gang med maker-aktivitetene til jul!

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Norway
  Reward no longer available 25 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)

Line icon alert icon Artboard Copy 8 arrow-down icon arrow-down arrow-left icon arrow-left arrow-point-left icon Fill 1 Copy 5 arrow-point-right icon Fill 1 arrow-right icon arrow-right arrow-up-right icon icon--arrow-up-right copy bar-chart icon Artboard Copy 6 bell icon Combined Shape Copy 5 book icon Artboard Copy 3 bookmark icon Fill 1 brand-assets icon Artboard Copy 13 cart icon Artboard Copy 4 chat icon chat check icon Fill 1 Copy 6 circle-back icon Fill 1 Copy 13 circle-forward icon Fill 1 Copy 16 circle-k icon circle-k circle-left icon circle-left circle-right icon circle-right clipboard icon Artboard Copy 12 clock icon Combined Shape close icon close closed-caption icon Fill 1 compass icon Combined Shape Copy 2 conversion icon conversion delta-down icon Fill 1 delta-left icon delta-right icon Fill 1 delta-up icon Fill 1 duplicate icon duplicate embed icon Combined Shape Copy 6 eye icon Combined Shape Copy 12 facebook-contained icon Facebook Contained facebook icon Facebook logo flag icon Fill 1 Copy 3 gear icon Fill 1 Copy 14 global-africa icon Fill 1 Copy 9 global-america icon Fill 1 Copy 10 global-asia icon Fill 1 Copy 17 graph-bar icon Combined Shape Copy 9 graph-line icon Combined Shape Copy 16 heart icon Fill 1 Copy 8 help icon human icon icon--human icon--alarm icon icon--alarm icon--alert icon icon--alert icon--arrow-down icon icon--arrow-down icon--arrow-left icon icon--arrow-left icon--arrow-right icon icon--arrow-right icon--arrow-up-right icon icon--arrow-up-right icon--arrow-up icon icon--arrow-up icon--backer-badge icon icon--backer-badge icon--bell icon icon--bell icon--bolt icon icon--bolt icon--bookmark-outline icon icon--bookmark-outline icon--bookmark icon icon--bookmark icon--calculator icon icon--calculator icon--calendar-check icon icon--calendar-check icon--calendar icon icon--calendar icon--campaign-outline icon icon--campaign-outline icon--check icon icon--check icon--chevron-down icon icon--chevron-down icon--chevron-left icon icon--chevron-left icon--chevron-right icon icon--chevron-right icon--chevron-up icon icon--chevron-up icon--circle-around icon icon--circle-around icon--circle-back icon icon--circle-back icon--circle-forward icon icon--circle-forward icon--circle-loader icon Page 1 icon--circle icon icon--clipboard icon icon--clipboard icon--clock icon icon--clock icon--closed-caption icon icon--closed-caption icon--code icon icon--code icon--collapse icon icon--collapse icon--commissions icon icon--commissions icon--compass icon icon--compass icon--confirmation icon icon--confirmation icon--conversion icon icon-conversion icon--cpu icon icon--curve-right icon icon--curve-right icon--cross icon icon--cross icon--delta-down icon icon--delta-down icon--delta-left icon icon--delta-left icon--delta-right icon icon--delta-right icon--delta-up icon icon--delta-up icon--download icon icon--download icon--ellipsis icon icon--expand icon icon--expand icon--external icon icon--external icon--eye icon icon--eye icon--facebook icon icon--facebook icon--filter icon icon--filter icon--flag icon icon--flag icon--frown-filled icon icon--frown icon icon--gear icon icon--gear icon--globe-africa icon icon--globe-africa icon--globe-america icon icon--globe-america icon--globe-asia icon icon--globe-asia icon--graph-bar icon icon--graph-bar icon--graph-line icon icon--graph-line icon--happy-filled icon icon--happy icon icon--heart-outline icon icon--heart outline icon--heart-thin-outline icon Fill 1 icon--heart icon icon--heart icon--home icon icon--home icon--home-with-door icon icon--human icon icon--human icon--humans icon icon--humans icon--image icon icon--image icon--inbox icon icon--inbox icon--info icon icon--info icon--instagram icon icon/instagram icon--lightbulb icon icon--lightbulb icon--link icon icon--link icon--lock-black-bg icon lock-icon icon--lock icon icon--lock icon--mail icon icon--mail icon--meh-filled icon icon--meh icon icon--menu icon icon--menu icon--message icon icon--message icon--mobile icon icon--mobile icon--overflow icon icon--overflow icon--pause icon icon--pause icon--pencil icon icon--pencil icon--pin icon icon--pin icon--pinterest icon icon--pinterest icon--play icon icon--play icon--plus-human icon icon--plus-human icon--plus icon icon--plus icon--prohibit icon icon--prohibit icon--project-budget icon icon--pull-quote icon icon--pull-quote icon--question-filled icon icon--question-filled icon--question icon icon--question icon--reorder icon icon-reorder icon--reply icon icon--reply icon--save icon icon--save icon--saved icon icon--saved icon--search icon icon--search icon--section-break icon icon--section-break icon--small-k icon icon--sound-hi icon icon--sound-hi icon--sound-lo icon icon--sound-lo icon--sound-mute icon icon--sound-mute icon--star-outline icon Star Outline icon--star icon icon--star icon--subtitles-captions icon icon--subtitles-captions icon--text-bold icon icon--text-bold icon--text-bullet icon icon--text-bullet icon--text-italic icon icon--text-italic icon--textalign-centered icon icon--textalign-centered icon--textalign-right icon icon--textalign-right icon--thumbs-down icon icon--thumbs-down icon--thumbs-up icon icon--thumbs-up icon--thumbsdown-outline icon icon--thumbsdown-outline icon--thumbsup-outline icon icon--thumbsup-outline icon--trash icon icon--trash icon--tumblr icon icon--tumblr icon--twitter icon icon--twitter icon--unlink icon Artboard icon--unlock icon icon--unlock icon--update-freeform-round icon icon--update-freeform-round icon--update-freeform icon icon--update-freeform icon--update-pinned icon Artboard icon--update-qa-round icon icon--update-qa-round icon--update-qa icon icon--update-qa icon--upload icon icon--upload icon--video icon icon--video icon--youtube icon icon--youtube icon-imagealign-center icon icon-imagealign-center icon-imagealign-left icon icon-imagealign-left icon-imagealign-right icon icon-imagealign-right info icon Combined Shape Copy instagram icon instagram copy kickstarter icon Artboard Copy 5 leaf icon leaf lightbulb icon icon--lightbulb link icon Combined Shape Copy 8 loading-spin icon lock icon Combined Shape Copy 4 mail icon Combined Shape map-pin icon Fill 1 menu icon Group message icon Fill 1 Copy 12 mobile icon Page 1 Copy 2 pause icon pause copy pencil icon Combined Shape Copy 3 pin icon Combined Shape Copy 11 pinterest icon pinterest play icon play copy plus-human icon icon--plus-human plus icon Fill 1 Copy 7 question icon Combined Shape Copy 14 search icon Fill 1 Copy 11 shapeshift icon share icon Fill 1 Copy slash icon solid-arrow icon solid-arrow sound-hi icon Combined Shape sound-lo icon Combined Shape sound-mute icon Combined Shape star icon Fill 1 Copy 2 stopwatch icon Group 2 thumbs-up icon Shape tools icon Shape trash icon Combined Shape tumblr icon tumblr copy twitter icon twitter copy user icon Artboard Copy 10 volume-up icon Artboard Copy 9 warning icon Combined Shape Copy 10 write icon Artboard Copy 11 x icon Fill 1 Copy 4 youtube icon Combined Shape