Share this project

Done

Share this project

Done
Moddad. Injackad. Övervakad. Hur gör du uppror?
Created by
555 backers pledged SEK 542,727 to help bring this project to life.
Last updated

About

Neotech Edge - reboot av det klassiska cyberpunk-rollspelet project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

SEK 542,727

555

Neotech Edge är en total reboot av det klassiska cyberpunkspelet från 90-talet. En nytolkning av cyberpunk baserat på dagens teman och teknologi, inspirerat av exempelvis post-cyberpunk, Black Mirror och Altered Carbon.

Nyheter på Facebook / Artiklar om spelet / Video med frågor-och-svar

Klicka här eller scrolla för att läsa om add-ons och hur man beställer!

Året är 2070. Världen är sargad av klimatkatastrofer, klassklyftor och krig. Från en förhärjad landsbygd och sjunkna länder väller flyktingströmmar in till de myllrande megastäderna, och blir del av deras brokiga mosaik av subkulturer som ständigt kämpar för att hävda sig i det överväldigande mediabruset.

Automatisering och AI ger välstånd till en ny genmoddad social elit medan massorna tar företagssponsrad basinkomst och strömmar artificiell lycka från Lagren rakt in i sina synnerver. Systemet, en symbios av AI-styrda korporationer och stater, övervakar och vallar massorna mot konsumtionens tempel. Men i en värld där allt är uppkopplat har hacking blivit den nya magin. Rörelsen anon länkas samman av darknets där man börjat vända Systemet mot sig självt.

Det spelar ingen roll om din posse består av teknik-savvy anon, miljöradikala nomo, spejsade orbitals, förhärdade krims eller glamorösa nymfetter. Världen rusar ändå mot kollaps, eller mot ett nytt paradis efter singulariteten…

Vad är nytt?

Neotech har getts ut två gånger tidigare, 1993 och 1999. Neotech Edge startade som projektet Neotech 3, men har blivit en total omskrivning av spelet, då cyberpunk som genre är starkt kopplad till 80/90-talen och vi ville tänka om, med en cyberpunk som är mer relevant för nutidens teman, mer representativt, uppdaterad teknik och miljöfokus, utan att tappa förankringen i cyberpunkens rötter.

All text, alla illustrationer och alla regler är nya. Vi satsar mycket på en stark visuell profil och texter sprängfyllda med färgstarka koncept och äventyrsuppslag. En stor del av texten är skriven från ett in-game-perspektiv, för att öka inlevelsen och göra framtiden mer konkret. Regelsystemet bygger på kärnan från det kritikerhyllade Noir, skräddarsytt för Neotech och nya moment som hacking, skadesystem och kampanj- och downtimeregler (läs mer). Världsbeskrivningen och tidslinjen är mestadels kompatibel med tidigare Neotech, och har du spelat kampanjer i äldre Neotech ska det gå att fortsätta dem i Neotech Edge.

Vad ingår?

Många vill att ett rollspel ska vara lätt att plocka upp och skapa eget material till, och andra vill ha en spelvärld med djup och detaljer som räcker länge. Vi tror på ett spel som kan göra båda glada. Neotech Edge har därför ett modulärt koncept med fokuserade, tematiska böcker som kan kombineras för större djup. I denna Kickstarter stödjer ni grundpaketet på tre böcker i fullfärg med Instagram-aktigt kvadratiskt format (23x23cm):

System: En bok på ca 200 sidor, med karaktärsskapande och regler, designad enligt konceptet att du är en sökande till megakorporationen Nimrods kontraktsdatabas. Inuti inkluderas en 40-sidor lång utrustningskatalog, helt in-game med reklam och eqip (läs mer). Kan användas av spelare helt utan spoilers!

Pearl River Delta: En kampanjbok på ca 80 sidor om metroplexet i Pärldeltat, från Hongkong till Guangzhou, en mustig och kaotisk kulturell smältdegel präglad av djärva drömmar, hänsynslös kapitalism och ett ruvande hot från ett kollapsat och förbittrat Kina. Inkluderar startkampanj och kampanjgenerator.

Anon: En arketyp-bok på ca 80 sidor, med info om rörelsen anon, hacking och sätt att undvika upptäckt av Systemet. Den är skriven som ett manifest o̶c̷h̴ 3̸͉͆n̷͓̉ ̸͍̑f̸̪͠4̵̱͌q̵̦͆ ̶̲̹̗̹̑̇͑̋͋̎a̴̹̯̞͐1̸̢̛͓̈́͌ͅ2̵̩̘͓͖̅͌̄f̴̯̀̿d̴͚̬̺͚̥͒̅̅͘̕͠_̶̸̨̛̣̫̦̤̮̬͇̮͖̽̔͋̉̒̈̒̈͗̐͘̚͝͝ḑ̸̣̜̦̺̣̟̌̒̐̽͜ả̸͙̖͙͙̟͈̝̆ṛ̷̪̖̳̿̂̈́̃̓̋͜͜͝͝k̸̲̼̄s̵̨̢̼̦̩̲̗̤̅͠î̵̧̥̥̬͓̩̓͆̌̚͠͝d̸̖͛͛̈͌̈͘͜͝͝e̷͈͌̽͊͆̈́̿̉:̵l̶o̸g̵o̶f̶f̷

Vi har massor av material i pipelinen redan nu, så vi planerar att fortsätta konceptet med att löpande ge ut böcker om världen, utrustning, företag och så vidare.

Inspiration

Neotech Edge drar inspiration både från den stora skaran klassiska cyberpunk-verk (Neuromancer, Blade Runner) och från en växande samling post-cyberpunk och närtida sci-fi (Black Mirror, Snow Crash, Minority Report). Dessutom utgör verkligheten en stark inspirationskälla - nyheter, teknik, konspirationsteorier, udda fenomen på nätet - fiktionen har svårt att trumpfa verkligheten!

Här är 13 utvalda verk som inspirerat oss lite extra: Black Mirror (2011, Netflix) Mr. Robot (2015, HBO) Cannibal Warlords of Liberia (Vice Media) Elysium (2013) Minority Report (2002) Gattaca (1997) Mirror’s Edge (2008, EA Games) Children of Men (2006) Dredd (2012) Neon Genesis Evangelion (1995) District 13 (2003) Infinity (figurspel, Corvus Belli) HYPER-REALITY (2016, Vimeo).

För ett galleri av verk som inspirerat oss och våra illustratörer, ta en titt på vår Pinterest: https://www.pinterest.se/bladerunner35/neopunk/

Reward-levels

Läs nedan för de olika nivåerna du kan stödja vårt projekt på. Kom ihåg att all produktdesign, bilder och innehåll inte är slutgiltigt och kan ändras!

Som Shacker lever du utanför samhällets trygghetssystem. Du suger el från grannarna, samlar skrot eller odlar din egen mat i bakluckan på fordonsvrak.  Du konsumerar vad du kan få tag på, och i detta fallet är det den digitala utgåvan av grundpaketet. I paketet ingår PDF för alla tre böckerna samt tillgång till webbportal.

Som Basare lever du på företagssponsrad basinkomst, wokar nudlar i ett svettigt gatukök eller hankar dig fram på nästan helt automatiserade jobb. I paketet ingår de tre böckerna i grundpaketet, en sticker, samt access till de digitala utgåvorna i PDF och web.

Som Pro har du ett välbetalt korpjobb eller är en lyckad solo. Dina uppgifter och kunskaper är svåra att automatisera, och om det sker har du ändå en andel i vinsten som automatiseringen innebär. Du behöver med andra ord ett grundpaket med det lilla extra. I paketet ingår en exklusiv limited-edition slipcase med de tre böckerna, en RFID-säkrad plånbok från Nimrod för minimalisten, ett unikt zonbevis som ger dig rätten till en egen zon i PRD, två stickers samt digital-acess till PDF/webb, med en Pro-badge och tillgång till en community för att diskutera och påverka Neotech Edge.

 Vi har testat den RFID-säkrade plånboken i flera veckor och är mycket nöjda själva!

Du är en AI. Din genetiskt framtagna kod har utvecklat självmedvetande. Du är långt bortom vad vanliga Homo Sapiens kan förstå, och mycket nyfiken på världen bortom Lagren där du rör dig. Världsliga resurser kommer inte stoppa dig. En AI-utgåva är för dig som behöver veta allt!

Paketet innehåller ett komplett Pro-paket som ovan. Dessutom får du en AI-utgåva, en unik bok med inslag av metall och glitch som kombinerar innehållet från de tre böckerna till en unik pjäs. Du får också ett Resurspaket, en uppsättning Tärningar, ett Kartpaket, en Artprint (tavla), ett Retropaket och ett Noir som tack för ditt stöd. Du blir med detta stöd en del av Neotechs metaplott. Du blir tilldelad en av de 10 stora AI:na i världen, och får ett unikt utdrag från Turing-registret med din plott, som du kan hjälpa till att forma. Denna plotten kommer också hintas i andra Neotech-produkter, men bara du har full insyn eller möjlighet att ge input. Du får också AI-access på cert, vilket utöver PDF och webaccess kommer ge tillgång till hemliga budskap, ännu ej utgivna manus och möjlighet att korrläsa och betatesta före alla andra.

Stretchgoals

En fullständig tidslinje ges ut i digitalt format för att grotta ner dig i Splittringen och allt som skedde därefter.


Alla böckerna ges hardcover, för ännu bättre känsla och hållbarhet.

En maffig utrustningskatalog på 40 sidor, helt i ingame-format från företaget Eqip.free, läggs till i mitten av System.

Vi levlar vårt digitala cert - alla får tillgång till en komplett karaktärsgenerator på webben och kanske i app.

Vi bjuder in fler skickliga illustratörer och ser till att ha minst 20% mer illustrationer i alla böcker.

Ett unikt kartpaket med löstagbara strids- och äventyrskartor, som går att lägga till och köpa som en add-on.

Som tillägg på fyrfärgstryck och hardcover så lägger vi till det lilla extra - specialfärger, 3D-effekter på omslag och/eller liknande.

System har en mängd edges (tänk expertiser), men vi lägger till ett gäng sidor extra i Systemboken för mer, mer mer edges till alla!

Efter förslag på Facebook så skapar vi ett antal färgteman för våra PDF-rollformulär, inspirerade av stilen från några av filmerna vi inspirerats av. Bra för dem som vill ha personlig stil!

Plexets puls. Vi bygger ut den lilla kampanjgeneratorn planerad i Pearl River Delta med flera sidor. Vi lägger till regler och text för hur man genererar en zon och vad som händer just nu i den ( händelser och nyheter ). Vi gör detta även i digital form tillsammans med en interaktiv karta över PRD där zonerna lagts in. (text uppdaterad för förtydligande)

Subkulturerna utgör en central del av karaktärerna i Neotech, så vi ger ut en PDF med extra info om subkulturerna och de många subfraktionerna, deras klädstil, ideologi, och så vidare.

Vi skriver en PDF med regler för fordon och drönare. I Neotech är de flesta fordon självkörande och kan i många fall agera själva i en strid, så det här ger dig verktyg för jakter och swarms, bland annat.

Vi paketerar och kompletterar det tidigare konventsäventyret Alla vill ha Evi som handlar om en viss förväxling och drama kring en kändis som plötsligt blir avatarernas problem. Detta ges ut som en PDF till backers.

Vi gör Neotech Edge till Augmented Reality! Vi uppgraderar cert:et med en appfunktioner kring Augmented Reality. Med andra ord - vi gör Lagren verklighet. Exakt vad vi kommer kunna göra är vi inte helt säkra på än - vi har funderat kring att kunna se kartorna i 3D, hemligheter i böckerna, 3D-modeller av vapen och utrustning som svävar ovanför boken. Mer idéer ligger på bordet. Vi har även gjort några första tester - se nedan. Även om detta är ett mål som skulle kosta en hel del arbete tycker vi det vore oerhört coolt och passande för Neotech - hoppas ni tycker det med!

Når vi 550k släpper vi en minimodul om Pirater i Neotech. Runtom i världen finns det pirater som livnär sig på att jaga ifatt automatstyrda och drönarskyddare kryssnings- och fraktfartyg. Denna minimodulen i PDF detaljerar mer om deras liv, en äventyrsplats eller två samt en erfarenhetstabell för att göra pirater.

Add-ons

Alla add-ons kostar 200 SEK styck. Du måste stödja på Basare eller högre för att kunna lägga till add-ons, då alla kräver samfrakt! Så här gör du:

1) Om du redan backat, gå till vår Kickstarter, välj knappen "Manage your pledge" längst upp till höger. Välj sedan "Change your pledge" och öka din summa med 200kr x antalet nya add-ons du vill ha (så ex: Basare + 2 addons är 650 kr + 2x200 kr = 1050 kr, sedan tillkommer en platt frakt)

2) Om du inte redan backat än kan du lägga till motsvarande summa direkt på ditt första pledge.

Du väljer vilka add-ons du ska ha i en survey vi skickar ut efter kampanjens slut, nu behöver du bara se till att din pledge-summa har utrymme för rätt antal add-ons!

Add-on 1 - Resurspaket [200kr]: Initiativbräde och 25 st fyrsidiga rollformulär i färg. 200 kr.

Add-on 2 -Tärningar [200kr]: 4 stycken lyxiga specialdesignade metall-tärningar (T10). 200 kr.

Add-on 3 - Extra System-bok [200kr]: En extra System-bok för spelgruppen eller samlingen. 200 kr.

Add-on 4 - Extra anon-bok [200kr]: En extra anon-bok för spelgruppen eller samlingen. 200 kr.

Add-on 5 - Extra Pearl River Delta-bok [200kr]: En extra PRD-bok för spelgruppen eller samlingen. 200 kr.

Add-on 6 - Poster [200kr]: En poster på 40x40 cm med omslagsbilden från en av de tre böckerna (valbart), gjorda av vår eminenta omslagsartist Gabriel. 200 kr.

Add-on 7 - Uppgradering av poster till tavla: (för att välja denna behöver du ha lagt till add-on Poster också) [200kr]. Uppgradera postern till en lyxig och minimalistisk tavla. Formatet är 40x40 cm med omslagsbilden från en av de tre böckerna (valbart), gjorda av vår eminenta omslagsartist Gabriel. 200 kr.

(NY!!!) Add-on 8 - Kartpaket [200kr]: Det perfekta hjälpmedlet för admins under tidspress! Innehåller ett block med illustrerade kartor för höftskytteanvändning i dina äventyr och kampanjer. Varje sida har även plats för anteckningar, high scores och kanske en och annan “achievement” inlagd som är knuten till den specifika platsen. Det använda arket blir ett memento för spelgruppen! Dessutom ingår en kombinerad världskarta och karta över spelets initiala utgångspunkt - Pearl River Delta. OBS! Bilderna ovan är bara för illustrativt syfte, slutdesignen är inte klar. 200kr. 

NY! Add-on 9 - Retropaketet [200kr]: I samarbete med Neogames AB och http://skuggspel.com så kan vi erbjuda ett mycket prisvärt add-on paket som vi kallar Retropaketet, bestående av alla tillbehör till tidigare utgåvan Neotech 2 som fortfarande finns i tryck. För 200 kr ingår de tryckta modulerna Euro, Offensiv, Ultra samt spelledarskärm och rollformulär som bonus. Dessutom får man N2-grundboken, Euro och Offensiv som PDF:er. Obs: N2-produkterna är inte regelkompatibla med Neotech Edge, men de är perfekta för inspiration, världsinformation och för att ha en komplett samling. Böckerna skickas samtidigt som Neotech Edge, PDF:erna skickas i slutet av maj 2018.

NY!! Add-on 10 - Noir [200kr]: Reglerna i Neotech Edge är en evolution från rollspelet Noir, och vi tyckte det vore extra passande att erbjuda hela Noir som en add-on för de som vill gotta sig i en helt annan, men ändå besläktad, genre (vi har bland annat skrivit en outgiven "neonoir-kampanj" som blandade Neotech med Noir). Noir utnämndes till bästa rollspel 2006 och skapades av bland annat veteranerna Marco Behrmann, Petter Nallo och Rikard Jespersen (som alla också varit med på olika sätt i Neotech Edge-projektet). Läs mer om Noir här och en recension här. I paketet ingår Noirs tryckta grundbok på 356 lyxiga sidor (levereras samtidigt som Neotech Edge), och en PDF av grundboken som skickas i slutet av maj 2018. Levereras i samarbete med Regnskugga Förlag.

Vilka är teamet bakom Neotech?

Martin Fröjd: Producent och huvudförfattare av Neotech Edge. Har skrivit på framtidsvärldar sedan barnsben och jobbar på dagarna i en megakorporation som fört honom tvärs över Asien. Sug: Skapandets frukter. Edge: Lågt luftmotstånd

Ola Jentzsch: Huvudförfattare av Neotech Edge. Har bakom sig en brokig karriär som spelförfattare och idéspruta, ännu inte helt automatiserad (men Ola-botten som spammat Neotech-manus på Twitter kanske är början på slutet). Sug: Koola platser. Edges: Gå offgrid, Research, Spamma, Tröstäta. 

Jacob Ericsson: Spelets regelredaktör. Skriver sitt första rollspel med Neotech Edge och har en bakgrund i datavetenskap samt en förkärlek för massiva husregelsprojekt av existerande spel. Sug: Spela nya spel, klappa katterna. Edges: Datorsimulationer av rollspelstärningar, vara konträr, envist arbete.

Daniel Hansson Palm: Huvudsakligen redaktör och skribent för a̷n̶o̶n̴m̸a̷n̴i̸f̸e̷s̶t̴e̶t̵, men har även tagit fram spelets logotyp och annat grafiskt. Har skrivit material för, korrläst och speltestat andra rollspel genom åren. Driver en underfinansierad ungdomsanstalt från hemmet (läs: tvåbarnspappa) och försöker höja nivån på både samtalen och ljudkvalitén på podcasten Syndikatet. Sug: Ordning och reda. Edges: Språkskalle, Fulländad jag-är-stressad-och-upptagen-vänligen-stör-mig-inte-blick.

Rikard Jespersen: Nattaktiv layoutare och spelutvecklare som bland annat ligger bakom den grafiska utformningen i Noir. Håller sig gärna i kulisserna från var han varit behjälplig i många svenska rollspelsprojekt. Sug: Twilight Imperium, Plantera träd, Tystnad. Edges: Fokusera, Poppa popcorn. 

Johan Borsgård: Skribent och stridsteknisk rådgivare. Yrkesmilitär och instruktör till vardags, med erfarenhet från konflikt i fjärran länder. Spenderade veckopengen som ung på faktaböcker om vapen. Har varit med i projektet i 10 år och känner särskilt för Eqip-katalogen. Sug: Äventyr, Kitta stridsutrustningar. Edge: Massproducera text om prylar, Snabbskytte.

Vårt illustrationsteam inkluderar bland annat Gabriel Björk Stiernström, Per Sjögren, Johan Wahlbäck, Daniel Joustra, Ander Plana och Nie Huizheng.

Neotech-världen skapades av Carl-Johan Ström, Marco Behrmann, Dan Hörning och Krister Sundelin. Utöver ovanstående har också en stor mängd kreatörer deltagit i Neotech-projektet under årens lopp, utan er hade vi inte kommit dit vi nu är!

Neotech Edge ges ut av Helmgast AB, grundat av Anton Wahnström, Krister Sundelin, Marco Behrmann, Martin Fröjd, Niklas Fröjd, Paul Dali och Petter Nallo. Helmgast ger bland annat ut Kult: Divinity Lost, Eon och Hjältarnas Tid.

Vi tar rollspel på allvar

Risks and challenges

Kickstarter är inte ett förköp, utan ett sätt att stödja kreativa projekt man tror på, i utbyte mot unika paket och bonusar. Detta gäller även Neotech Edge.

Kreativa projekt som drivs vid sidan av dagjobb löper alltid en risk att försenas. Processen att skriva Neotech har tagit mer än 10 år. Vi har lärt oss av denna långa process att inte ställa upp glädjekalkyler, och att ingen plan är säker från verkligheten. Samtidigt har vi kommit väldigt långt i textarbete, regler och layout. Vi lanserar denna Kickstartern nu för vi vet nu med säkerhet att vi är förbi alla stora hinder och att vi har ett komplett team. Med andra ord - Neotech kommer att ges ut!

Det vi inte kan förutse är förseningar i produktionen eller att teamets förutsättningar förändras. Det går inte att garantera att inga förseningar kommer att ske, men vi kommer att göra vårt yttersta för att undvika det, och vi lovar att vara helt transparenta under processen. Kickstarter-formatet hjälper också se till att ekonomin för projektet går ihop. Ju fler som backar, desto bättre produkt till alla!

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 20 or more About US$ 3

  Supporter

  (in English) Neotech is a Swedish language post-cyberpunk role-playing game. If you want to show your support for the game or cast a vote for an English version, pick this pledge. We'll add your name in the credits, and you will get some teaser info by email.

  Includes:
  • Name in credits
  Less
  Estimated delivery
  52 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 250 or more About US$ 26

  Shacker

  Shacker - du lever på skrapet från andra och läckor från Lagren

  Includes:
  • Digital: Cert (PDF:er, webappar)
  • Namn i credits
  Less
  Estimated delivery
  40 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 650 or more About US$ 68

  Basare

  Basare - du tar vad du får och vill bara ha något som funkar.

  Includes:
  • Bok: System
  • Bok: anon
  • Bok: Pearl River Delta
  • Digital: Cert (PDF:er, webappar)
  • Pryl: Sticker
  • Namn i credits
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  301 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 1,200 or more About US$ 124

  Pro

  Pro - livet i de högre samhällslagren kräver det lilla extra.

  Includes:
  • Slipcase
  • Bok: System
  • Bok: anon
  • Bok: Pearl River Delta
  • Namngivet certifikat till din egna zon i Pearl River Delta
  • Digital: Pro-Cert (PDF, webappar, Pro-badge)
  • Pryl: RFID-säkrad plånbok
  • Pryl: Sticker
  • Namn i credits
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Limited 145 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Reward no longer available

  Pledge SEK 4,000 or more About US$ 414

  AI

  AI - du har uppnått självmedvetande och behöver veta allt!

  Includes:
  • Bok: Specialdesignad, kombinerad AI-utgåva
  • Utskrift från AI-registret: unik metaplot i spelvärlden
  • Access till material innan det ges ut
  • Digital: AI-cert (PDF, webapp, AI-badge, hemligheter)
  • Alla addons (inklusive från stretchgoals)
  • Slipcase
  • Bok: System
  • Bok: anon
  • Bok: Pearl River Delta
  • Pryl: RFID-säkrad plånbok
  • Pryl: Sticker
  • Namn i credits
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 10 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (32 days)