Share this project

Done

Share this project

Done
Ett nytt rollspel i Kopparhavet bland klassiska rollspelsmiljöer skapade av titaner som Anders Blixt och Erik Granström.
Created by
277 backers pledged SEK 186,863 to help bring this project to life.

About

Kopparhavets hjältar project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

SEK 186,863

277

(English translation below)

Omslag av Michael Whelan
Omslag av Michael Whelan

(Design och layout kan ändras)


“Surra ankan till rors" vrålade skepparn genom vindens tjut, och jag fick anledning att återigen förbanna mitt beslut att återvända till Kopparhavet. Jag stod ensam på akterdäcket till felucken Lotans Bete som krängde kraftigt i ett oväder lika skoningslöst som den fruktade imhulluvinden. Framför mig låg en av världshavens farligaste farleder, Zephons ränna. Vi hade revet Nergals klor i lä och Valltams stoder, två väldiga pelare, på var sin sida om den smala leden föröver. Varje år riskerar kaptener liv, last och fartyg i dessa förrädiska vatten, och inte bara av äventyrslystnad och dårskap. Tar man sig väl förbi Valltams stoder breder plötsligt den Erebosiska arkipelagen ut sig, och sedan hela Kopparhavet med dess otaliga rikedomar. Man kan vika av norrut mot Pendons hamnkajer, fortsätta österut för att handla på Kandras marknader och basarerna i Krilloan och Rabul. Själv ville jag söderut längs Morëlvidyns sköna kuster, för vid Montarkuns branta kajer väntade min sista chans till frihet och rikedom. Om jag bara kunde rida ut stormen nu, trots att jag stod halvblind i stänket och mörkret medan ovädret röt som ett vredgat lejon. Men just då, då allt verkade hopplöst, bröt solen igenom någonstans bortanför stoderna, och speglade sig ned i ett stilla Kopparhav som glänste som hamrad orikalk. Detta fick bli mitt riktmärke och min ledstjärna. 

- Ornaldo Mogger, piratanka

Kopparhavet år 612 e.U
Kopparhavet år 612 e.U
Minotauren Molok
Minotauren Molok

Kopparhavets hjältar är nytt svenskt rollspel som bygger på klassiker skrivna av spelförfattare som Anders Blixt, Erik Granström, Leif Euren med flera. Fokus är det lockande men livsfarliga Kopparhavet som omgärdas av spännande platser som Zorakin, Krilloan, Morelvidyn, Felicien och Krun. Spelet använder Hjältarnas tids välbeprövade spelmotor - men särskilt anpassat till spelvärlden. Kopparhavets hjältar är ett äventyrsspel för de som vill se sina karaktärer växa från osnutna lycksökare till legendariska hjältar i en värld full av mysterier, faror och äventyr. 

Zorakins huvudstad Pendon, i all sin prakt.
Zorakins huvudstad Pendon, i all sin prakt.

Kopparhavet är en farlig men spännande plats där pirater, besvärjare och riddarordnar kämpar om makt, rikedom och uråldriga hemligheter. För den som vågar ge sig ut på dess blänkande yta finns allt att vinna och allt att förlora. Från Montarkuns kaparhamn till Pendons gränder och Rabuls mäktiga basarer väntar Kopparhavet på dig. 

Havsdraken Kurgax stiger ur Kopparhavet, på jakt efter nästa byte,
Havsdraken Kurgax stiger ur Kopparhavet, på jakt efter nästa byte,

Havet ligger mellan tre stora kontinenter. I sydväst ligger Samkarna, med stora träsk, djungler och en kust full av piratnästen, småstater och den väldiga metropolen Krilloan. I sydöst ligger kontinenten Soluna som kännetecknas av väldiga öknar, stenraviner och det uråldriga riket Efaro. I norr ligger slutligen det stora Marakand, dominerat av Nargurs stora skogar, de väldiga Grynnerbergen, riket Krun och de sargade arven efter det forna Jorpagna och det Klavykiska riket. 

"Vem är du som kommer objuden till mitt hov?"
"Vem är du som kommer objuden till mitt hov?"

Allt detta ligger i Athos – äventyrens, mysteriernas och hemligheternas värld. Athos är en gammal och sliten värld där gudar, demoner och uråldriga civilisationer lämnat otaliga spår och där ständiga konflikter ritar om landskapet. Det är en värld full av faror och överraskningar. Bortom Kopparhavets kuster ligger fjärran platser som Kalgorra, Lasemos, Ormsjöns länder och inte minst Yndar där världsfrånvända besvärjare härskar. Ännu längre bort finner man Västerhavets öriken och det frusna Orghin som befolkas av isjättar och barbarer.

Grynnerbergens stigar är fulla av faror!
Grynnerbergens stigar är fulla av faror!

Alla nivåer får Kopparhavets hjältar: Regelbok som beta-PDF och PDF. Den består av 196 sidor med fullständiga regler, en beskrivning av spelmiljön Kopparhavet och stöd för att äventyra till havs. En svartvit karta över Kopparhavet och dess stränder finns i boken samt beskrivningar av regioner som Aidne, Erebosiska arkipelagen, Främre akrogal, Jorien m.fl. I boken ingår även startäventyret Den svarta ankan och i den mån vi låser upp nya stretchgoals kan det tillkomma fler äventyr och miljöbeskrivningar. 

Karta över Aidne.
Karta över Aidne.

Från nivån Äventyrare och upp får du regelboken i hårdpärm - i grundutförande, lyxutförande eller båda beroende på vilken nivå du väljer. 

Övriga produkter som låses upp under kampanjens gång kan du antingen få genom den nivå du har valt, eller lägga till som en add-on. Add-ons kan bara köpas från nivå Äventyrare och uppåt.

Några av de spelbara folkslagen.
Några av de spelbara folkslagen.
Beskrivning av Den erebosiska arkipelagen.
Beskrivning av Den erebosiska arkipelagen.

Kopparhavets hjältar ges ut av Helmgast AB, som ligger bakom titlar som Eon, KULT: Divinity Lost, Neotech, Järn och Hjältarnas tid. Teamet inom Helmgast har lång och gedigen erfarenhet av rollspelsproduktion och crowdfunding.

Kopparhavets hjältar skrivs av Måns Broman och Leon Or. De har tidigare skrivit moduler och material till Mutant: Undergångens arvtagare (Ulvriket: Det eviga kriget, Spelarboken och Österhavets otämjda riken), Mutant: År 0 och Svavelvinter. Alla illustrationer görs av den omåttligt talangfulle Gustav Pilesjö medan den fantastiska Kopparhavskartan är ritad av mästerkartografen Tobias Tranell (Symbaroum, Svavelvinter, Svärdets sång och mycket annat). 

Följ oss gärna på vår Facebooksida eller på våra forum på rollspel.nu och Helmgast 

Piratankan Ornaldo Mogger.
Piratankan Ornaldo Mogger.

Precis hur mäktigt Kopparhavets hjältar blir är upp till er. Vi har massor av idéer och aspekter vi vill utveckla - och med ert stöd kan vi göra verklighet av dem. Se våra första stretchgoals nedan. Varje delmål låses upp när kampanjen når summan som anges:


Kondottiären Bastiana Marol
Kondottiären Bastiana Marol

Stretchgoal 1 - Rollformulär

Era rollpersoner är kärnan i Kopparhavets Hjältar, och på den här nivån släpper vi ett lyxigt rollformulärsblock med 20 formulär som går att lägga till som add-on om du har nivån Äventyrare eller högre.

Stretchgoal 2 - Nytt Folkslag: Vargfolk

Från Akrogals stäpper till Trinsmyras skogar, Vargfolk har gjort ett bestående avtryck på Athos historia, och med denna nivå utvecklar vi dem till ett spelbart folkslag som kommer att presenteras i regelboken.  Vi släpper också ett bakgrundsblad för vargfolksreviren på Dammvidderna i Akrogal. Bakgrundsbladet är ett utskriftsvänligt tabelldokument som ger din rollperson mer färg. 


Stretchgoal 3 - Färgkarta över Kopparhavet

Vår fantastiska Kopparhavskarta, designad av Tobias Tranell, skickas ut som högupplöst PDF till alla backers. Den går även att köpa som snygg, vikt poster i 50x70cm  som add-on om du har nivån Äventyrare eller högre. De som väljer att stödja Kopparhavets hjältar på nivån Kopparhavshjälte får denna vackra karta som en del av paketet.

Stretchgoal 4 - Äventyrsmiljö i Pendon (Baals Brygga) 

Välkommen tillbaka till Pendon! På den här nivån utvecklar vi hamnkvarteret Baals Brygga i centrala Pendon som en äventyrsmiljö i regelboken, inklusive karta, beskrivning av platser och kokande konflikter. Vi kommer också att släppa ett bakgrundsblad för Baals Brygga.

Uppdatering - Extra Startäventyr: Som vi nämnde i vår senaste uppdatering kommer vi också att skriva ett extra startäventyr - preliminärt "Krut i lasten" - om vi når upp till den här nivån! Detta är alltså förutom det startäventyr vi redan planerat för grundboken.

Stretchgoal 5 - Nytt Folkslag: Svartalf

Vissa orchfolk blir senigare, slugare och bättre på att anpassa sig än andra, ofta för att de kastas ut från sin stam eller lärt sig leva i andra samhällens utkant. Sådana svartalfer fruktas och förraktas likt orchfolk i allmänhet, men har ändå viss möjlighet att röra sig bland människor, och det är inte omöjligt för dem att söka lyckan som äventyrare.  Med denna nivå utvecklar vi dem till ett spelbart folkslag som kommer att presenteras i regelboken.  Vi släpper också två bakgrundsblad - ett för det vilda Klagga, och en för Slagghögarna utanför Rabul, där lösstrykare gräver efter skrot och rester.

Stretchgoal 6 - Äventyrsmiljö i Rabul (den stora basaren)

Rabul är Kruns kejserliga huvudstad, en enorm metropol vid Kopparhavets östkust. På den här nivån välkomnar vi dig till den legendariska stora basaren, en stad i staden som vältrar sig över gamla tempel och ziggurater och samlar lycksökare och krämare från hela Athos. Basaren presenteras som en fullt utvecklad äventyrsmiljö i regelboken, med allt vad det innebär i form av karta, beskrivning av platser och kokande konflikter. Vi kommer också att släppa ett bakgrundsblad för basaren, samt ett extra startäventyr i Grundboken - preliminärt döpt "Det yndariska tornet". Tillsammans med grundäventyret "Svarta ankan" och "Krut i lasten" innebär det att Grundboken kommer att innehålla hela tre startäventyr!  


Pirat (190 SEK)

Som Pirat roffar du åt dig en PDF-version av Kopparhavets hjältar. Du får även en tidig beta-version av PDF:en.
 

 • Beta-PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
 • PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok

Äventyrare (390 SEK)

Som driftig Äventyrare belönas du med Kopparhavets hjältar: Regelbok både som tryckt bok och som PDF. Perfekt för den välförberedde äventyrare som både vill ha ett exemplar hemma i biblioteket och med sig på läsplattan eller telefonen. Du får även en tidig beta-version av PDF:en.

Kopparhavets hjältar i standardutförande
Kopparhavets hjältar i standardutförande
 • Beta-PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - i standardutförande

Besvärjare (790 SEK)

För våra Besvärjare dammar vi av en regelbok till Kopparhavets hjältar i lyxig Kodex-utgåva. Givetvis frammanar du även en PDF samt en tidig beta-version av PDF:en.

Kopparhavets hjältar, Kodexutgåva i tyg och med snyggt omslag (OBS endast EN (1) bok!)
Kopparhavets hjältar, Kodexutgåva i tyg och med snyggt omslag (OBS endast EN (1) bok!)
 • Beta-PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - Kodexutgåva i extra lyxig upplaga (notera att en bok ingår, ovanstående illustration visar boken med fodral och tygpärmen med fordralet avtaget)

Ordensmästare (1 090 SEK)

Som Ordensmästare får du både den lyxiga Kodex-utgåvan i tygpärm av Kopparhavets hjältar och regelboken i grundutförande. Givetvis frammanar dina akolyter även en PDF samt en tidig beta-version av PDF:en.

Kopparhavets hjältar i standardutgåva samt i kodexutgåva.
Kopparhavets hjältar i standardutgåva samt i kodexutgåva.
 • Beta-PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - i standardutförande
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - Kodexutgåva i extra lyxig  upplaga

Kopparhavshjälte (2 500 SEK)

Bli en av hjältarna på feluckan Lotans Bete och få Kopparhavets hjältar som regelbok i grundutförandet, som PDF och i den exklusiva drakutgåvan. Du får dessutom ett exemplar av varje uppplåst add-on och ett personligt Kaparbrev utfärdat av Stormäster Derekon av Sidon.

Ditt namn ristas in på väggarna i Hjältarnas Hall - och vi tackar dig uttryckligen i boken! Du får även en tidig beta-version av PDF:en.

 • Beta-PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF av Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - i standardutförande
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - Kodexutgåva i extra lyxig  upplaga 
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok - Drakutgåva i begränsad upplaga
 • Kaparbrev
 • Alla add-ons som låses upp, både fysiska och digital exemplar

Nedan listas add-ons som finns tillgängliga. Fler kan komma att läggas till nedan under kampanjens gång i takt med att vi låser upp add-ons i stretch goals. Du måste stödja på nivå Äventyrare eller högre för att kunna lägga till add-ons! Det finns två sätt att köpa add-ons på:

1) Betala redan nu i Kickstarter: Du ökar din pledge här på Kickstarter med det belopp som motsvarar summan av de add-ons du önskar. Du väljer vilka add-ons du ska ha i en survey som vi skickar ut efter kampanjens slut. Nu behöver du bara se till att din pledge-summa motsvarar de add-ons du önskar och den pledge-nivå du valt 

För att lägga till beloppet som motsvarar add-ons kan du endera lägga till den när du backar projektet, och annars om du redan backat, välja knappen "Manage your pledge" längst upp till höger, sedan "Change your pledge" och öka din pledge med det belopp du önskar köpa add-ons för.

2) Köpa till add-ons senare:  Även efter kampanjens slut kommer finnas möjlighet att lägga till add-ons. Du kommer få log-in till Helmgasts webshop där samtlig add-ons finns tillgängliga, till samma pris som under Kickstarter. Som vi skriver ovan är det bara backers som stöder på nivå Äventyrare eller högre som kan lägga till add-ons.

 Färgkarta över Kopparhavet (100 SEK) - UPPLÅST! 

 Vår fantastiska Kopparhavskarta, designad av Tobias Tranell som snygg, vikt poster med måtten 50x70cm.

Rollformulär (100 SEK) - UPPLÅST!

Rollformulärsblock med 20 formulär. 

Extra regelbok (350 SEK)

 En extra regelbok, standardutgåva. 

Extra utgåva Kodex (700 SEK)

 En extra regelbok, Kodexutgåva. 

Hjältarnas Tid (200 SEK)

Som ett litet tack till er som stöder oss erbjuder vi Hjältarnas tid som add on till förmånligt backerpis. Äventyrare och uppåt kan lägga till en box för 200 SEK (Ordinarie pris 299 SEK). Boxen levereras tillsammans med Kopparhavets hjältar. De båda spelen baseras på samma regelsystem och supplement kan med små justeringar användas sömlöst mellan spelen.  

Description in English 

(!Please note that the game will be released in Swedish only!)

  "Strap the duck to the tiller" roared the skipper through the howling wind, and I had reason to once again curse my decision to return to the Molten Sea. One of the most dangerous sailing routes in the world, Zephon's Ränna, we had Nergal's Klor hard a lee and Valltam's Pelare, two huge pillars, on either side of the narrow passage ahead. Each year, captains risk life, cargo and ships in these treacherous waters, and not only out of desperation or folly, if you go past Valltam's Pelare, the Erebosian archipelago opens up before you, and then all of the Molten Sea with its countless riches. You can then turn north towards Pendon's harbor quays, continue east to shop at Kandra's markets or continue on to the bazaars of Krilloan and Rabul, I wanted to go south along the beautiful coasts of Morelvidyn, because at Montarkuns quays lay my last chance for freedom and wealth. If only I could ride out the storm now, even though I was half-blinded by the spray and darkness while the storm roared like a wrathful lion. But right then, when everything seemed hopeless, the sun broke through somewhere beyond the heavy clouds, and reflected itself into a quiet seashining like hammered orichalcum. This glimmer on the water became my beacon and hope.

- Ornaldo Mogger, pirate duck

What is Kopparhavets Hjältar?

A new Swedish roleplaying game based on classics by household names such as Anders Blixt, Erik Granström and Leif Euren. The focus is the alluring but treacherous Molten Sea, ringed by places like Zorakia, Krilloan, Morelvidyn and Krun. The game designed around the tried and tested mechanics of the Swedish rpg Hjältarnas tid - but adopted and adapted to suit the setting. Kopparhavets Hjältar is an adventure game for those who want to see their characters grow from callow treasure hunters to legendary heroes in a world of mystery, danger and adventure.

What is the Molten Sea?

The Molten Sea is a dangerous but exciting place, where pirates, sorcerers and secretive orders of knighthood struggle for power, wealth and ancient lore. Those who dare cross its glittering waves wager all they have for the promise of great rewards. From the corsair port of Montarkun to the back alleys of Pendon and the mighty bazaars of Rabul - the Molten Sea awais you.The Sea is nestled between three great continents. Samkarna to the southwest with its great swamplands, jungles and a shore dotted with pirate nests, statelets and the mighty metropolis Krilloan. To the southeast lies the continent Soluna, shaped by mighty deserts, rocky ravines and the ancient realm of Efaro. Great Marakand, finally, lies to the north and is dominated by the mighty woods of Nargur, the towering Grynnerberg mountains, the realm of Krun and the legacy of the ancient Jorpagnian empire.All this lies within the bounds of Athos - a world of adventure, mystery and secrets. It is an old and threadbare world, where gods, demons and ancient civilisations have left countless traces and where constant conflict has left its mark in the very bones of the earth. It is a world of unseen dangers and peril. Beyond the shores of the Molten Sea are far flung places such as distant Kalgorra, or Yndar where nameless sorcerers rule, the islands of the western ocean and icy realm of Orghin, inhabited by ice giants and barbarians. 

What will I get?

All levels received  Kopparhavets Hjältar: Regelbok as a beta PDF and as a PDF. It contains 196 pages with complete rules, a description of the setting the Molten Sea and support for adventures at sea.Starting at the level of Äventyrare and upwards you get a hard copy of the core rule book, whether this is the basic version or a luxury edition depends on which level you choose.Other products that are unlocked through stretchgoals can be obtained through pledging at the corresponding reward level or through an add on. Add ons are only available for Äventyrare and upwards.

Who are we?

Kopparhavets hjältar is written by Måns Broman and Leon Or. They have previously written supplements and texts for  Mutant: Undergångens arvtagare (Ulvriket: Det eviga kriget, Spelarboken och Österhavets otmämjda riken), Mutant: Year Zero and Svavelvinter. Illustrations are courtesy of the exceedingly talented Gustav Pilesjö while the fantastic map of the Molten Sea is drawn by our master cartographer Tobias Tranell.

Stretchgoals

Exactly how awesome Kopparhavets Hjältar will become is in your hands. We have loads of ideas and aspects we want to develop - and with your support we can realise them. See our initial stretchgoals below:

1 - SEK 120 000 Character Sheet

2 - SEK 140 000 Vargfolk

3 - Map of the Molten Sea

4 - Setting: Pendon - Baals Brygga

Sretchgoal 1 - Character sheets

Your player characters are at the heart of Kopparhavets Hjältar, and at this level we will release a snazzy pad containing 20 character sheets, that can be included as an add on to any pledge at the level of Äventyrare or higher.Stretchgoal 2 - VargfolkFrom the great plains of Akrogal to the forests of Trinsmyra, Vargfolk have made a lasting impression on the history of Athos. At this level we deleop them into a playable character option included in the core book. We also release a background sheet, a printer friendly play aid that gives your character more local colour, for the vargfolk territories on the dust plains of Akrogal.


Stretchgoal 3 - Map of the Molten Sea

Our amazing map of the Molten Sea, designed by Tobias Tranell with contributions from Måns Broman, will be sent out as a high resolution PDF to all backers. It can also be bought as an add on om a handy, foldable format for any one pledging at the level of Äventyrare or higher. Those who have chosen to support Kopparhavets Hjältar: Regelbok at the level of Kopparhavshjälte receives this beautiful map as part of their reward. 

Stretchgoal 4 - Pendon: Baals Brygga

Welcome back to Pendon! At this level we develop the dockside neighbourhood of Baals Brygga in central Pendon as an adventure setting included in the core book. We will also release a background sheet for Baals Brygga.

Funding levels

Pirat (SEK 190)

As a Pirat, you get a PDF version of Kopparhavets Hjältar. You also get an early beta version of the PDF.

 • Beta-PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok

Äventyrare (SEK 390)

As an enterprising Äventyrare, you are rewarded with Kopparhavets Hjältar: Regelbok as both a printed book and as a PDF. Perfect for the well-prepared adventurer who both wants to keep a copy at home in the library while bringing the game along on travels on tablet or phone. You also get an early beta version of the PDF.

 • Beta-PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition

Besvärjare (SEK 790)

For our Besvärjare, we dust off a Kopparhavets Hjältar: Regelbok in a luxury Kodex edition. Of course, you also conjure a PDF and an early beta version of the PDF.

 • Beta-PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition – limited Kodex edition (note that one book is included, the above illustration shows the book alongside its dust cover)

Ordensmästare (SEK 1 090)

As Ordensmästare you get both the luxurious codex edition in fabric binder by the Copper Sea heroes and the basic book in the basic version. Of course, your acoustics also promote a PDF and an early beta version of the PDF.

 • Beta-PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition – limited Kodex edition 

Kopparhavshjälte (SEK 2,500)

Become one of the heroes of the Lotans Bete felucca and get the Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition, as a PDF and in the exclusive Dragon edition. You will also receive a copy of each add-on and a personal letter of marque issued by Grand Master Derekon of Sidon.Your name is carved into the walls of Heroes' Hall - and we expressly thank you in the book! You also get an early beta version of the PDF.

 • Beta-PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • PDF of Kopparhavets Hjältar: Regelbok
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition
 • Kopparhavets Hjältar: Regelbok, default edition – limited Dragon edition 
 • Letter of marque
 • All add-ons that are unlocked, both physical and digital copies

Add ons

The available add ons are listed below. More can be added during the course of the campaign as we unlock add-ons in stretch goals. You need to support as Äventyrare or higher to be able to buy add-ons! There are two ways to buy add-ons:1) Pay now in Kickstarter: You add the corresponding amount to your pledge here on Kickstarter. You choose which add-ons you want in a survey we send out after the end of the campaign, now you just have to make sure that your pledge sum corresponds to the add-ons you want.To add the amount corresponding to add-ons you can either add it when backing the project, and if you have already backed, select the button "Manage your pledge" at the top right, then "Change your pledge" and increase your pledge with the amount you want to buy add-ons for.2) Buy add-ons later: you can still buy add-ons after the end of the campaign. You will be logged in to Helmgast's webshop where all add-ons are available, at the same price as during Kickstarter. As for any add on, this is only open to backers at the level of Äventyrare or above.

 •  Full colour map of the Molten Sea (100 SEK) 

Our fantastic Molten Sea map, designed by Tobias Tranell, as a striking folded poster measuring 50x70 cm.

 • Character sheets (100 SEK)

Pad containing 20 character sheets.

 • Additional core book (350 SEK)
 • Additional limited adition Kodex book (700 SEK) 

Risks and challenges

English translation below.

Projekt av den här typen bär med sig vissa risker och utmaningar. Nedan har vi listat de risker vi identifierat och beskrivit kortfattat hur dessa adresseras.

Helmgast har givit ut ett stort antal produkter och engagerar några av Sveriges mest erfarna rollspelsproducenter. Vi har därför gedigen erfarenhet av att hantera problem och oförutsedda händelser under produktionens gång.

Produktion: Produkten bygger på insatser från ett fåtal dedikerade författare och layoutare. Ett bortfall kan medföra att produkten försenas.

Leverans: Leverans från tryckeri och slutligen till dig som slutkund ligger normalt utanför vår kontroll. Vi använder dock stabila och väl ansedda leverantörer. Allt material under transport, såväl som vid lagerhållning, är alltid fullt försäkrat.

Underleverantörer: Helmgast använder underleverantörer för olika moment i produktionen och är således beroende av att de levererar enligt satta tidsramar. Helmgast använder dock endast välrenommerade tryckerier och leverantörer för kritiska moment i produktionen.

English translation

Projects of this type carry some risks and challenges. Below we have listed the risks we have identified and briefly described how these are addressed.

Helmgast has released a large number of products and engages some of Sweden's most experienced and seasoned role-playing game producers. We therefore have extensive experience of handling problems and unforeseen events during the production process.

Production: The product is based on efforts from a few dedicated writers and graphic designers. Any person discontinuing their engagement in the project during production phase, may thus have significant impact on the production timeline and cause delays.

Delivery: Delivery from the printer and finally to you as the end customer is normally outside our control. However, we make use of reliable and well-regarded suppliers. All items are fully insured during shipping and warehousing.

Subcontractors: Helmgast uses subcontractors for different parts of the production and is thus dependent on them delivering according to set time frames. Helmgast makes use of reputable printers and suppliers for critical parts of the production.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 190 or more About US$ 20

  Pirat

  Som Pirat roffar du åt dig en PDF-version av Kopparhavets hjältar. Du får även en tidig beta-version av PDF:en.

  Includes:
  • Beta-PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  Less
  Estimated delivery
  19 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 390 or more About US$ 40

  Äventyrare

  Som driftig Äventyrare belönas du med Kopparhavets hjältar: Regelbok både som tryckt bok och som PDF. Perfekt för den välförberedde äventyrare som både vill ha ett exemplar hemma i biblioteket och med sig på läsplattan eller telefonen. Du får även en tidig beta-version av PDF:en.

  Includes:
  • Beta-PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - standardutgåva
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  218 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 790 or more About US$ 82

  Besvärjare

  För våra Besvärjare dammar vi av en Grundbok till Kopparhavets Hjältar i lyxig Kodex-utgåva. Givetvis frammanar du även en PDF samt en tidig beta-version av PDF:en.

  Includes:
  • Beta-PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - Kodexutgåva i begränsad upplaga
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  10 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 1,090 or more About US$ 113

  Ordensmästare

  Som Ordensmästare får du både den lyxiga Kodex-utgåvan i tygpärm av Kopparhavets hjältar och grundboken i grundutförande. Givetvis frammanar dina akolyter även en PDF samt en tidig beta-version av PDF:en.

  Includes:
  • Beta-PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - standardutgåva
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - Kodexutgåva i begränsad upplaga
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 2,500 or more About US$ 258

  Kopparhavshjälte

  Bli en av hjältarna på feluckan Lotans Bete och få Kopparhavets Hjältar som grundbok i grundutförandet, som PDF och i den exklusiva drakutgåvan i läderimitation. Du får dessutom ett exemplar av varje uppplåst add-on och ett personligt Kaparbrev utfärdat av Stormäster Derekon av Sidon.

  Ditt namn ristas in på väggarna i Hjältarnas Hall - och vi tackar dig uttryckligen i boken! Du får även en tidig beta-version av PDF:en.

  Includes:
  • Beta-PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • PDF av Kopparhavets hjältar: Regelbok
  • Kaparbrev
  • Alla add-ons som låses upp, både fysiska och digitala exemplar
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - standardutgåva
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - Drakutgåva i begränsad upplaga
  • Kopparhavets hjältar: Regelbok - Kodexutgåva i begränsad upplaga
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  Limited 20 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (21 days)