Share this project

Done

Share this project

Done
En spelarbok till fantasyrollspelet Hjältarnas tid.
En spelarbok till fantasyrollspelet Hjältarnas tid.
Created by
96 backers pledged SEK 32,543 to help bring this project to life.
Last updated

About

Hjältarnas väg project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

SEK 32,543

96

This project is in Swedish only.

Hjältarnas Väg är vår andra kickstarter till Hjältarnas tid och vårt andra regeltillbehör. I denna bok ligger fokus på rollpersonen, både med mer möjligheter när rollpersonen skapas och med utveckling bortom färdighetsvärdena. 

Tanken är att spelaren bara ska behöva Hjältarnas väg för att skapa och förbättra rollpersonen (men färdigheter, strid och magi finns kvar i grundboken). Boken är på 64 sidor, med följande innehåll:

 • Ett avsnitt med tips och råd till spelare. 
 • Rollpersonsskapande, dels uppdaterat med möjligheterna i boken och dels för att avlasta grundboken. 
 • Nya folkslag. 
 • Nya värv. 
 • Uppdaterade förbättringsregler som tar hänsyn till förmågorna. 
 • Nya förmågor. 
 • Ett matigt utrustningskapitel

Till det kommer ett nytt tvåsidigt rollformulär, som kommer att finnas tillgängligt för nerladdning. 

Hjältarnas Väg är i stort sett färdigskriven. Redigeringen är nästan klar, och det är dags att påbörja layout och illustrationer. Målet är att få ut boken väldigt snart: vi siktar på sensommaren 2018. Vi vill ha en betaversion klart för fundare när crowdfundern är över, en crowd-korrektur-runda i slutet på juli, och tryck framemot augusti (beroende på hur semestrar hos tryckeriet ser ut). 

Hjältarnas tid är ett fantasyrollspel som öppnar porten till fantastiska äventyr. Du tar rollen av en hjälte som försöker nå ära och berömmelse genom att överkomma faror, besegra fiender och finna skatter. 

Hjältarnas tid passar spelare på alla nivåer, från nybörjare till vana rollspelare. Det är särskilt anpassat för nybörjare: med en tydlig pedagogik i boxens starthäfte kan du börja spela så fort du öppnar boxen, även om du aldrig har spelat förut. Det är flexibelt och anpassningsbart, och uppmuntrar spelare och spelledare att skapa sin egen värld! 

Samla tärningarna och följ med på äventyret du med! 

Läs mer om Hjältarnas tid här.

Tomas Brattström är huvudförfattare. Hjältarnas väg är hans debutbok, men innan dess har han skrivit artiklar och äventyr till Hjältarnas tid. Han brinner för rollpersoner och deras utveckling, och har utvecklat en app för att skapa rollpersoner. 

Krister Sundelin är redaktör, projektledare, medförfattare och hjälpillustratör. Som författare av Hjältarnas tid har han en fingerspetskänsla för spelet ifråga, och som copywriter kan han leda projektet i hamn. 

Ronja Melin är omslagsillustratör. Hennes unika manér har gjort att Hjältarnas tid står ut från mängden med sitt äventyrliga och sagoaktiga utseende. 

Helmgast tar spel på allvar. Genom crowdfunder bjuder vi in er att delta i produktionen av den här modulen. Ni kan se förhandsinformation och välja vad som känns mest intressant för er och vi kan se vad ni gillar och vill ha ännu mer av. Framöver kommer majoriteten av våra spel och tillbehör att släppas genom crowdfunder – helt enkelt för att göra spelen ni vill ha. 

Vi väljer att göra den här crowdfundern just nu eftersom Sorgeveden är i ungefär samma produktionsstatus. Vi vill skicka dem på tryck samtidigt så att vi kan få synergi i tryckproduktionen med Sorgeveden.

Du kan stötta Hjältarnas väg på en av sju nivåer. 

SEK 50: Fackelbärare 

På nivån Fackelbärare stöttar du oss med en femtilapp. Vi blir jätteglada för det, och som tack får du beta-materialet (betaversion och crowdfunder-korrektur) i digital form.

 • Du stöttar oss. 
 • Vi blir skitglada. 
 • Du får tillgång till beta-materialet i digital form. 

SEK 175: Äventyrare 

Nivån Äventyrare är till för dig som vill ha boken i fysisk form.

 • Du får beta-material (beta-version och crowdfunder-korrektur) i digital form. 
 • Du får ett fysiskt exemplar av Hjältarnas väg skickat till dig. 

SEK 800: En hel äventyrargrupp!

Nivån En hel äventyrargrupp är för dig som vill utrusta en hel spelgrupp med varsin spelarbok.

 • Du får beta-material (beta-version och crowdfunder-korrektur) i digital form. 
 • Du får fem (5) fysiska exemplar av boken Hjältarnas väg skickat till dig.

SEK 350: Formelsamlare 

Nivån Formelsamlare är till för dig som vill ha båda regeltillbehören, Hjältarnas Väg och Magins Väv, i fysisk form.

 • Du får beta-material (beta-version och crowdfunder-korrektur) i digital form. 
 • Du får båda spelarböckerna till Hjältarnas tid – Hjältarnas väg och Magins väv – skickade till dig. 
 • Vi skickar dem samtidigt när Hjältarnas väg kommer från tryckeriet. 

SEK 350: Entusiastisk 

Nivån Entusiastisk är till för dig som saknar en grundbox och dessutom vill maximera möjligheterna med en spelarbok också.

 • Du får beta-material (beta-version och crowdfunder-korrektur) i digital form. 
 • Du får Hjältarnas väg och grundboxen till Hjältarnas tid skickade till dig. 
 • Vi skickar dem samtidigt när Hjältarnas väg kommer från tryckeriet. 

SEK 500: Stråtrövare

Nivån Stråtrövare är för dig som vill ha en spelarbok, och som saknar äventyren men redan har en grundbox. 

 • Du får beta-material (beta-version och crowdfunder-korrektur) i digital form. 
 • Du får Hjältarnas väg. 
 • Du får äventyren Sagor från Trollskogen, Greve Kallarys Skatt och Död Kvinnas Kista.
 • Vi skickar de fysiska produkterna samtidigt när Hjältarnas väg kommer från tryckeriet.

SEK 850: Överlastad 

Nivån Överlastad är till för dig som vill ha allt!

 • Du får beta-material (beta-version och crowdfunder-korrektur) i digital form. 
 • Du får Hjältarnas väg. 
 • Du får grundboxen till Hjältarnas tid. 
 • Du får Magins väv. 
 • Du får äventyren Sagor från Trollskogen, Greve Kallarys Skatt och Död Kvinnas Kista. 
 • Vi skickar de fysiska produkterna samtidigt när Hjältarnas väg kommer från tryckeriet.

Vi har några extramål också.  

Upplåst! Når vi 10 000 kronor så skapar vi en ny förskapad rollperson som är mörktroll, som du kan ladda ner gratis tillsammans med det nya rollformuläret.

UPPLÅST! Når vi 12 500 kronor så skapar vi en ny förskapad rollperson som är björnfolk, som du kan ladda ner gratis tillsammans med det nya rollformuläret.

UPPLÅST! Når vi 15 000 kronor så ritar en av våra veteranillustratörer, John Barkestedt, vinjettbilder till kapitlen.

UPPLÅST! Når vi 17 500 kronor så skapar vi en ny förskapad rollperson som är silverdvärg, som du kan ladda ner gratis tillsammans med det nya rollformuläret.

UPPLÅST! Når vi 20 000 kronor så skapar vi en ny förskapad rollperson som är okami, som du kan ladda ner gratis tillsammans med det nya rollformuläret.

UPPLÅST! Det gamla gänget – Shika, Nypon, Sigrid, Abelinde, Vassily och Kitsune – blir också förskapade och uppdaterade rollpersoner på det nya formuläret om vi når 22 500 kronor, och sätts in i samma PDF som de nya förskapade rollpersonerna.

UPPLÅST! Når vi 25 000 kronor så gör vi en PDF med tillståndskort. Det är jobbigt att slå upp i regelboken vad som händer om du blir Antänd, eller Skrämd, eller Förgiftad. Tillståndskorten har du som referens framför dig. Det är bara att skriva ut och stoppa i kortfickor eller laminera.

UPPLÅST! Når vi 27 500 kronor så skapar vi två nya förskapade rollpersoner, en koppardvärg och en vildalv, som du kan ladda ner gratis tillsammans med det nya rollformuläret. 

UPPLÅST! Tjänstehjon var ett värv som skapades som ett aprilskämt på GothCon i våras. Till vår stora förvåning blev det ett kul och spelbart värv som folk ville ha! Når vi 30 000 kronor så sätter vi in värvet i spelarboken. Dessutom skapar vi en ny förskapad rollperson som är tjänstehjon, som du kan ladda ner gratis tillsammans med det nya rollformuläret.  

Frakt och porto tillkommer till priserna på paketen. Nivåerna Äventyrare och Formelsamlare skickas som brev, medan de övriga skickas som paket. 

Så här mycket tillkommer i porto:

 • Äventyrare: 52:-
 • Formelsamlare: 85:-
 • Entusiastisk: 96:-
 • Äventyrargrupp: 125:-
 • Överlastad: 125:-
 • Stråtrövare: 100:-

Vi skickar alla fysiska produkter så snart som Hjältarnas väg kommer från tryckeriet. Om allt går väl så är det i september 2018.

Digitala belöningar skickas ut så snart de är klara.

Risks and challenges

Kickstarter är inte ett förköp, utan ett sätt att stödja kreativa projekt man tror på, i utbyte mot unika paket och bonusar. Kickstarter-formatet hjälper också mot att ekonomin för projektet går ihop. Ju fler som backar, desto bättre produkt till alla! Detta gäller även Hjältarnas väg.

Projekt av den här typen bär med sig vissa risker och utmaningar. Nedan har vi listat de risker vi identifierat och beskrivit kortfattat hur dessa adresseras. Helmgast har gett ut ett stort antal produkter och engagerar några av Sveriges mest erfarna rollspelsproducenter. Vi har därför stor erfarenhet av att hantera problem och oförutsedda händelser under produktionens gång.

Produktion: Produkten bygger på insatser från ett fåtal dedikerade författare och layoutare. Ett bortfall kan medföra att produkten försenas. I det här fallet är boken redan skriven, så det är bara layout och illustrationer kvar.

Leverans: Leverans från tryckeri och slutligen till dig som slutkund ligger normalt utanför vår kontroll. Vi använder dock stabila och väl ansedda leverantörer. Allt material under transport, såväl som vid lagerhållning, är alltid fullt försäkrat.

Underleverantörer: Helmgast använder underleverantörer för olika moment i produktionen och är således beroende av att de levererar enligt satta tidsramar. Helmgast använder dock endast välrenommerade tryckerier och leverantörer för kritiska moment i produktionen.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 50 or more About $6

  Fackelbärare

  På nivån Fackelbärare stöttar du oss med en femtilapp. Vi blir jätteglada för det, och som tack får du beta-materialet (betaversion och crowdfunder-korrektur) i digital form.

  Includes:
  • Beta- och crowdkorr-PDFer av Hjältarnas väg
  Less
  Estimated delivery
  4 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 175 or more About $19

  Äventyrare

  Nivån Äventyrare är till för dig som vill ha boken i fysisk form.

  Includes:
  • Beta- och crowdkorr-PDFer av Hjältarnas väg
  • Boken Hjältarnas väg
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  63 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 350 or more About $37

  Formelsamlare

  Nivån Formelsamlare är till för dig som vill ha båda regeltillbehören, Hjältarnas Väg och Magins Väv, i fysisk form.

  Includes:
  • Beta- och crowdkorr-PDFer av Hjältarnas väg
  • Boken Hjältarnas väg
  • Tillbehöret Magins väv
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  5 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 350 or more About $37

  Entusiastisk

  Nivån Entusiastisk är till för dig som saknar en grundbox och dessutom vill maximera möjligheterna med en spelarbok också.

  Includes:
  • Beta- och crowdkorr-PDFer av Hjältarnas väg
  • Boken Hjältarnas väg
  • Grundboxen Hjältarnas tid
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  7 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 500 or more About $52

  Stråtrövare

  Nivån Stråtrövare är för dig som utöver spelarboken också behöver äventyren Sagor från Trollskogen, Greve Kallarys Skatt och Död Kvinnas Kista, men som redan har en grundbok.

  Includes:
  • Beta- och crowdkorr-PDFer av Hjältarnas väg
  • Boken Hjältarnas väg
  • Äventyret Sagor från Trollskogen
  • Äventyret Greve Kallarys Skatt
  • Äventyret Död Kvinnas Kista
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 800 or more About $83

  En hel äventyrargrupp

  För dig som vill utrusta hela din spelgrupp med varsin bok!

  Includes:
  • Boken Hjältarnas väg
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 850 or more About $88

  Överlastad

  Nivån Överlastad är till för dig som vill ha allt!

  Includes:
  • Beta- och crowdkorr-PDFer av Hjältarnas väg
  • Boken Hjältarnas väg
  • Grundboxen Hjältarnas tid
  • Tillbehöret Magins väv
  • Äventyret Sagor från Trollskogen
  • Äventyret Greve Kallarys Skatt
  • Äventyret Död Kvinnas Kista
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (15 days)