Share this project

Done

Share this project

Done
This is a Kickstarter for the officially licensed Chaosium RPG Call of Cthulhu, with an international collector's pledge available.
520 backers pledged SEK 986,778 to help bring this project to life.
Last updated

About

Call of Cthulhu Sverige project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound
 • Off
  • English

SEK 986,778

520

INTERNATIONAL VISITORS: Please turn on subtitles for video. The English presentation text is found at the end of this page. Please note that the entire content is in Swedish only. We have put together several International reward levels that we think will fit well if you are a Cthulhu-fan or collector.)

Also, everyone/alla: Follow our Youtube-channel here: https://www.youtube.com/channel/UCF3raGXr19P7bx31zpTVlSA

Call of Cthulhu är ett av världens mest kända och älskade rollspel. Tack vare förtroende från Chaosium har vi fått licensen för att ge ut det på svenska och med ditt stöd kan den svenska utgåvan bli något utöver det vanliga. Följ med på en Kickstarter för att åkalla Cthulhu till Sverige.

Ett stort tack till Chaosium, inte minst Jeff, Mike och MOB, som bistått oss i detta och som tror på oss. Den här Kickstartern är producerad med licens från Chaosium.

Mockup för att visa planerat utseende för omslagen (endast bilder, ej riktiga verk). Omslag: Ola Larsson. 3D-hjälp: Lucas Falk

Karl Gerhard och Ernst Rolf är fixstjärnor på underhållningshimlen. Men vilket pris betalade de i Carcosa, och vem fann gunst hos den gula drottningen?  Sverige under 20-talet är en turbulent tid långt från det "glada 20-talet" som råder i USA och delar av Europa. Å ena sidan utvecklas många svenska företag och blir globala jättar under perioden. Tillväxten är likaså bitvis hög fram till börskraschen 1929, men å andra sidan är klyftorna stora och många är fattiga. Stora delar av landsbygden har inte nåtts av elektriciteten än och jordbruket är inte särskilt mekaniserat utan hästen är långt vanligare än bilen.

En rad nya lagar ger kvinnor rösträtt och stärker arbetsrätten, men politiken gungar. Under perioden 1919-1933 byter Sverige statsminister inte mindre än tolv gånger. Och på universitetet i Uppsala läser Johan Stagnér saker i en bok som inte borde skrivits. Elsa Melin kan inte längre minnas vem hon var där hon dansar på bronsåldershällarna på Österlen, och i fjällen sägs benpipan från nåjden fortfarande kunna kalla Ithaqua.  

Illustration: Mariusz Gandzel

 Du hittar belöningsnivåerna till höger och sammanställt nedanför, men utöver de olika grundnivåerna har det låsts upp många extramål. Du hittar de tre viktigaste nivåerna att ta ställning till nedan:

 •  Spelledare (850kr) är för dig som bara vill ha regelböckerna med svenskt 1920-tal och i svensk miljö. Du får dem både som bok och PDF. En del stretchmål är upplåsta även för denna nivå, inklusive sociala stretchmål.
 •  Byakhee (1800kr) är i grunden de två grundböckerna + de tre huvudäventyren - men har också en lång rad stretchmål samlat i vad som kallas "stora stretchmålspaketet". Du kan se på bilden nedan. 
 •  Mi-Go (2300kr) är Byakhee + fysiska saker som tärningar, t-shirts, två kortlekar till stöd - men det är också just nu tre upplåsta mål med upplevelser av olika slag. Läs mer nedan.

KLICKA HÄR OM DU VILL FÅ UPP EN TABELL PÅ ALLT SOM INGÅR I ALLA NIVÅER 

(Tabellen nedan är skapad för 720.000-nivån. Den kommer uppdateras men när utvecklingen går fort kommer den släpa efter en del. Använd länken här ovanför för en översikt som täcker ända upp till 1.250.000.)


Allmänna Stretchgoals: Markerade med en stjärna i tabellen för Stretch Goals. De är till för alla, om du har den produkt som stretchmålet avser (har du bara pdf i din belöning kan du inte få fysiska belöningar t.ex.). De sociala målen är alla stretch goals (och baseras just nu på likes på vår Youtube-kanal, se länk ovan).

Stora stretchmålspaketet är för backare på Byakhee och uppåt. Det kommer öka hela tiden i värde. Mi-Go specialmål är för Mi-Go och uppåt och är fyra dolda mål. De är alla unika och blir inte synliga förrän de aktiveras.

Add-on-mål förekommer från 500.000 och uppåt och är mål som möjliggörs med stor finansiering, men som kräver en egen kostnad och därför inte kan ingå i någon pledge utan blir tillgängliga att köpa till. 
250.000: Upplevelsens Nyckel

Kom till Nässjö för att uppleva den märkliga Malte Liewen Stiengranats liv - besök museet med hans olika kuriosa från hela världen, och se den märkliga pyramiden där han ligger balsamerad. En av 20-talets märkligaste män, i sanning (förekommer i Kultister-mikroäventyrspaketet). Därefter middag på Carcosa AB:s krog Vita Amandi i Nässjö.

444.444: Kunskapens Nyckel

Lär dig skriva skräckscenario i onlinekurs med Gunilla Jonsson, Michael Petersén och Gabrielle de Bourg. I denna tvåtimmars workshop får du både tips och råd, men också handledning i hur du skriver för Call of Cthulhu. Passa på att förädla din egen drömidé.

666.666: Världens Nyckel

Du får möjlighet till ett möte med Michael O' Brien, licensansvarig för Chaosium och styrelseledamot. Han är den som varit ytterst ansvarig att Call of Cthulhu Sverige blivit verklighet. Han har också varit en av de instrumentala krafterna som räddade ett sargat Chaosium för några år sedan och har varit en viktig person i att bygga upp bolaget till dess nuvarande framgångar.

                                I detta webbmöte träffar du Michael via videolänk, får höra honom berätta om Chaosium här och nu, om varför de valde att låta Eloso göra en svensk version, och så får du möjlighet att ställa frågor om allt du undrat.

                                Mötet är ungefär en timme och kommer äga rum online i vår.
Formulär för statyn föreställande en Dark Young of Shub-Niggurath. Måste detta måste fyllas i om du beställer denna add-on. 

Add-ons är för dig som vill köpa till och bygga egna paket. Notera bara att köp som inte är paketerade på backarnivåer blir dyrare. Kika därför gärna om det du vill ha inte ingår i ett annat paket först. Den här modellen passar dig som vill köpa ett något mindre paket och sedan själv plocka ihop de delar i kampanjen som passar dig.


Work in progress. Layout av Dan Algstrand.
Work in progress. Layout av Dan Algstrand.
Work in progress. Layout av Dan Algstrand.

Det är många med som jobbar med projektet och alla ryms inte här, men vi ville presentera några av de mest kända namnen som är viktiga för projektet.

Omslaget görs av den eminente Ola Larsson och utkast kan ni se i den här Kickstartern för Utredarens och Väktarens handbok. Dan Algstrand gör layouten. Han är välkänd för svenska spelare mannen bakom bland annat Kult: Divinity Lost samt coffee-table böckerna om Äventyrsspel och Mutant. För översättningen ansvarar Olle Sahlin och Anders Blixt, ackompanjerade av en svärm av byakh… flitiga fans som kollar stringens och känsla.

Illustratörer har vi några redan. Bland dem märks Mariusz Gandzel, Peter Sandberg och Richard Svensson. Men vi letar fortfarande fler, så kom med dina bästa tips. En av de viktigaste uppgifterna för Kickstartern är att finansiera mer illustrationer.

Redaktörer för det historiska materialet är Björn Flintberg och Jonas Larsson-Olanders. Jonas samordnar också skribenterna som är många och flitiga. 

För samordningen av produktionen, tryck och kommunikation med backare ansvarar Daniel Lehto. Filmen som ni ser ovan är Nicklas Estbergs verk och ett resultat av många otroligt duktiga skådespelare och statister. Vi har ett eget ambient sounds-projekt som ingår, för vilket Andreas Lundström ansvarar, känd annars för att driva podcasten Sweden Rolls.

Bland våra äventyrsförfattare och kreatörer återfinns också flera kända namn: Gabrielle de Bourg, Michael Petersén, Gunilla Jonsson, och Anders Fager.

Omslagsbild av Ola Larsson.

Denna översättning av Investigator’s Handbook kommer innehålla svenska omarbetningar och anpassningar i nästan samtliga kapitel. Särskilt i de helt nya kapitlen kring Sverige på 1920-talet märks stora skillnader mot originalspelet. Boken är lika omfattande som den engelska utgåvan med cirka 300 sidor. Alla regler från originalet finns självklart med. De delar som handlar om livet i USA på 1920-talet i originalet, avbildar istället en svensk mythos i mellankrigstidens Sverige i vår utgåva. En gedigen beskrivning av vårt land under perioden 1919-1933 i två helt nya kapitel. I dagsläget innefattar de politik, ekonomi, vardagsliv, kultur, nöjen, kommunikation, teknologi, resor, brott och straff och en tidslinje över viktiga händelser.

Möt yrkesarketyper som Flottaren och Agitatorn. Se upp för svenska kulter som dyrkar de gamla gudarna i skärgården, i urskogen och på fjällets vidder. Spela i gamla Uppsala eller i Blekinges skärgård. Akta det som vakar på myren och det som bor inuti drömmarna.

Utredarens handbok är spelarboken, där du gör din rollperson och bygger upp en bakgrund kring den. Spelsystemet är BRP, välkänt för många svenskar ända sedan Drakar och Demoner-tiden, men utvecklat till sjunde utgåvans regler för Call of Cthulhu.

Omslagsbild av Ola Larsson.

Reglerna för spelledaren är kommer också översättas med svenska exempel och anpassningar. I den här boken återfinns en svensk touch i alla kapitel vad gäller exempel, regler och utrustning. Just utrustningen, magin och monstren har särskilt anpassats för att få en  mer svensk touch. En svensk tome har lagts till och två besvärjelser, inklusive en för att öppna vägen till Carcosa.

Väktarens handbok innehåller också tips på spelmiljöer för Väktare som vill ha tips för olika platser i Sverige som har en stark känsla för Cthulhu mythos och svenska startscenarion. Dessutom finns en sammanställning av de viktigaste komponenterna i den svenska mythos-miljön.

Gabrielle de Bourg tar oss med på en resa till 1920-talets Stockholm i detta stadsäventyr som låter dig utforska flera delar av staden. Det ingår i Byakhee och uppåt.

Illustratör: Peter Sandberg

Det är sommar i Stockholm i mitten av 1920-talet. Solen skiner över Riddarfjärden och blänket från vattnet speglas i de tre gyllene kronorna på toppen av det nyligen färdigställda stadshuset. En avgående skärgårdsbåt ljuder med sin ångvissla och får svar av det klingande ljudet av en klocka från en spårvagn som passerar på väg in mot folklivet på Norrmalm. Samtidigt, i rökrummen på herrklubbar och på damtoaletter på restauranger viskas det livligt om en ny hobby: försök att kontakta andevärlden. Från olika håll i Stockholm samlas de som intresserar sig för det mystiska och makabra i seanser där de kontaktar de som lämnat jordelivet. Vad för svar på livets gåtor och stadens mystiska historia kan de föra med sig? Välkomna till En seans i Stockholm.

Denna episka minikampanj signerad Gunilla Jonsson & Michael Petersén är i fem akter och kommer bli i klassiskt Cthulhu-snitt med start i Stockholm, men med resor i flera steg mot ett slutmål där vansinnet riskerar ta över och där utredarna möter det onämnbara. Äventyret beräknas i nuläget landa på runt 150-200 sidor (US Letter) och blir alltså en rejäl volym! Den ingår i Byakhee och uppåt.

Illustration: Peter Sandberg

År 1909 anlände en arkeologisk expedition från Riksantikvarieämbetet i Stockholm till den bohusländska socknen Kungsskär. De var där för att undersöka en ovanlig megalitgrav med misstänkt yngre datering än andra storstensgravar. Sockenborna reagerade starkt, först med formella protester och när det inte hjälpte genom att trakassera arkeologerna och fysiskt försöka hindra utgrävningsarbetet.

Utgrävningen avbröts och arkeologerna återvände till Stockholm med bland annat en märklig bronsstatyett föreställande en man med tjurhuvud. Med till Stockholm följde också en femårig flicka från byn som förlorat sina föräldrar till sjukdom. Sexton år senare tas flickan in på Konradsbergs sjukhus i Stockholm. Samtidigt planeras en utställning på Nationalmuseum med bronsstatyetten från Kungsskär som en huvudattraktion.

Drömmar ur dunkla havsdjup leder utredarna på en snirklande färd allt längre bort  från Stockholms upplysta gator, till en förmodern värld och en konflikt som började långt före historisk tid.

Andreas Lundström, känd bland annat från podcastarna Tärningen är kastad och Sweden Rolls, är musiker till vardags och har börjat titta på ett unikt soundtrack för Cthulhu Sverige med skrämmande ambient bakgrundsmusik. Backare som väljer en nivå där soundtracket ingår kommer få en högkvalitativ wav-fil för att lyssna i mycket god kvalitet. Det ska sägas att detta soundtrack längre fram, 3-6 månader efter lanseringen spelet, kan komma att bli tillgängligt som vanlig Spotifylista med vanlig onlinekvalitet på ljudet. Det ingår för Byakhee och uppåt.

Nedan återfinns ett smakprov på en låt:

Dessa två kortlekar är svenska översättningar på två av de fyra lekar som Chaosium producerade som spelhjälpmedel. Vansinne är en översättning av The Phobia Deck och Olycksaliga händelser är översättningen av Unfortunate events. Även dessa har designmässigt och innehållsmässigt påverkats med flera ändringar för en mer svensk känsla i spelet. De är smidiga att ha vid tillfälligt vansinne, eller som inspiration till små äventyr i sig själva. De ingår för Mi-Go och uppåt.

Nedan ser ni bild på originalkortlekarna. Design för dessa har ännu inte tagit fram, men kommer följa övrig design och layout för Cthulhu Sverige. Vi kommer även försvenska innehållet.

Med stöd av Q-workshop har vi kunnat ta fram ett förslag på svenska tärningar, officiella och licensierade som officiellt material. För samlare kan alltså tärningarna vara särskilt intressanta. De kommer i en klassisk kartongask. Bilden nedan är en rendering för att visa hur tärningarna kommer se ut. Tärningssettet innehåller samma som de andra officiella i serien: T20, T12, T10 med dubbelnolla, T10, T8, T6 och T4. De ingår för Mi-Go och uppåt.

Förslag på design från Q-dice för tärningar (OBS: CAD-rendering, ej verkliga tärningar)

En reproduktion av Carl-Otto Krakaus karta över Stockholm kommer tryckas i A2 och ingår för backare på Byakhee och uppåt om Kickstartern blir verklighet. Den blir också stommen i ett kit med utbyggt material i form av fler kartor, miniäventyr och annat. På högre nivåer kommer vi ta fram fler reproduktioner av verkliga kartor och tryckas upp, tillsammans med annat material.

Foto: Stockholmskällan. Licens: CC(BY)

Det kanske verkar märkligt, när vi svenskar är så bra på engelska, men det är inte alla som är lika bekväma med amerikanskt 1920-tal. Med en lokal utgåva kommer vi också att kunna skriva fler äventyr, och bidra till att bygga upp den fantastiska värld som gjort det till ett av de mest prisbelönta spelen någonsin.

Dessutom öppnar en svensk miljö upp för att dig att använda egen lokal historia och egna myter. Sverige förtjänar att vara på den internationella Cthulhukartan och i förlängningen hoppas vi också att svenska äventyr, producerade på svenska, ska kunna översättas och bli tillgängliga för alla Cthulhu-älskare. Vi hoppas kunna släppa mycket mer med ert stöd!

Till skillnad från många av de andra översättningarna är det unikt för oss att få möjligheten att göra så mycket eget material. Böckerna innehåller omfattande material om svenskt 20-tal inom kultur, politik, teknik, ekonomi och vardagsliv, kombinerat med en svensk mythoslore för vår del av världen, givetvis inte helt utan kopplingar till Arkham. 

Översättning, tryck och layout är kostnader som måste till för att projektet ska bli av. Men utöver det så behövs många illustrationer och ju mer stöd projektet får, desto fler unika illustrationer kan det gå att få fram. Dessutom kommer pengar gå till de olika stretch goals som uppnås. Alla pengar som kommer in, kommer användas för att förverkliga och förbättra produkten. 

Din insats spelar verkligen roll för att göra den här produkten möjlig. Vårt mål är att skapa något som känns verkligt svenskt - och väldigt mycket Call of Cthulhu.

Planen är att gå i tryck i slutet på februari, skicka ut till backarna runt sista mars 2020 och officiell release på GothCon 2020 i mitten på april. Inför Kickstartern har vi förberett med en hel del översättning, med ett urval av bilder och synopsis och planer för äventyr och produkter som ska ingå.

Dear international backer,

We are so proud that you want to back our tiny Swedish Kickstarter. It's all in Swedish, since our license only covers that language, but we do hope you will enjoy the collectible value, and if you come across one of us at a future GenCon, please do approach us and ask us what the Leng-like language actually means. We can translate some IKEA names for you as well (hint: Kallax is actually an airport name).

We have prepared two levels for you that are available internationally. One is the Core package with the Swedish Investigator's and Swedish Keeper's handbook. The other one is the Collector's edition that also includes mini-campaign, the scenario and the two mini-scenario collection. You can read more below about them, but they are written by some pretty talented people. All international backers will also get the reproduction of the 1926 map of Stockholm.

Read more below, and feel free to ask us anything. And please note: there is no English content, but Swedish is a beautiful (and frightening) language.

 A full and complete translation of the campaign is available here. 

This campaign is an officially licensed Chaosium project for the Swedish edition of Call of Cthulhu. Call of Cthulhu is the Registered Trademark of Chaosium Inc., and is used with their permission. www.chaosium.com

Risks and challenges

Det finns alltid risker med att göra en Kickstarter. Lyckligtvis är detta inte vår första och vi har god erfarenhet. Vi har hanterat allt från försvunna pallar till försenade tryckerier till diverse produktionsstrul innan. Vi har dessutom förmånen här att vi utgår från ett väldigt gediget grundmaterial och har ett mycket erfaret team som jobbar med färg och form. Med det sagt kan man aldrig garantera att inget kan gå snett. Däremot kan vi lova att vi kommer göra allt för att ha en öppen och ärlig konversation genom hela projektet.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 50 or more About US$ 6

  Support - Tip jar

  Du stödjer vår kamp för att väcka Cthulhu i Sverige men vill inte belönas för det. Hans ankomst är belöning nog.

  You support our summoning of Cthulhu to Sweden and want to show appreciation but want no reward. His awakening is all the reward you need.

  Includes:
  • Ingen belöning utom vårt tack för ditt stöd!
  Less
  Estimated delivery
  16 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 300 or more About US$ 32

  PDF-backare

  Du får de två regelböckerna för Utredarens handbok och Väktarens handbok som PDF-filer

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  Less
  Estimated delivery
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 400 or more About US$ 42

  Utredare

  Du får ett fysiskt exemplar av Utredarens handbok och självklart även PDF av densamma. Utredarens handbok är boken för att skapa en rollperson i en svensk mythos och fungerar som spelarbok.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • Utredarens handbok
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  7 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 500 or more About US$ 52

  Väktare

  Med denna nivå får du själva regelboken och spelledarboken till Call of Cthulhu Sverige. Den är mer än 25% tjockare än Utredarens bok och innehåller spelets alla regler, plus en hel del svenska nyheter, särskilt vad gäller magi och mystiska böcker...

  Includes:
  • PDF: Väktarens handbok
  • Väktarens handbok
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  4 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 600 or more About US$ 63

  PDF-samlare

  Du får inte mindre än fem pdf-filer: Utredarens handbok, Väktarens handbok och de tre äventyren som ingår i Kickstartern.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  • PDF: Den svarta minotauren
  • PDF: En seans i Stockholm
  • PDF: Kulterna
  Less
  Estimated delivery
  17 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 600 or more About US$ 63

  International Digital Collector

  This level brings you the digital PDFs of Call of Cthulhu Sverige, both the two core books, and the scenarios "The Cults" (Kulterna), En seans i Stockhom (A séance in Stockholm) and Den Svarta Minotauren (The Black Minotaur), later to be played by Red Moon Roleplaying as an actual play. Please note that ALL this material is in SWEDISH ONLY. As a collector, it may be nice to have the Swedish artwork and a unique edition, while also supporting the expanding network of countries where Call of Cthulhu has a local edition.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  • PDF: Den svarta minotauren
  • PDF: En seans i Stockholm
  • PDF: Kulterna
  Less
  Estimated delivery
  9 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 850 or more About US$ 89

  Spelledare

  Den här belöningen ger dig både Utredarens och Väktarens handbok och pdf-filer för dem. Du har nu alla regler du behöver för att kliva in i ett svenskt 1920-tal och möta Lovecrafts mythos.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  • Utredarens handbok
  • Väktarens handbok
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  90 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge SEK 950 or more About US$ 99

  International Core Package

  The international package for backers outside Sweden that contains the two core books: Väktarens handbok (The Keeper's Rulebook) and Spelarens handbok (The Player's handbook). A map reproduction for Stockholm in 1926 is also included.

  Includes:
  • Utredarens handbok
  • Väktarens handbok
  • Map reproduction of the 1926 Stockholm map
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Select this reward

  Pledge SEK 1,800 or more About US$ 187

  Byakhee

  Det här är nivån för dig som verkligen vill ha hela Kickstarter-upplevelsen med alla böcker som ingår. Dessutom får du automatiskt alla stretch goals som ingår i stretch goal-paketet. Du får dessutom en högkvalitativ version av Andreas Lundströms stämningsmusik.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  • PDF: Den svarta minotauren
  • PDF: En seans i Stockholm
  • PDF: Kulterna
  • Utredarens handbok
  • Väktarens handbok
  • Minikampanj: Den svarta minotauren
  • Äventyr: En seans i Stockholm
  • Äventyrssamling: Kulterna
  • Stretchpaketet med de nivåer som ingår i detta.
  • Soundtrack av Andreas Lundström
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  170 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Select this reward

  Pledge SEK 1,900 or more About US$ 197

  International Collector's Package

  The international package for backers outside Sweden that contains all the books in the original pledge as well as the scenarios and the unique and official Swedish Call of Cthulhu dice set. You also get the map of Stockholm.

  Includes:
  • Utredarens handbok
  • Väktarens handbok
  • Minikampanj: Den svarta minotauren
  • Äventyr: En seans i Stockholm
  • Äventyrssamling: Kulterna
  • Officiellt Call of Cthulhu-tärningsset för Cthulhu Sverige
  • Map reproduction of the 1926 Stockholm map
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  7 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 11. Select this reward

  Pledge SEK 1,900 or more About US$ 197

  Nordic Byakhee

  This is a level for backers in Denmark, Norway and Finland, and a way to obtain the greater stretch goal package as well. Please note that the cost is higher than the Swedish Byakhee due to higher handling and admin of international orders (and filling out customs declarations and approval forms). With this package you will get all the stuff the Swedish Byakhee level has, including all stretch goals.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  • PDF: Den svarta minotauren
  • PDF: En seans i Stockholm
  • PDF: Kulterna
  • Utredarens handbok
  • Väktarens handbok
  • Minikampanj: Den svarta minotauren
  • Äventyr: En seans i Stockholm
  • Äventyrssamling: Kulterna
  • Stora stretchmålspaketet för Byakhee
  • Soundtrack av Andreas Lundström
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only certain countries
  9 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 12. Select this reward

  Pledge SEK 2,300 or more About US$ 239

  Mi-Go

  Mi-Go är belöningen som ger dig allt du får i Byakhee, men ännu lite mer. Det officiella tärningssetet, den exklusive t-shirten och två olika kortlekar för stöd i spelet. På högre nivåer kan särskilda Mi-Go Stretchmål låsas upp.

  Includes:
  • PDF: Utredarens handbok
  • PDF: Väktarens handbok
  • PDF: Den svarta minotauren
  • PDF: En seans i Stockholm
  • PDF: Kulterna
  • Utredarens handbok
  • Väktarens handbok
  • Minikampanj: Den svarta minotauren
  • Äventyr: En seans i Stockholm
  • Äventyrssamling: Kulterna
  • Stretchpaketet med de nivåer som ingår i detta.
  • Soundtrack av Andreas Lundström
  • Officiellt Call of Cthulhu-tärningsset för Cthulhu Sverige
  • T-shirt med Cthulhu Sverige-tryck
  • Kortlekar med Vansinne och Oväntade händelser
  • Hemliga Mi-Go stretchgoal
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  85 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 13. Reward no longer available

  Pledge SEK 2,500 or more About US$ 260

  Leng

  Den här nivån fungerar precis som Mi-Go, men du får dessutom in ditt namn i boken på ett av tre ställen som en npc eller kopplat till magi: (t.ex. Lindbloms Vansinne, en anteckningsbok om mörkret i stjärnorna).

  Includes:
  • Samma som Mi-Go
  • Ditt namn förekommer i boken som en del av berättelsen.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 16 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 14. Reward no longer available

  Pledge SEK 2,900 or more About US$ 301

  Tindaloshund (early... dog?)

  Tindaloshunden rör sig mellan tid och rum. Under en kort stund är den tillgänglig för den som vill uppgradera från Mi-Go, sen försvinner den in i tidens vinklar igen.

  Utöver allt som ingår i Mi-Go (inklusive specialbelöningarna) får du boxen med Fallet Cornelia Karlsson, signerad av Anders Fager. Dessutom båda de limited-edition-äventyren Hemligheten på Hvitfeldtska och Bjurlidsguldet i fysisk upplaga + pdf och dessutom ett vackert set med tre elder sign pins, designade Peter Svärd.

  Dessutom kan hunden eventuellt låsa upp ett eget hemligt mål, precis som Mi-Go.

  Includes:
  • Fallet Cornelia Karlsson samlingsvolym
  • Elder Sign - designerpins
  • Bjurlidsguldet (äventyr)
  • Hemligheten på Hvitfeldtska (äventyr)
  • Samma som Mi-Go
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 35 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 15. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,000 or more About US$ 311

  R'lyeh

  Du får allt som ingår för Mi-Go och Leng, men du får också din bild i boken associerad med karaktären, boken eller besvärjelsen som bär ditt namn. Bilden får du också som högupplöst tryckfil samt utskriven på högupplöst fotopapper för att rama in.

  Includes:
  • Samma som Leng
  • Bild som matchar din inskrivning i boken samt kopia på denna.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 6 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 16. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,100 or more About US$ 322

  Leng-hund

  Den här nivån fungerar som Leng, men hämtar dessutom in de unika belöningarna från Tindaloshunden.

  Includes:
  • Samma som Leng
  • Hemligheten på Hvitfeldtska (äventyr)
  • Bjurlidsguldet (äventyr)
  • Elder Sign - designerpins
  • Fallet Cornelia Karlsson samlingsvolym
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 17. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,600 or more About US$ 374

  R'lyeh-hund

  Den här nivån fungerar som R'lyeh, men hämtar dessutom in de unika belöningarna från Tindaloshunden.

  Includes:
  • Hemligheten på Hvitfeldtska (äventyr)
  • Bjurlidsguldet (äventyr)
  • Elder Sign - designerpins
  • Fallet Cornelia Karlsson samlingsvolym
  • Samma som R'lyeh
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 3 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 18. Reward no longer available

  Pledge SEK 5,000 or more About US$ 519

  Carcosa Cottage

  Kom till CarcosaCon i Polen. Denna belöning är identisk med Carcosa på 6000kr, men boendet är förlagt till en stugby en dryg kilometer från slottet så boendet är något enklare.

  Du får träffa Jeff Richard och du får spela ett specialskrivet äventyr. Din spelledare blir Penelope Love, som är en av huvudförfattarna till Horror on the Orient Express

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 5 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 19. Reward no longer available

  Pledge SEK 6,000 or more About US$ 622

  Carcosa

  Med denna nivå får du samma belöning som R'lyeh, men du får också en helt unik möjlighet att delta i pre-release, allra första gången som Cthulhu Sverige visas upp för omvärlden.

  Du får fritt inträde, fritt boende och de måltider som ingår i besökspaketet för att delta på CarcosaCon på Czocha Castle i Polen, sista helgen i mars 2020 (fredag-söndag). Där kommer vi ha en pre-release av spelet och den första titten på materialet.

  Men du får inte bara inträde, mat och boende - du får också vara med på en egen spelsession med Chaosiums Mark Morrison, författare bland annat till Horror on the Orient Express och Terror Australis.

  Dessutom får du en möjlighet att sitta ner i ett möte med Jeff Richard, styrelseordförande på Chaosium under en timme och höra mer om hur han ser på Chaosiums framtid och ställa de frågor du alltid drömt om.

  Observera att själva resan till och från Polen ingår inte i den här nivån. Resan avser perioden fredag-söndag.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 5 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (28 days)