Share this project

Done

Share this project

Done
Skräcken är tillbaka! Ett helt nytt Chock ska ge dig rysningar och frysa blodet till is. Rollspel i skräckmiljö!
327 backers pledged SEK 306,645 to help bring this project to life.

Uppdatering om Chock: åter från graven.

Posted by Eloso Förlag (Creator)
23 likes

Det har varit mer än vanligt tyst här i kanalen. Vi har borrat ner huvudet och jobbat på för att färdigställa material som ni vet. Precis som flera av de andra svenska spelbolagen har vi tagit del av en fantastisk boom i intresse för allt vi gör, och då både jag och Daniel som är drivande krafter har småbarn har en del tid runnit bort med sjukdom och annat. 

Vi gick in i julen med marginalen borta, men fortfarande tid nog att få klart boxen till Gothcon. Jag tror fortfarande att vi kan få klart boxen - men det verkar som om det är ett gränsfall ifall tryckeriet hinner leverera den i tid om vi ska lämna den så sent som vi måste för att ha en chans (i början av mars). Vi la då den särskilda webb-pdf:en lite på vänt medan vi försökte jobba med inlaga och annat för tryck. Det blev ni lite lidande av.

Det är också det  som bekymrat mig mest. Om vi ska få klart boxen, med tryck, så blir det väldigt frampressat. Det blir minimala slutspeltester, det blir som nu, väldigt få uppdateringar eller inblickar. Det skulle innebära att vi pushar en produkt ut på marknaden för att nå deadline, men riskerar att den inte når ända i mål kvalitetsmässigt.

Och det vill inte jag. Chock har alltid varit ett kärleksprojekt, spelet som blev spelat alldeles för lite en gång i tiden och som jag tycker har en given och härlig äventyrskänsla över sig, en skön nostalgisk fläkt med skräck som är ryslig på ett helt annat sätt än i exempelvis Cthulhu. Jag vill förmedla samma känsla i nya Chock som vi en gång rös av i det gamla.

Och jag skulle vilja ha mer dialog, fortsätta på berättelsen om Henrik och vättarna, be om input, öppna upp mer för synpunkter, släppa en Alfa i slutet på februari och ta synpunkter i en månad, sen släppa en beta på Gothcon med äventyr och annat och så jobba vidare i lugn och ro, och istället för att bara släppa boxen, släppa allt material samtidigt som det var tänkt, men gör det i augusti. 

Men jag har svårt för det här med att flytta deadlines. Jag tycker att man ska hålla dem. Så jag frågade runt, några av våra ambassadörer och backare, några andra spelskapare. Jag pratade med totalt tio personer och alla var rörande överens om att hellre få ett senare släpp, med bättre kvalitet OCH utrymme för att vara lite kreativ igen med berättelser, kringarbete, lite mer insyn i vad som händer och så vidare. Jag vet också att andra svenska spelbolag tidigare gjort samma bedömning kring sina spel, med samma motivation.

Så i morse beslutade jag mig att så gör vi. Det får bli en försening, för jag vill inte pressa fram en produkt som kanske blir bra nog, men kanske känns pressad och platt. Dessutom tror jag kreativiteten och skaparglädjen bara blir bättre när det finns tid att ha dialog, lägga upp spännande berättelser från skräckens land. Jag tror ni kommer uppskatta det mer.

Chock kommer därför släppas, ihop med allt material, under augusti månad istället. Tidslinjen fram till dess är att vi kan börja göra en särskild pdf-layout så att vi inom 30 dagar skicka ut pdf till er med beta på reglerna och alfa på CM-boken för feedback. Vi tar då också fram ett extra miniäventyr i stil med Willboms Vilja som vi lägger till för att speltesta med. 

Vi kommer sedan lämna en månad för korrektur och återkoppling på speltester innan vi gör slutjusteringar. Efter Gothcon blir fokus på övrigt material med beredskapstid och traumakorten samt alla äventyr som inte hunnit klart än. På det sättet får även de av våra skribenter som ligger efter en chans att komma ikapp och vi kan ge dem bästa förutsättningar.

Jag hoppas, trots allt, att ni hellre tar ett riktigt bra Chock och mer interaktion och delaktighet i det som komma skall, än att pressa fram bara en box något tidigare. Jag känner att det är rätt beslut och hoppas ni tänker likadant.

Spöke (sökare) av Richard Svensson
Spöke (sökare) av Richard Svensson

Comments

Only backers can post comments. Log In
  1. Missing avatar

   Kristofer Bratt on

   Även jag håller med i ert beslut.

   Do not go gentle into that good night,
   Old age should burn and rave at close of day;
   Rage, rage against the dying of the light.

  2. Mattias Landin on

   Helt rätt! Väntar gärna lite extra för att få den bästa möjliga versionen.

  3. Johan Högberg on

   Helt rätt, inget snack om saken. Den som väntar på något gott...

  4. Jens Alm on

   Helt rätt, deadlines är svårt i kreativa processer. Kvalitet är viktigare inom rimliga gränser och det här är utan tvekan inom rimliga gränser!

  5. Kristoffer Hermansson on

   Jag väntar hellre ett år på ett bra spel än får ett frampressat spel vid deadline.

  6. Jussi Myllyluoma
   Superbacker
   on

   Total no-brainer … deadlinejusteringen var alltid det enda korrekta tillvägagångssättet.

  7. Eloso Förlag 5-time creator on

   Tack snälla! Det har varit tungt att fatta beslutet så ert stöd betyder mycket!

  8. Cato Vandrare on

   Helt rätt tänkt! Ta den tid ni behöver för att göra det bästa spel ni kan!

  9. Erik Harring on

   "A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad" - Miyamoto
   Helt rätt val!

  10. Joakim Almgren
   Superbacker
   on

   Jag stödjer det valet 100%. Ge det tiden det förtjänar.