Share this project

Done

Share this project

Done
Skräcken är tillbaka! Ett helt nytt Chock ska ge dig rysningar och frysa blodet till is. Rollspel i skräckmiljö!
Skräcken är tillbaka! Ett helt nytt Chock ska ge dig rysningar och frysa blodet till is. Rollspel i skräckmiljö!
327 backers pledged SEK 306,645 to help bring this project to life.
Last updated

About

Chock: åter från graven project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

Chock: åter från graven

SEK 306,645

327

Plötsligt började alla gamla tyger, kistor och andra lösa föremål sväva fritt i luften på den unkna gamla vinden. De virvlade runt och jag fick ducka för att inte träffas av en gammal jordglob. Skåp öppnades och stängdes, speglar splittrades och jag förstod med all önskvärd tydlighet att något absolut inte ville ha mig där.

Välkommen till Chock: åter från graven, ett nytt spel i klassisk anda! Likt en mumie som kliver upp ur sarkofagen eller en gengångare som klöser sig ur graven, ska ännu en klassisk upplevelse från rollspelssveriges barndom få helt nytt liv.

Målet har varit att återuppliva den klassiska skräckgenren med ett helt nytt svenskt rollspel som inspirerats av den första utgåvan av svenska Chock.

Layoututkast
Layoututkast

Spelets anda 

Det nya rollspelet Chock: åter från graven är inte en återutgivning av det gamla, och inte heller en svensk översättning av den utländska förlagan till Chock, rollspelet Chill. Varför det är så kan du läsa mer om längre ner men i korthet ville vi tillbaka till den där klassiska skräckkänslan. Vi söker inte efter Lovecrafts uråldriga och onämnbara ondska som orsakar galenskap, inte heller efter White Wolfs vampyrberättelser, eller vapentäta monsterjägarspel. Vi vill se klassisk skräck, i den anda som det allra första Chock porträtterade så bra, men gärna med ett nordiskt anslag som ett alternativ till de mer traditionella skräckberättelserna. Utöver vampyrer, varulvar, gengångare och andra traditionella monster vill vi se till att bäckahästen, mylingen, brunnsgubben och gruvrået får ta sin plats och vara centrum för spännande äventyr. Därför är nya Chock ett helt nytt spel med ett eget system och en egen världsbild, skapad för vår samtid.

Läs mer om vår vision här.

Stora namn i projektet!

Med oss i projektet har vi en gedigen uppställning, eller vad sägs om att Anders Blixt, som var med i det ursprungliga Chock, skriver äventyr i stadsmiljö, att Stefan Kayat (också med i det ursprungliga Chock) bidrar med bilder, och att skräckförfattaren Anders Fager skriver en serie fristående äventyr till beredskapstiden? Rätt fantastiskt, tycker vi!

Världen i nya Chock

Det är vår värld, men med sprickor i kanterna, som Chock gestaltar. I ögonvrån flyger svarta kråkor förbi. Det övergivna huset är inte tomt längre och ljuden om natten är inte bara sättningar i husgrunden. Mannen som stirrar på dig i tunnelbanan kanske inte bara lider av vanföreställningar utan har sett sanningar du inte ens kan börja förstå? När du hör rådjursskallen på älgjakten blandas med andra lockrop från varelser lika gamla som den svenska urskogen, då har du hittat till nya Chock.

Läs mer om monster, varelser och krafter här.

Målet är en känsla av klassisk skräck, strösslad med riklig folklore-tradition och en gnutta urbana myter för att hitta rätt sorts skräck som håller dig sittande på kanten av stolen medan ni spelar!

Det ska också sägas att vi som gör spelet är stora fans av historia. Räkna med olika historiska scenarion eller djupdykningar för den som vill utforska andra epoker. Vi börjar med att ge ut spelet för "Nutid", som vi gärna vill se som ett lite mer vagt koncept som inte måste vara 2018, utan lika gärna kan bra 2012 om det passar din spelgrupps spelstil bättre. Men nutiden är neutral och en bra utgångspunkt för andra tidsepoker.

Samtidigt vet vi att många vill ha möjlighet att spela i andra tidsepoker - så vi kommer skapa en till, utöver nutiden. Vi funderade på att göra det till ett stretch goal, men det är lite för bra för det. Vi kör direkt! 

Beredskapstiden

Välkommen till brinnande krig, till Sveriges beredskapstid!

Detta är den alternativa tidsepoken till Chock: åter från graven och tidsperioden är lite utsträckt jämfört med de faktiska krigsåren. Eran innefattar perioden 1935-1949, fyra år före och efter kriget, för att kunna spela i det politiska för- och efterspelets era också. Beredskapstiden var en spännande period, som ligger nära nog för att vara väldigt väldokumenterad för den som vill hitta egen inspiration, men samtidigt är tillräckligt långt borta för att det ska kännas som att kliva in i historien med gengasbilar, ransoneringskort och det ständigt hotande svarta molnet om krig på himlen. Mitt i allt detta träder skräcken in från varelserna.

Anders Fager, en av Sveriges ledande skräckförfattare, kommer skriva inte mindre än fyra olika äventyr till vår alternativa tidsepok Beredskapstid. De kommer utspela sig under hela krigets spann och handlar om flyktingar, om arkeologiska undersökningar, om mystiska män vid en tågstation och om märkliga experiment. Mer information om berättelserna kommer presenteras löpande i våra återkommande uppdateringar. 

Läs mer om våra tankar kring tidsepoker och geografi.

Spelsystem och koncept

Chock: åter från graven utspelar sig i vår vanliga värld, där mycket pågår under ytan. Karaktärerna är professorer, journalister, undersköterskor, taxichaufförer, arkeologer, lärare och advokater. Vanligtvis är karaktärerna med i hemliga sällskap som ständigt söker svar på det ockulta, men det går också att spela som om det är första gången du möter varelserna. 

Gemensamt är att karaktärerna sugs in i en berättelse där en varelse som inte är helt mänsklig blir deras motståndare, och de måste besegra varelser - eller i vart fall fly ur dess grepp. 

För kampanjspel kan karaktärerna lämpligen vara eller bli medlemmar i ett av många hemliga sällskap som alla har olika mål och vägar i sin relation till Varelserna, de olika övernaturliga tingestar som verkar befolka sprickorna i vår värld. För enstaka scenarion kan karaktärerna anpassas helt till äventyren de handlar om.

Spelsystemet utvecklas speciellt för Chock men kommer inspireras både av Powered by the Apocalypse-systemet och Gumshoe-mekaniken från exempelvis Trail of Cthulhu, för att kombinera enkelhet, berättarglädje och jakten på ledtrådar för att lösa mysterierna. På så sätt siktar vi på att använda nutida system för att ge gamla spelkoncept nytt liv. Fokus ligger inte på strid, utan på att upptäcka, utforska, förfasas och förhoppningsvis överleva den fasa man ställs inför.

Läs mer om regelsystemets filosofi här.

Vi kom fram till vad som såg ut som ett övergivet tältläger. Pinnar låg strödda överallt och sönderrivna tält vittnade om strid. Man skulle kunnat tro att det var en björn som varit i farten om det inte vore för de fyra kropparna av tältande scouter som hängde upp och ner från trädgrenarna runt lägret.

Varför ett helt nytt spel?

Chock: åter från graven är inte en anpassning eller nyutgåva av gamla Chock. Det spelet gavs ut av Äventyrsspel och kom ut tack vare en licens av amerikanska skräckspelet Chill.

Det spelet finns fortfarande, utgiven på nytt så sent som för några år sen i en tredje utgåva, men har bytt ägare flera gånger. På vägen har spelet förändrats mycket (i våra ögon) och när man läser berättelserna har de klassiska svartvita skräckillustrationerna fått ge vika för ett helt annat bildspråk. Vad vi besvärades än mer av var att spelet har lämnat en hel del av sina rötter bakom sig, där känslan åtminstone delvis flyttats från mystik till action och en slags lågintensiv krigföring mot det onda som känns långt från den känsla vi vill förmedla. 

Vi ville göra ett klassiskt skräckrollspel, i samma anda som det svenska ursprunget, men med ett modernt system. Tyvärr ville ägarna inte se den typen av utveckling i nuläget och vi ville inte heller ge ut en översättning av Chills tredje utgåva eftersom det inte alls var det spel vi sökte efter. Därför kan vi av naturliga skäl inte använda oss av organisationen SAVE eller av koncepten med Vägen, eftersom det skulle bryta mot Chills upphovsrätt till dessa koncept. Därför gör vi ett helt eget spel. 

Varför då använda namnet Chock? För att vi vill återskapa känslan, andan av gamla Chock. Men detta är inte det gamla spelet. 

Istället har vi tänkt: "om Chock kom ut för första gången NU - hur skulle det se ut då?"

Ovan: en skiss på omslaget till Chock: åter från graven. Spelet tar avstamp dagens Sverige, men behandlar också beredskapstiden och ägnar ett kapitel åt att komma med tips och tankar om hur du använder spelet i andra tider.

Stämningen i spelet

Ett av de bästa rollspelen alla kategorier är Kult som också kommer i nyutgåva nu. Men Kult är ett helt annat rollspel, som handlar om skräck i en pre-apokalyptisk värld, inspirerat av gnosticism och förvridna delar av vår moderna samtid där verkligheten är en illusion.

Likaså är Lovecrafts många berättelser i Cthulhu-anda en av vår samtids största skräckberättelser, men handlar om en meningslös värld där vi är myror i The Great Old Ones kosmiska planer vars ohyggliga ofantlighet inte ens går att förstå.

Som ni märker är vi fans till både Call of Cthulhu och Kult. Stora fans. Dreglande, hurrande, bejublande fans. Men Chock: åter från graven är nåt annat. Vi siktar på klassikerna. “The Graveyard shift”, “Skräcktimmen” och de klassiska skräckberättelserna, kombinerat med skandinavisk folklore. Här hittar du skräcken i de jämtländska skogarnas vilda mörker, i vandringssägner om den långa mannen i mörk rock som bara syns i högstadieskolans speglar innan han dödar, om varulvarna (kanske inte i Klågerup just, men på den sydskånska slätten) liksom mer klassiska mumier i Egypten, vampyrer i Transylvanien och varulvar i de djupa tyska skogarna. Du spelar en undersökande agent eller utredare som ska ta reda på vad som hänt - och hur man besegrar eller i vart fall tvingar bort varelsen eller varelserna som ligger bakom.

Chock är “klassisk” skräck, kanske för en bredare målgrupp, eller i vart fall för en nostalgisk målgrupp. Skräcken är inte heller oundvikligen vägen ner i moraliskt och själsligt förfall eller en port till total galenskap. Det handlar om att lösa mysterier med skräcken som tematik. Det handlar om rätten att bli lite skrämd en stund.

Om arbetet med spelet

Det här är en "verklig" Kickstarter. Vi sitter inte med ett färdigt spel som vi gjort utan input och väntar på att trycka upp det. Det finns en vision, en systembas, en komplex och rik världsbild, men nu vill vi ha med er på resan. Alla som backar kommer i olika mån ha möjlighet att ge input på delar av materialet. Det innebär inte att det är en omröstningsfest, utan vår vision kommer ligga fast, med de ramar som finns - men där vi kan vill vi bjuda in och lyssna på er, se om vi kan göra det ännu bättre tillsammans.

Professor Elsa Hvidovre och journalisten Peter Nils darrade båda lite när de gick nerför den lilla trappan till källarlokalen i Malmö dit spåren efter den försvunna flickan lett dem. Någonstans därinne fanns ren ondska, i bjär kontrast till den slitna skylten “Zorans cykelbutik” som hört till den senaste ägaren av den nu igenbommade lokalen. 

Belöningsnivåer

Om du vill se en översiktstabell med vad som ingår, klicka här.

På "Rewards"-sidan kan du läsa om de olika nivåer som finns. Här finns en kort förklaring om varje belöning var för sig.

 • PDF-filer: Du får pdf-filer på allting som ingår i startboxen för  Chock: åter från graven, samt på de äventyr som tillkommer. Du får även andra digitala stretchgoals. Du får inga fysiska belöningar och inte heller någon PDF på lyxutgåvornas särskilda upplägg.
 • Startbox för Skräckspelare: Denna innehåller två stycken böcker om tillsammans minst 224 sidor text. I regelboken återfinns alla spelets regler, inklusive världsbeskrivningar för båda de två tidsepokerna som ingår som standard, regler för att göra karaktärer, utföra handlingar, strida, hantera skador och allt annat. Du får även med spelledarboken med monster, krafter, äventyr och tips på att spelleda skräck, samt lite resurstips på bra musik, källor på nätet för att göra eget material och så vidare. Du får också fyra tärningar (T6), för att kunna spela samt ett introduktionshäfte för att komma igång om du inte är van vid rollspel. 
 • Startboxen för Skräckmästarnivån: På Skräckmästarnivån låser du inte bara upp alla stretch goals (se nedan) som inte särskilt anger annat, utan du får, utöver startboxen ovan, även den omfattande äventyrssamlingen med arbetsnamnet 'Beredskapstid' där Anders Fagers fyra äventyr finns med. De utspelar sig alla i Sverige under brinnande världskrig och tar dig mellan ämnen som spioneri, flyktingar, hemligheter i fjällen och mystiska arkeologiska undersökningar. Dessutom får du kortspelstillbehöret Traumakort Röd, med olika kritiska skador din rollperson kan drabbas av. Dessutom får du det unika äventyret som skrivs av Anders Blixt och illustreras av Stefan Kayat, en duo som nu är tillbaka men som en gång var med och jobbade med det ursprungliga Chock. Det är en välspäckad låda med närmre 400-500 sidor material totalt som du kan förvänta dig.
 • Statist: Som statist betalar du en liten slant extra för att få bli en del av handlingen. Skicka in ett foto och några korta rader om dig själv eller en persona du skulle vilja vara enligt den enkät vi kommer skicka ut, och vi skriver in dig i spelet någonstans, under fingerat namn som passar in i temat. Alla statister kommer återfinnas i slutet i ett register med hänvisning till den sida de förekommer på och i vilken av böckerna.
 • Samlingsvolym: Detta är ett unikt tillfälle. Vi trycker upp en limited edition (400 tillgängliga exemplar) av ett otroligt vackert klotband med båda regelböckerna i en volym. Den kommer ha samma storlek som den vanliga regelboken så du kan förvara den i boxen om du vill. Den ersätter inte heller regelboken utan du får den utöver de andra belöningarna. Ryggen är av tyg, bindningen vackert gjord, foliepräglad med Chock-loggan och med tillhörande läsband så du vet var du är. Denna unika volym kommer vara numrerad och signerad av Björn Flintberg, huvudförfattare till nya Chock. Tyvärr kan du inte få välja vilket nummer du ska få i den numrerade serien av logistiska skäl. 

 

 • Kultledare och Stormästare: Båda dessa unika och ovanliga nivåer är tillgängliga bara för några få utvalda. Var med och skriv bakgrund till de organisationer som står mot varandra i Chock: åter från graven. Du har din dialog direkt med författarna som tar dina idéer och passar in dem i tema och miljö, och vill du så får du vara med och skapa dig själv som sektledare eller stormästare i en permanent organisation som kommer förekomma i äventyr och kampanjer. Självklart sker allt i samråd och samtycke med författare och skribenter.

Stretch goals

Vi har förberedd några extra mål som vi siktar på ord et skulle gå riktigt bra. PDF-baserade belöningar är tillgängliga för alla. Övriga för Skräckmästare och uppåt om det inte specifikt står något annat.

Add-ons

Dessa kan du beställa genom att utöka din pledge med beloppet som motsvarar det du vill ha eller lägga till efteråt i vår efterhantering, när kampanjen är slut.

Dr. Cagliostro's Cabinet of Curiosities (200kr):
Fantastisk inbunden bok om den mystiske Dr. Cagliostro och hans artefaktsamling, jakt på monster och kamp mot hemliga kulter. Kommer delvis vävas in i mythosen runt Chock: åter från graven.

T-shirt (150kr):
Vi tar fram en stilren t-shirt i god kvalitet med Chockloggan. T-shirten är svart. 

Drinkunderlägg, 4st (150kr):Vi tar fram drinkunderlägg, fyra stycken med motiv från illustrationerna i spelet, så din dricka står stadigt när du spelar.

Rollformulär, bunt om 25 (50kr):Få färdigtryckta rollformulär som du kan spela med. Notera att de inte är i block utan lösa formulär. 

Lyxutgåvan av regelbok + spelledarbok (250kr): Begränsad upplaga utöver de som finns i färdigt paket, säljer max 50 ex som add-on. Skapad för de som vill välja utredare + lyxutgåvan. Samma bok som beskrivs i "Vampyr"-nivå.

Samlingsvolym med alla pdf-baserade äventyr (250kr): De äventyr som bara finns som PDF och som lagts till under vägens gång kan köpas till i en rejäl lunta på uppskattningsvis 250-300 sidor i fyrfärg i tryckt format.

 

Om oss

Eloso förlag ägs av Björn Flintberg, och har tre anställda. Daniel Lehto arbetar som projektledande redaktör på förlaget. Tillsammans tog Björn och Daniel fram Historiska äventyr i Göteborg och den tredje utgåvan av Sagospelet Äventyr, av vilka den senare inleddes med en mycket lyckad Kickstarter och avslutades med att produkterna levererades i tid. Tillsammans har Björn och Daniel omkring 70 år inom rollspelshobbyn.

Björn Flintberg: förlagschef, författare och spelkonstruktör - för att nämna några av de många strängar Björn har på sin lyra. Han har alltid brunnit för skräck i allmänhet och Chock i synnerhet. Björn har spelat rollspel sedan det tidiga 80-talet. 

Daniel Lehto: projektledande redaktör, mångårig kulturskribent, frilansare och spelkonstruktör. Daniel har tidigare skapat bland annat Sagospelet Äventyr tillsammans med sin dotter, ett spel som nått stora framgångar och hyllats av såväl spelare som recensenter.  

Richard Svensson: illustratör som förutom att fungera som Sagospelet Äventyrs ständige tecknare har många olika typer av projekt på sin meritlista. Han är känd som The Lone Animator på nätet, jobbar med film och media och har genom åren sett många tusen av sina illustrationer publiceras. Det är Richards bilder som presenteras på denna sida och i videon, som Richard även har klippt och redigerat.

Risks and challenges

All trycksaksproduktion har risker vad gäller feltryck och leveranser. Men vanligaste risken för den här sortens projekt är förseningar i produktionen, inte minst när både text, redigering, illustrationer och layout ska synkroniseras. Vi har lång vana av produktion och projektledning och har dessutom tagit till rejält i tidsomfattningen för att motverka den risken. Vi tror därför att risken inte är särskilt omfattande.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 50 or more About US$ 6

  Rysning

  Du skickar glädjefyllda och skräckblandade rysningar längs vår ryggrad och stöttar kampanjen utan att vilja ha en belöning.

  Less
  Estimated delivery
  5 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 250 or more About US$ 26

  Poltergeist

  Du får tillgång till Chock: åter från graven som PDF och de digitala stretch goals som kampanjen eventuellt låser upp.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  10 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 350 or more About US$ 36

  Skräckspelare

  Du får ett exemplar av Chock: åter från Graven i boxad form med tärningar, spelarbok och introduktionsäventyr. Innehåller regelbok med spelregler och karaktärsskapande och en bok för spelledaren med monster, hemligheter och introduktionsäventyr.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  25 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 700 or more About US$ 72

  Skräckmästare + Stretch goals

  Utöver boxen får du Anders Fagers samling med inte mindre än fyra äventyr i 1940-talsmiljö och en introduktion till 1940-talets Sverige, en bok om minst 80 sidor i G5-format. Du får också kortleken för skador och allvarliga tillstånd som underlättar spelet och du får också access till alla stretch goals som kampanjen eventuellt låser upp.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  145 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 950 or more About US$ 98

  Vampyr

  Sug blodet ur Kickstarterkampanjen. Utöver allt som Skräckmästaren får, erhåller du en exklusiv upplaga av spelets grundböcker i inbundet format i klotband, med läsband och prägling och med en extra "art section" där 16 av bilderna ur boken presenteras på helsidor.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Chock: Åter från graven i exklusiv bokform
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Limited 102 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Reward no longer available

  Pledge SEK 800 or more About US$ 82

  Utredare

  Som Skräckmästare, men du får dessutom beskriva en karaktär som spelskaparna skriver in som 'statist' i berättelsen. Det innebär att din statist antingen kommer förekomma i stämningstexter, i spelexempel eller i beskrivningar av platser, Varelser eller liknande.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Vi gör dig till statist i någon av de tryckta publikationerna.
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 30 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,500 or more About US$ 154

  Stormästare

  Som Vampyr, men du får även, i samråd med spelskaparna, bli stormästare för ett hemligt sällskap som på olika sätt agerar mot Varelserna. Du beskriver hur du tänker dig din orden och spelskaparna blåser liv i en orden eller ett hemligt sällskap som baseras på din idé. Din orden kommer användas och förekomma i något av de introduktionsäventyr som finns med i spelboken.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Chock: Åter från graven i exklusiv bokform
  • Du blir ledare för ett hemligt sällskap i spelet.
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 2 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,500 or more About US$ 154

  Kultledare

  Som Vampyr, men du får även, i samråd med spelskaparna, bli ledare för en kult som stödjer en Varelse eller en grupp Varelser. Du beskriver hur du tänker dig kulten och spelskaparna blåser liv i dina kultister som kan förpesta spelvärlden. Din kult kommer förekomma i något av de introduktionsäventyr som finns med i spelboken.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Chock: Åter från graven i exklusiv bokform
  • Du blir ledare för ett hemligt sällskap i spelet.
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 2 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,510 or more About US$ 155

  Stormästare II

  Som Vampyr, men du får även, i samråd med spelskaparna, bli stormästare för ett hemligt sällskap som på olika sätt agerar mot Varelserna. Du beskriver hur du tänker dig din orden och spelskaparna blåser liv i en orden eller ett hemligt sällskap som baseras på din idé.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  • Chock: Åter från graven i exklusiv bokform
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Du blir ledare för ett hemligt sällskap i spelet.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,510 or more About US$ 155

  Kultledare II

  Som Vampyr, men du får även, i samråd med spelskaparna, bli ledare för en kult som stödjer en Varelse eller en grupp Varelser. Du beskriver hur du tänker dig kulten och spelskaparna blåser liv i dina kultister som kan förpesta spelvärlden.

  Includes:
  • Chock: åter från graven i boxad form
  • Chock: åter från graven i PDF-form
  • Chock: Åter från graven i exklusiv bokform
  • Äventyr av Anders Blixt i stadsmiljö, illustrerat av Stefan Kayat
  • Någonstans i Sverige: äventyrssamling med fyra äventyr av A.Fager
  • Samtliga stretch goals i kampanjen
  • Skadekortlek med tillstånd och kritiska skador
  • Du blir ledare för ett hemligt sällskap i spelet.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (29 days)