Share this project

Done

Share this project

Done
Ett relationsfokuserat skräckrollspel i ett nutida Sverige där väsen från nordisk folktro döljer sig i mörkret.
Ett relationsfokuserat skräckrollspel i ett nutida Sverige där väsen från nordisk folktro döljer sig i mörkret.
247 backers pledged SEK 139,485 to help bring this project to life.
Last updated

About

SKRÔMT – Ett skräckrollspel om relationer och folktro project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound
 • Off
  • English

SKRÔMT – Ett skräckrollspel om relationer och folktro

SEK 139,485

247

Hon var vilse. Genom de täta bladverken tyckte hon sig ana rörelser. Tunga andetag från mörkret mellan trädstammarna. Bland trädkronorna kraxade en korp olycksbådande. Hon höll andan och lyssnade. Mörkret i skogen var nästan ogenomträngligt – hon skulle aldrig hitta hem utan ljus. 

Försiktigt plockade hon upp mobilen ur fickan. Med hjärtat i halsgropen låste hon upp telefonen, ökade ljusstyrkan och riktade skärmen mot marken. Hon hann inte ens ta ett steg förrän något hävde sig mot henne från mörkret. Hon började springa. Exalterade kraxanden ekade mellan träden.


SKRÔMT är ett skräckrollspel med stort fokus på relationer och drama. Det utspelar sig i ett nutida Sverige – där väsen från nordisk folktro rör sig i skogens mörker och i civilisationens skuggor.

Skräcken i SKRÔMT baseras å ena sidan på de väsen som utgör basen för den nordiska folktron – troll, näckar, häxor, mylingar, draugar, varulvar och många fler. Varelserna grundar sig i beskrivningar från lokala sägner snarare än de versioner vi känner igen från filmer och serier från Hollywood.

Den andra sidan av skräcken är den personliga – människans vansinne och brutna psyke när hen ställs inför övernaturligheter och andra fasor. Rollpersonerna gräver sig djupare ner i vansinnet ju mer de lär sig om en värld de tidigare inte varit medvetna om.

“Skrômt” (uttalas “skrömt”) är ett gammalt ord med bred innebörd. Det kan bland annat betyda “oknytt”, “övernaturligt”, “trolltyg”, “spöken” eller “skrock”. Andra varianter på ordet är “skrömta” eller “skrymt”.

Skräck i rollspel är större i dag än på länge. De flesta skräckspel fokuserar på mysterielösande – att klara sig med hälsan och sinnet i behåll länge nog för att lyckas lösa gåtan. Rollpersonerna i de spelen är ofta professorer, arkeologer eller detektiver på jakt efter de stora sanningarna om världen. 

SKRÔMT tar i stället avstamp i vardagen – det är ett spel om vanliga människor som råkar ut för extraordinära situationer. Spelet fokuserar på personliga berättelser snarare än på episka mysterier. Det handlar om att avvärja fasor som hotar ens vardag och ens nära och kära.

Spelet spelas med 3–5 deltagare inklusive en spelledare. Reglerna är utvecklade för att  hjälpa gruppen att skapa dramatiska och engagerande berättelser. Metoder och teorier från film och litteratur har anpassats för en rollspelskontext, vilket ger en grund för att skapa mänskliga rollpersoner med intressant karaktärsutveckling.

SKRÔMT hämtar inspiration från såväl nya som gamla verk. Några exempel är TV-serier som Jordskott, Dark och Channel Zero, böcker som Johan Egerkrans Nordiska Väsen och De Odöda, filmer som The Ritual och Blair Witch Project, samt musik som Väsen, Skrömta och Wardruna.

Bland de äldre källorna finns influenser från Ebbe Schöns och Bengt af Klintbergs verk, samt mängder av nedtecknade sägner från Institutet för språk och folkminnen.

Grunden i regelsystemet är klassisk. Rollpersonerna har färdigheter, attribut och kunskapsområden. När rollpersonen vill utföra en handling slår spelaren lika många tärningar som värdet i en lämplig färdighet. Varje tärning som visar under eller på attribut-värdet räknas som en framgång. Ju fler framgångar som slås, desto bättre resultat uppnår man. Kunskapsområden lyckas automatiskt så länge man har ett värde i dem.

Strider är snabba, dynamiska och dödliga. Liksom i övriga delar av spelet slår spelledaren inga tärningar i strid. I stället har varje fiende ett antal olika handlingar med olika attackvärden som rollpersonen behöver försvara sig mot. Rollpersonerna i SKRÔMT har inga kroppspoäng eller hälsopoäng – i stället används mer abstrakta beskrivningar av skador.

Magireglerna i SKRÔMT är anpassade för att spelgruppen själva ska få sätta känslan av hur magi fungerar i världen. Allt spelaren behöver göra är att meddela rollpersonens intention (”Jag vill läsa hennes tankar…”) och effektgrad (”…med stor effekt”). Spelledaren får verktyg för att omvandla påståendet till speltermer. Dessutom finns riktlinjer för ritualer, magiska komponenter och talismaner som lägger till ytterligare lager till hur magi kan användas. 

Under spelets gång kommer rollpersonernas mentala hälsa att utmanas. När de bevittnar eller utför hemskheter, stöter på övernaturliga väsen eller använder magi ökar rollpersonens vansinne. Ju mer vansinne de får, desto större risk löper de att dra på sig allvarliga mentala trauman.

I varje rollpersons bakgrund finns en händelse som fortfarande påverkar och hemsöker rollpersonen. Denna händelse är rollpersonens spöke. Från spöket föds en rädsla och en lögn. Rädslan sammanfattar vad rollpersonen till varje pris vill förhindra att behöva uppleva igen. Lögnen är den lögn rollpersonen intalar sig för att känna sig tryggare – en försvarsmekanism för att slippa konfrontera sitt spöke och göra upp med sin rädsla. Dessa tre delar kallas gemensamt för rollpersonens identitet och de utgör grunden för hur karaktärsutveckling fungerar i SKRÔMT.

Rollpersonerna har personliga mål som är definierade av spelaren själv eller av andra spelare vid bordet. Dessa mål kallas krokar och fungerar som kortsiktiga drivkrafter för rollpersonen att eftersträva. En rollperson som arbetar för att uppfylla en krok får erfarenhetspoäng. Med hjälp av krokarna kan spelgruppen tillsammans uppmuntra berättelsen att ta vissa riktningar – och det är ett verktyg för spelledaren för att se vad spelarna vill få ut av spelet.  

SKRÔMT kommer med svartvit inlaga med inslag av färgillustrationer och omslag i färg. Vi har strävat efter stilren formgivning, gott språkbruk, effektiva formuleringar och tydlig disposition. Schysst informationsdesign, helt enkelt – men även med en rejäl dos stämning.

Innehållet är indelat i fyra delar: Rollpersonen och regler, Varelser och väsen, Spelarens del, samt Spelledarens del.

 •  Rollpersonen och regler innehåller instruktioner för hur ni skapar rollpersoner och spelar själva spelet.
 •  Varelser och väsen beskriver de varelser och väsen som befolkar SKRÔMTS värld. Kapitlet innehåller också ett antal sekter och andra grupperingar, samt en handfull viktiga personer.
 •  Spelarens del innehåller matnyttiga tips för dig som är spelare.
 •  Spelledarens del är ett rejält kapitel med mängder av tips för spelledaren. Här finns också instruktioner om hur man skapar berättelser i SKRÔMT.

Här kan du lyssna på poddar som har uppmärksammat och speltestat SKRÔMT.

Svartviken RollspelspoddBlodets Gåva (gammal version av reglerna).

RollspelsfikaEn stuga i skogen (gammal version av reglerna) – Avsnitt 0, Avsnitt 1, Avsnitt 2.

Fummelpodden – Skrômt Kickstarter (info om spelet och om Kickstartern).

SKRÔMT kommer att finnas tillgängligt i tre format: digitalt, som tryckt bok och som tryckt specialutgåva. Du väljer själv hur mycket du stöttar med och därigenom vilken produkt du vill ha.

PDF-versionen av SKRÔMT motsvarar den tryckta bokens innehåll – med länkad innehållsförteckning och länkade sidhänvisningar.

Standardutgåvan av SKRÔMT levereras som hårdbandsbok i format G5. Det är denna version som kommer att säljas i butik senare om Kickstartern blir framgångsrik.

Den exklusiva Kickstarter-utgåvan av SKRÔMT levereras som hårdbandsbok i format G5. Utgåvan har ett speciellt omslag med guldfoliering och kommer aldrig att tryckas igen. Boken är dessutom utrustad med ett boksnöre redan från början.

Vill du komma igång och spela nu på en gång? Speltestreglerna till SKRÔMT – inklusive scenariot Vid sjöns rand – finns tillgängliga redan nu.

Du som backar spelet på nivå MYLING eller högre får tillgång till speltestreglerna direkt – skicka bara ett meddelande till oss här på Kickstarter! Du får då en kod som ger dig 50 SEK rabatt på speltestreglerna i vår webbbutik. Koden kan användas för att få PDF:en kostnadsfritt eller för att få en tryckt bok + PDF för 99 SEK inklusive frakt.

Speltestreglerna är inte den slutliga versionen av reglerna – du har med andra ord möjlighet att komma med synpunkter och förbättringsförslag.

På nivåerna DRAUG och SKOGSRÅ får du ett handsmitt trollkors i järn med ett läderband – för att hålla dig trygg mot skogens hemskheter.

Fem lyckliga backare kan få en unik kolteckning på en varelse i SKRÔMT, tecknad av vår illustratör Henrik Rosenborg. Du får själv bestämma vilket väsen som ska vara motiv.


Du får vara med och samskapa någonting i SKRÔMT tillsammans med Kristoffer som skriver spelet. Det kan röra sig om ett hemligt sällskap, en spelledarperson eller ett väsen. Vi kommer kontakta dig så snart kampanjen är slut för att diskutera ditt bidrag till spelet.

Observera att bidraget måste vara färdigt innan slutet på september. Kommer vi inte i kontakt med dig i god tid dessförinnan finns det risk att du inte får möjlighet att bidra. Detta beror på att det måste finnas tid att korrläsa och layouta texterna. 

Om du vill köpa addons lägger du helt enkelt till extra pengar på din pledge när du backar. Du lägger till lika mycket extra som kostnaden för den eller de addons du vill ha. 

Om du backar på nivån SKOGSTROLL och vill ha ett exemplar av Traffic Lights backar du för 400 + 75 SEK – totalt 475 SEK. Om du backar på STADSTROLL och vill köpa till ett extra exemplar av standardutgåvan samt ett exemplar av Traffic Lights lägger du 450 + 350 + 75 SEK – totalt 875 SEK.

När kampanjen är slut skickar vi ut en enkät där du får fylla i vilka addons du har betalat för. 

Om du vill lägga till eller ta bort addons efter att du har backat kan du välja “Manage my pledge högst upp på sidan. Där kan du höja eller sänka hur mycket du betalar och på så sätt lägga till eller ta bort addons.

Vill du slippa skicka runt en enda bok kring hela spelbordet? Köp till ett eller flera exemplar av standardutgåvan av SKRÔMT.

SKRÔMT är ett spel där ni ofta utforskar mörka och obehagliga teman. Det är en del av tjusningen, men det finns alltid en risk att man oavsiktligt trampar över en annan spelares gränser.

Traffic Lights är ett supplementerande signalsystem för rollspel. Använd ett kort för att signalera för dina medspelare hur du känner inför vad som pågår – utan att störa spelets flow. Kortet fungerar även som en pausknapp när du känner att saker har gått för långt.

Innehåller ett instruktionskort på engelska och nio dubbelsidiga Traffic Lights-kort.Redan nu vill vi visa vår tacksamhet för alla som backar med extramål. Därför lägger vi till en bonus för alla som har backat på nivån GAST, eller STADSTROLL och högre.

Bonusen blir två konventscenarion som Kristoffer har skrivit till SKRÔMT. Det första – Vid sjöns rand – finns redan publicerat, men vi kommer uppdatera det med de uppdaterade reglerna. Det andra scenariot – Onda cirklar – arrangerades vid GothCon 2019 och är ännu opublicerat.

Scenariona kommer skickas ut som PDF inom sex månader efter spelets släpp.Når vi den här nivån kommer även standardutgåvan av boken innehålla ett boksnöre. Detta gäller från nivå SKOGSTROLL och uppåt. Specialutgåvan uppdateras dessutom till att i stället ha två snören!

Släktens gamla herrgård i Uppland har stått övergiven i hundra år. Nu har den restaurerats och för att fira detta bjuds ni och andra ättlingar dit för att spendera en natt på ägorna. Mitt under allt släktdrama börjar ni dock ana varför herrgården övergavs...

Den flerfaldigt prisbelönta Gabrielle De Bourg skriver ett scenario till SKRÔMT! Gabrielle har tidigare skrivit till många högprofilerade spel inom den svenska rollspelsmarknaden, såsom Ur Varselklotet, Kutulu, Chock: Åter från Graven och den svenska översättningen av Call of Cthulhu.

Scenariot släpps som PDF inom ett halvår efter release av SKRÔMT. Det går då att köpa – men scenariot ingår för backare på nivån STADSTROLL och högre.

Oavsett om du väljer att bidra med pengar eller inte – hjälp hemskt gärna till på andra sätt!

Är det något du inte förstår i materialet som har presenterats hittills? Är det något som du tycker verkar särskilt intressant? Hör gärna av dig med kommentarer och frågor.

Vi kommer också att vara oerhört tacksamma för hjälp med korrekturläsning, ytterligare speltester och liknande. Du kan då hjälpa till att göra ett bättre spel för oss alla. Tveka inte att höra av dig om du är intresserad av att hjälpa ytterligare!

Det är även fantastiskt om du sprider ordet och delar kampanjen med andra. Ju fler vi är som stöttar kampanjen – desto bättre spel får vi i handen i slutändan. All hjälp uppskattas varmt!

SKRÔMT och Bläckfisk Förlag finns på Facebook. Följ gärna projektet där!

Idén till SKRÔMT väcktes under tidig vår 2016. Sedan dess har spelet genomgått tre olika regelsystem och en handfull olika fokus. Det är ett väldigt annorlunda spel i dag än när det speltestades första gången. I och med att Bläckfisk Förlag startades gick SKRÔMT från att vara en idé om ett spel som en dag kanske skulle bli färdigt till nästa projekt förlaget ska ge ut. Det var en häftig känsla.

SKRÔMT har speltestats under en lång tid. De senaste två åren har vi arrangerat spel på både GothCon och andra konvent runtom i Sverige, det har spelats i både Svartviken Rollspelspodd och Rollspelsfika – och i höst kommer SKRÔMT att bli Svartviken Rollspelspodds nya kampanj. 

Bläckfisk Förlag är ett färskt förlag med alltför begränsat kapital för att släppa ett spel av den här storleken utan hjälp. Vi vill fylla boken med fantasieggande och stämningsfulla illustrationer – men professionella illustrationer kostar mycket. Därför vänder vi oss till er för att göra SKRÔMT möjligt. 

Inkomsterna från kampanjen kommer att gå till att betala för:

 •  Tryck – att framställa boken i fysiskt format.
 •  Distribution – att frakta boken till er.
 •  Illustrationer – att fylla boken med stämningsfulla bilder.
 •  Administration – att betala marknadsföring, provtryck, publiceringskostnader, samt Kickstarters avgifter.
 •  Extramål – att täcka arvoden och kostnader för eventuella extramål. 
Budget för grundmålet.
Budget för grundmålet.

Stora delar av texten är redan färdigskriven och under sommaren arbetar vi intensivt för att få klart resten. Under hösten släpper vi en del i taget för backare att ta del av och kommentera – ju fler som läser texten, desto fler misstag kan vi fånga upp och rätta till. 

I höst/vinter layoutar vi boken och skickar till tryckeri för provtryck. Målet är att ni som backat ska ha boken i vår, troligtvis i slutet av mars eller början av april. 

Bred release av spelet sker i påsk, lagom till GothCon. Eventuella extramål släpps något senare under året.


Bläckfisk Förlag är en sammanslutning av idésprutor, drömmare och slitvargar. Vi vill att människor ska känna, skapa berättelser och utforska det okända. Därför inriktar vi oss på att utveckla verktyg för inlevelse, improvisation och gemenskap – vanligtvis i form av rollspel.

Förlaget grundades av tre oberoende spelskapare – Kristoffer, Lucas och Peter. Tidigare utvecklade vi spel var och en för sig, men eftersom vi delar såväl grundläggande förhållningssätt som ambitioner gick vi samman – för att höja vår gemensamma kapacitet och kompetens.

Kristoffer Warnberg är spelets utvecklare och huvudförfattare. Han har en passion för historieberättande i alla möjliga former och eftersträvar att dra influenser från alla medier han kommer åt för att utvecklas som rollspelare. Kristoffer arbetar som bibliotekarie, är en fjärdedel av podcasten Svartviken Rollspelspodd, samt är en av skaparna till Gudasaga. Han gör dessutom en grym ugnspannkaka.

Lucas Falk har hand om spelets formgivning och hjälper till med bearbetningen av texten. Han har bakgrund som informationsdesigner och har bland annat arbetat med formgivning och redaktion av böcker, samt med layout och copywriting av informationsmaterial. Därtill är han en engagerad rollspelare, programledare för podcasten Fummelpodden, plus en av skaparna bakom spelet Gudasaga. Däremot kan han varken stå på händer eller hjula.

Peter Malmberg sköter huvudsakligen förlagets ekonomi och administration. Han är civilekonom och har en yrkesbakgrund som producent för kulturarrangemang. I förlagets utbud är Peter upphovsman till Fornsaga och Traffic Lights, med Anno Daemonum på tur. Peter är också en av programledarna i podcasten Rollspelsfika.

Henrik Rosenborg är den som illustrerar Skrômt. Henrik har bland annat illustrerat till rollspelen WarHammer 4ed, Pathfinder och för Riotminds. Du kan hitta mer av hans fantastiska illustrationer på ArtStation. Sedan första gången Henrik fick höra om SKRÔMT har han brunnit för det – det fanns inget tvivel om att han var rätt person för att få sätta sin prägel på spelet med sina bilder. Med sin unika känsla för att fånga djupet och känslan i nordisk folktro lyfter Henrik SKRÔMT till en helt ny nivå.


I Gudasaga gestaltar ni egenskapade asar, asynjor och vaner. Tillsammans ger ni er ut på äventyr i de nio världarna. Men var och en av er vill vara den gudom som får mest ära – inte sällan på frändernas bekostnad.

Kampanjen för Gudasaga drevs av Kristoffer Warnberg och Lucas Falk, hösten 2018. Syftet var inledningsvis att finansiera ett fåtal illustrationer och de inledande tryckkostnader för spelet, men i slutändan drog kampanjen in över 1000% av grundmålet och resultatet blev en förhållandevis rejäl bok. Färdigställningen genomfördes i slutändan av Bläckfisk Förlag – och spelet levererades före utsatt tid. 

Fornnordisk järnålder – sagornas tid. I forntiden är sagorna levande så som oss människor av kött och blod. Ständigt vandrar de från gammal till ung, från när till fjärran, och deras egentliga ursprung faller snabbt i glömska. Välkommen till en tid där sagan förevigar människan liksom människan förevigar sagan – nästan som om det vore en pakt med uråldriga andar.

Kampanjen för Fornsaga genomfördes av Peter Malmberg, våren 2017. Tanken var att få kapital till spelets illustrationer och inledande tryckkostnader. Kickstartern drog in drygt 250% av grundmålet och spelet levererades bara någon månad efter inledningsvis uppskattad tid. 

Det här är vår tredje Kickstarter-kampanj.  Under tidigare kampanjer var vi unga och oerfarna, men allt ändå gick förvånansvärt smidigt. Nu har vi gått samman och startat förlag – och samlat erfarenheterna från tidigare KS-kampanjer.

Med det sagt kommer problem säkerligen att hopa sig. Saker kostar mer än uppskattat och drar över deadline, någon blir sjuk, tryckeriet krånglar och blixten slår ut datorerna plus alla backuper.

Men vi vill att ni ska få spela det här spelet. Vi ser till att allt löser sig så snyggt och smidigt vi kan. Skulle något uppstå kommer vi givetvis se till att informera er om det direkt. Och i slutändan kommer ni att få spelet.

THIS GAME IS ONLY AVAILABLE IN SWEDISH

This campaign aims to finance the publishing of SKRÔMT—a Swedish horror roleplaying game about relationships and Nordic folklore. It’s developed by Kristoffer Warnberg and published by Bläckfisk Publishing. 

The game is written in Swedish and there are no plans in the immediate future to translate it into English or any other language. That said, it is not impossible that the game will be translated in the future if the Kickstarter campaign is successful enough. If that’s something you would like—please let us know!

As per Kickstarter's requirements, you can read the campaign information in English here.

Risks and challenges

This is our third Kickstarter campaign. In previous campaigns we were young and inexperienced, but everything went surprisingly smooth. Now we have joined forces and have started a publishing publishing—and have unified the experiences from previous Kickstarter campaigns.

With that said, problems will surely accumulate. Things will cost more than estimated and drag past the deadline, someone will get sick, the printing press will break down and lightning will ruin the computers plus all the backups.

But we want you to play this game. We make sure everything is resolved as neatly and smoothly as we can. Should anything occur, we will of course make sure to inform you about it immediately. And in the end you will get the game.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 25 or more About $3

  Gårdstomte

  Includes:
  • Ett hjärtligt tack.
  Less
  Estimated delivery
  6 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 200 or more About $21

  Myling

  Includes:
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  Less
  Estimated delivery
  6 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 250 or more About $26

  Gast

  Includes:
  • Alla digitala extramål som blir upplåsta
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  Less
  Estimated delivery
  13 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 400 or more About $41

  Skogstroll

  Includes:
  • SKRÔMT standardutgåva som tryckt bok.
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  • Ingen fraktavgift inom Sverige.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  31 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 450 or more About $46

  Stadstroll

  Includes:
  • Alla extramål som blir upplåsta.
  • SKRÔMT som PDF.
  • SKRÔMT standardutgåva som tryckt bok.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  • Ingen fraktavgift inom Sverige.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  83 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 600 or more About $62

  Mara

  Includes:
  • SKRÔMT limiterad specialutgåva som tryckt bok.
  • Alla extramål som blir upplåsta.
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  • Ingen fraktavgift inom Sverige.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  70 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 900 or more About $92

  Varulv

  Includes:
  • SKRÔMT limiterad specialutgåva som tryckt bok.
  • SKRÔMT standardutgåva som tryckt bok.
  • Alla extramål som blir upplåsta.
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  • Ingen fraktavgift inom Sverige.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  6 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge SEK 1,050 or more About $107

  Draug

  Includes:
  • Trollkors i järnsmide.
  • SKRÔMT limiterad specialutgåva som tryckt bok.
  • SKRÔMT standardutgåva som tryckt bok.
  • Alla extramål som blir upplåsta.
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  • Ingen fraktavgift inom Sverige.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  24 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,800 or more About $184

  Skogrå

  Spelets illustratör Henrik Rosenborg tecknar en unik kolteckning åt dig. Du bestämmer själv vilken varelse du vill att han tecknar åt dig! Efter kampanjens slut kontaktar vi dig och pratar om vilken varelse du vill ha på din teckning.

  Du får dessutom möjligheten att bidra med ett hemligt sällskap, en spelledarperson eller ett väsen till spelet. Detta görs i samtal med spelets författare.

  OBS! Endast fem personer kan välja den här nivån!

  Includes:
  • En unik kolteckning på en varelse i spelet.
  • Bidra till spelet.
  • Trollkors i järnsmide.
  • SKRÔMT limiterad specialutgåva som tryckt bok.
  • SKRÔMT standardutgåva som tryckt bok.
  • Alla extramål som blir upplåsta.
  • SKRÔMT som PDF.
  • Särskilt tack i spelet.
  • Speltestregler som PDF.
  • Rabatt på speltestregler som tryckt bok.
  • Ingen fraktavgift inom Sverige.
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 5 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (28 days)