SEK 1,435,711
pledged of SEK 150,000pledged of SEK 150,000 goal
860
backers
10days to go

All or nothing. This project will only be funded if it reaches its goal by Mon, November 26 2018 10:59 PM UTC +00:00.

SEK 1,435,711
pledged of SEK 150,000pledged of SEK 150,000 goal
860
backers
10days to go

All or nothing. This project will only be funded if it reaches its goal by Mon, November 26 2018 10:59 PM UTC +00:00.

About

Om Valhall

Valhall lanserades första gången i Sverige 1979, då som en nordisk version av Asterix – innan den kunde säljas på egna meriter. Inför det stora 40-årsjubileumet kör Apart Förlag en kickstarter för att få till en riktigt lyxig samlingsbox.

De gamla originalalbumen går inte att få tag på längre (annat än på andrahandsmarknaden och då ofta till skyhöga priser), därför vill vi nu göra denna kulturskatt åter tillgänglig för alla. Lagom till 40-årsjubileumet planerar vi att trycka upp en ny lyxig upplaga av de 5 samlingsböckerna. Varje band innehåller inte bara 3 seriealbum utan dessutom massvis med bonusmaterial i form av skisser och fakta samt alla originalmyter som serierna bygger på.

Vårt mål med Kickstartern

 • Göra alla albumen om Valhall tillgängliga på nytt. Skapa en lyxig jubileumsbox att förvara samlingsböckerna i.
 • Skapa en lyxig jubileumsbox att förvara samlingsböckerna i
 • Med er hjälp göra boxen så maffig, snygg och exklusiv det bara går! 

Kickstartern är ett samarbete mellan Peter Madsen och Apart Förlag med målet att skapa den perfekta samlingsboxen med Valhall-serien!

För att fira Valhalls 40 framgångsrika år som kultserie vill vi alltså trycka upp en riktigt maffig box.

Med er hjälp kan vi inte bara finansiera en box, utan förhoppningsvis även överträffa den norska förlagan. Ju bättre den här kampanjen går, desto maffigare box kan vi göra (se ”Streatchgoals” nedan).

Boxen kommer innehålla alla 15 seriealbum, samlade i 5 böcker. Valhall-serierna är alla tecknade av Peter Madsen, som även skrivit många av serierna tillsammans med Henning Kuré, Hans Rancke-Madsen och Per Vadmand

Att trycka upp samlingsvolymerna är i sig en dyr historia: Varje band är på ca 200 sidor, tryckt på fint kvalitétspapper i ett stort format med linnetrådsbundet hårdband och guldfoliering på omslaget. Att dessutom trycka upp en lyxig box är ett projekt som har ingen tidigare vågat sig på i Sverige. 

När tryckeriet såg den gemensamma önskelistan från oss och Peter, var de först skeptiska till om allt skulle var möjligt, men de låg på och hittade till slut ett par lösningar som kändes rimligt att köra på. Se nedan för mer info om vår drömbox! 

Varje bok innehåller, förutom tre seriealbum, massor av extramaterial – såsom fina illustrationer, behind-the-scenes-material från produktionen, alternativa omslag, affischer, studier och skisser … massor av skisser! 

Förutom de 15 Valhall-albumen är de fem böckerna fyllda med bonusmaterial, bland annat 1200 skisser och teckningar.
Förutom de 15 Valhall-albumen är de fem böckerna fyllda med bonusmaterial, bland annat 1200 skisser och teckningar.


Böckerna

Följande album finns med i respektive lyxvolym (äldre översättningars titel inom parantes):

Valhall – den samlade sagan, band 1:   
• Ulven är lös (Vargen är lös)    
• Tors brudfärd (Tors hämnd)    
• Odens vad

Valhall – den samlade sagan, band 2:

• Historien om Quark 
• Resan till Utgårdaloke (Resan till Utgårdsloke) 
• De gyllene äpplena (Guldäpplen åt gudarna)

Valhall – den samlade sagan, band 3:
• Ormen i djupet (Tor och Midgårdsormen)
• Frejas smycke
• Den stora utmaningen (Tor och tvekampen)

Valhall – den samlade sagan, band 4:  
• Gudarnas gåvor
• Mysteriet om Skaldemjöden (Skaldemjöden)
• Genom eld och vatten (Elddopet)

Valhall – den samlade sagan, band 5:  
• Balladen om Balder
• Muren
• Völvans syner


Pressröster om Valhall

”Den mest inflytelserika Eddatolkningen på åtminstone 100 år”.   Östgöta Correspondenten

”Boken är en gedigen och tilltalande produkt som verkligen förhöjs av extramaterialet.”   
Svenska dagbladet

”Detta är inte bara högklassig underhållning utan även såväl en historielektion som en inblick i hur en serie skapas. Högsta möjliga rekommendation.”   BTJ

Den norska boxen – som vi givetvis vill överträffa med hjälp av den här Kickstartern. Fotograferad hemma hos Peter Madsen i Danmark.
Den norska boxen – som vi givetvis vill överträffa med hjälp av den här Kickstartern. Fotograferad hemma hos Peter Madsen i Danmark.


Stretchgoals

Om vi når vårt mål och får in 150 000 kronor kommer vi trycka upp de saknade volymerna på nytt och se till att och göra dem alla tillgängliga igen – i exakt samma format så att alla som saknar en volym kan komplettera sin samling. Därefter gäller följande stretchgoals*:

200 000 k: Vi trycker upp en box som motsvarar den norska boxen i format.
(Når vi inte 200 000 kr kommer alla som valt en box att istället få ett presentkort på 300 kronor att handla för hos Apart Förlag – men vi räknar med att om vi når 150 000 kommer vi även nå 200, tror ni inte?)
225 000: Boxen får guldfoliering.
250 000: Vi trycker upp en extra fin tacklista där alla tackas (valfritt namn – till exempel om du vill ge bort den i present, och såklart finns även möjlighet att vara anonym).
275 000: Vi trycker en särskild 3D-lack på boxen som gör att man kan känna runorna med fingrarna.  
300 000: Glöm allt som står om boxen ovan! Nu skippar vi standardboxen och gör istället en maxad box i ett specialmaterial från Italien. Det påminner vid en första blick om sten i utseendet – och med hjälp av ett slags värmeteknik bränns runorna ner en bra bit i materialet.
(Bristen på tydlig prägling var en av sakerna som Peter Madsen poängterade att han saknade på den norska boxen. Och när han såg vårt prov som tryckeriet skakat fram blev han eld och lågor och sa direkt ”Ja, kör på den om ni kan!”)
320 000: Vi klär insidan i en mörk matchande färg – detta var en ett annat av Peters personliga önskemål, eftersom han ogillar att det lyser vitt från insidan av boxen. Detta vill vi givetvis åtgärda
340 000: Ett annat av Madsens önskemål: Tumgrepp. Detta så att det ska bli enkelt och smidigt att få ut böckerna ur lådan. 
360 000: Vi trycker loggan i guld på boxen. 

OBS! 

Vi missbedömde totalt hur stort intresset var för Valhall-boxen. Därför tog Early Bird-paket slut direkt och alla stretchgoals nåddes i ett nafs.

Vi har nu pratat med tryckeriet om vad man kan göra och kommer bolla mer med Madsen under helgen! Han är dock ute på föreläsningsturné så det kommer inte bli bekräftat på momangen. Men vi jobbar alltså på att ta fram nya stretchgoals – inklusive att ALLA som backar boxen får sitt konsttrycket signerat! Stay tuned!!!

*Med reservation för att vi, när vi får proverna, inte tycker att det ser eller känns bra ut på det här materialet. Då förbehåller vi oss rätten att välja det alternativ som känns mest rätt för produkten – det är viktigare än ett stretchgoal!

Som ni kanske ser har Peter höga krav på allt han gör, även det här. Hans önskemål och krav är gedigna – men är också en fröjd att ta del av. Det känns alltid bättre att jobba med folk som verkligen älskar vad de gör och ogillar att kompromissa, oavsett om det är Peter Madsen, Lars Krantz eller Kim W. Andersson – man vet att slutresultatet är något att vara stolt över och skryta med i hyllan när det väl är klart!

Med anledning av Valhalls 40-årsjubileum har vi även tryckt upp ett konsttryck som alla backare får. De 200 första som backar en box dessutom sitt konsttryck signerat av Peter Madsen själv.
Med anledning av Valhalls 40-årsjubileum har vi även tryckt upp ett konsttryck som alla backare får. De 200 första som backar en box dessutom sitt konsttryck signerat av Peter Madsen själv.


Därför ska du vara med och kickstarta!

Förutom att vara med och bidra till en superbox (som troligtvis aldrig kommer tryckas igen) får du som backar dessutom:
– Bättre pris 
– Boxen före alla andra

– Ett specialupptryckt konsttryck
 – de 200 första som backar boxen får dessutom konsttrycket signerat.
– Ditt namn på en specialtryckt tacklista (om stretchgoalet nås).


Om Apart Förlag

Apart Förlag är ett litet förlag som startades av serieentusiaster för serieentusiaster, med viljan att satsa på svensk utgivning av populära serier, översatta och försvenskade på sätt så som de förtjänar – och så som vi själva ville läsa serier på svenska. ”Vi är uppvuxna med fantasy som seriös konstform och ser det inte som kortsiktig underhållning” sa grundaren Johan Kimrin i en intervju med Sydsvenskan

Apart förlag har gett ut serier som The Walking Dead och Sherlock Holmes, men också flera svenska serier av svenska kreatörer som Lars Krantz, Daniel Ahlgren, Johan Wanloo och Kim W. Andersson. Med den senare det gjorts flera lyckade kickstarters som Alena, Astrid och Love Hurts Deluxe.

När förlaget Ekholm & Tegebjer – som först gav ut lyxvolymerna i Sverige – lade ner sin verksamhet, bestämde sig Apart Förlag för att köpa restlagret och trycka upp de volymer som då var out of print. En serie så välskriven och vältecknad, med så mycket att lära sig av, måste bara finnas tillgänglig.
Sedan ett tag tillbaka är dock de två sista volymerna helt slutsålda – något som såklart måste åtgärdas. Särskilt eftersom serien firar 40 år nästa år!

Det är därför vi gör den här Kickstartern!
Så in och backa nu!

Risks and challenges

Det värsta som kan hända är att produktionen blir försenad med ett par veckor – beroende på hur framgångsrik kampanjen blir kommer boxen bli mer avancerad. Vi jobbar dock på att få ut den innan jul.
Apart Förlag som har flera framgångsrika kickstarters bakom sig, bland annat Kim W. Anderssons tre böcker Astrid, Alena och Love Hurts Deluxe kommer gå in som garant för resten av finansieringen om Kickstartern går i mål men inte täcker alla kostnader.

Learn about accountability on Kickstarter

Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Make a pledge without a reward

  SEK
  About $6
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 249 or more About $27

  Valhall-boxen (endast box, inga böcker)

  Du har redan någon av de tidigare lyxutgåvorna men vill såklart även ha en läcker box att stoppa dem i. Nu har du chansen – och får ett konstryck på köpet.

  TIPS: Om du har olika loggor på ryggarna på dina Valhall-böcker så kan du komplettera så du får Apart-apan på alla. Se nedan.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  49 backers
  SEK
  About $27
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 349 or more About $39

  En lyxig Valhall-bok + konsttryck

  Du får välja ett av fem lyxiga band i hårdpärm som samlar tre seriealbumen samt innehåller en massa bonusmaterial. Du väljer själv vilket band du ska ha i ett formulär som vi skickar ut efter Kickstartern.

  Includes:
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  17 backers
  SEK
  About $39
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 579 or more About $64

  1 Valhall-bok + jubileumsbox

  Du vill såklart ha Valhall-boxen, men nöjer dig med en av lyxvolymerna (du väljer själv vilken) just nu.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  33 backers
  SEK
  About $64
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 689 or more About $76

  2 lyxiga Valhall-böcker + konsttryck

  Du får välja två av fem lyxiga band i hårdpärm som samlar tre seriealbumen samt innehåller en massa bonusmaterial. Du väljer själv vilket band du ska ha i ett formulär som vi skickar ut efter Kickstartern.

  Includes:
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  9 backers
  SEK
  About $76
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 889 or more About $98

  2 lyxiga Valhall-böcker + jubileumsbox

  Du vill såklart ha Valhall-boxen, men nöjer dig med två av lyxvolymerna (du väljer själv vilka) just nu.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  17 backers
  SEK
  About $98
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 999 or more About $110

  3 lyxiga Valhall-böcker

  Du får välja tre av fem lyxiga band i hårdpärm som samlar tre seriealbumen samt innehåller en massa bonusmaterial. Du väljer själv vilket band du ska ha i ett formulär som vi skickar ut efter Kickstartern.

  Includes:
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  0 backers
  SEK
  About $110
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge SEK 1,199 or more About $132

  3 lyxiga Valhall-böcker + jubileumsbox

  Du vill såklart ha Valhall-boxen och tre av lyxvolymerna (du väljer själv vilka).

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  8 backers
  SEK
  About $132
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Select this reward

  Pledge SEK 1,299 or more About $143

  4 lyxiga Valhall-böcker + konsttryck

  Du får välja fyra av fem lyxiga band i hårdpärm som samlar tre seriealbumen samt innehåller en massa bonusmaterial. Du väljer själv vilket band du ska ha i ett formulär som vi skickar ut efter Kickstartern.

  Includes:
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  3 backers
  SEK
  About $143
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Select this reward

  Pledge SEK 1,449 or more About $160

  4 lyxiga Valhall-böcker + jubileumsbox

  Du vill såklart ha Valhall-boxen och fyra av lyxvolymerna (du väljer själv vilka).

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  4 backers
  SEK
  About $160
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 11. Select this reward

  Pledge SEK 1,599 or more About $176

  5 lyxiga Valhall-böcker + konsttryck

  Du får alla fem banden av Valhall i hårdpärm och har därmed hela sagan, från början till slut. Varje band samlar tre seriealbumen samt innehåller en massa bonusmaterial.

  Includes:
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  45 backers
  SEK
  About $176
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 12. Select this reward

  Pledge SEK 1,699 or more About $187

  Valhall-box inkl 5 böcker + konsttryck

  BÄSTA KÖP! Du får jubileumsboxen inkl alla fem lyxutgåvorna av Valhall i hårdpärm. Varje band samlar tre seriealbum och innehåller en massa bonusmaterial.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  452 backers
  SEK
  About $187
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 13. Select this reward

  Pledge SEK 2,999 or more About $331

  Jubileumsbox (inkl alla böcker) x2

  Du vet att det här är den bästa presenten någon kan få och tänker överraska en god vän – men vill givetvis ha ett eget exemplar av boxen och de fem lyxutgåvorna.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • 10× Lyxig valhall-bok
  • Konstryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  30 backers
  SEK
  About $331
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 14. All gone!
 15. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,699 or more About $187

  EARLY BIRD: Box + signerat konsttryck

  BÄSTA KÖP DELUXE! Du får jubileumsboxen inkl alla fem lyxutgåvorna av Valhall i hårdpärm - den samlade sagan i en läcker förpackning helt enkelt. Varje band samlar tre seriealbum och innehåller en massa bonusmaterial. Som en av de första att backa hela boxen får du även konsttrycket signerat!

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 150 backers
  SEK
  About $187
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 16. Reward no longer available

  Pledge SEK 2,999 or more About $331

  EARLY BIRD: Box x2 + signerat konsttryck

  Du vet att det här är den bästa presenten någon kan få och tänker överraska en god vän – men vill givetvis ha ett eget exemplar av boxen och de fem lyxutgåvorna.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • 10× Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 25 backers
  SEK
  About $331
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 17. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,999 or more About $441

  Jubileumsbox + unik teckning (Tor)

  Du maxar och får förutom jubileumsboxen med alla fem lyxböckerna och ett signerat konsttryck även ett unik gudaporträtt gjort med kolkrita av Peter Madsen. All frakt ingår (inom Sverige). Gudaporträtt gud: Oden.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  • Gudaporträtt (Tor)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK
  About $441
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 18. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,999 or more About $441

  Jubileumsbox + unik teckning (Oden)

  Du maxar och får förutom jubileumsboxen med alla fem lyxböckerna och ett signerat konsttryck även ett unik gudaporträtt gjort med kolkrita av Peter Madsen. All frakt (porträttet i rör) ingår inom Sverige. Gudaporträtt gud: Oden.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  • Gudaporträtt (Oden)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK
  About $441
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 19. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,999 or more About $441

  Jubileumsbox + unik teckning (Freja)

  Du maxar och får förutom jubileumsboxen med alla fem lyxböckerna och ett signerat konsttryck även ett unik gudaporträtt gjort med kolkrita av Peter Madsen. All frakt (porträttet i rör) ingår inom Sverige. Gudaporträtt gud: Freja.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  • Gudaporträtt (Freja)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK
  About $441
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 20. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,999 or more About $441

  Jubileumsbox + unik teckning (Heimdall)

  Du maxar och får förutom jubileumsboxen med alla fem lyxböckerna och ett signerat konsttryck även ett unik gudaporträtt gjort med kolkrita av Peter Madsen. All frakt (porträttet i rör) ingår inom Sverige. Gudaporträtt: Heimdall.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  • Gudaporträtt (Heimdall)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK
  About $441
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 21. Reward no longer available

  Pledge SEK 3,999 or more About $441

  Jubileumsbox + teckning (Utgårdaloke)

  Du maxar och får förutom jubileumsboxen med alla fem lyxböckerna och ett signerat konsttryck även ett unik gudaporträtt gjort med kolkrita av Peter Madsen. All frakt (porträttet i rör) ingår inom Sverige. Det här porträttet är lika unikt som de andra, men rubriken får vara max 40 tecken så "unik" fick inte plats. Jätteporträtt: Utgårdaloke.

  Includes:
  • Valhall jubileumsbox
  • Lyxig valhall-bok
  • Signerat konsttryck
  • Jätteporträtt (Utgårdaloke)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Reward no longer available 1 backer
  SEK
  About $441
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.