Share this project

Done

Share this project

Done
Crowdfunding för en fortsatt svensk utgivningen av The Walking Dead – serietidningen som slagit alla rekord i USA.
151 backers pledged SEK 111,495 to help bring this project to life.
Last updated

About

The Walking Dead som seriealbum – på svenska! project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound
 • Off
  • English
  • Svenska

SEK 111,495

151

Tack alla som var med och backade den svenska utgivningen av The Walking Dead på svenska! Kolla in ”updates” för mer information – och hälsa på oss på www.apartforlag.se!

- - - 

Update 190727: 100% = vi lottar ut ett signerat ex

Vi har nått 100% och firar genom att lotta ut ett signerat exemplar av The Walking Dead volym 1: Tills döden skiljer oss åt! Albumet är signerat av tecknaren Tony More som låter hälsa: "You're a real winner”! 

Dessutom lottar vi ut ett exemplar av en kromad specialvariant av nummer #100 (säljs för 159 pund på Amazon) som tröstpris. 

Läs update #3 för mer info! 

- - - 

Update 190626: Backa ett skolpaket – nu med böcker till dig själv 

På allmän begäran (och för att man bara kan backa en pledge per person) så har vi ändrat reglerna för "skol-paketet": Nu kan du som backars som privatperson få upp till 21 av de 60 volymerna skickade till dig och alltså sponsra skolan med 40 böcker (upp till 60, beroende på hur många  du väljer själv – men vill du ha en komplett uppsättning  själv ska du givetvis få det!

 - - -

Efter en alldeles för lång väntan på en svensk utgåva av The Walking Dead volym 21 och för mycket osäkerhet angående en fortsatt utgivning har vi nu äntligen bestämt oss för hur vi ska göra: 

Den här Kickstartern kommer alltså dels finansiera den avslutande delen av dubbelvolymen KRIG OCH FRED, dels fungera som en marknadsundersökning. Om den visar att ni vill ha merkommer vi ge er mer! 

På köpet kommer vi dessutom kunna jobba mer fokuserat och intensivt och därmed komma upp i en högre utgivningstakt, likt den vi hade för några år sedan med 3–4 volymer om året.

Vi har satt upp tre mål som vart och ett innebär att (minst) en svensk The Walking Dead-volym till kommer produceras:

 •  Mål 1: The Walking Dead volym 21 – den avslutande delen i pågående story-arc (och ett värdigt avslut på den svenska utgivningen om det här blir resultatet av Kickstartern).
 •  Mål 2: Here's Negan – en fristående volym (som vi vill fylla med en massa bonus).
 •  Mål 3: The Walking Dead volym 22–27 – nästa stora story-arc, sex volymer. 
Mål 1: Volym 21 • Mål 2: Here’s Negan • Mål 3: Volym 22–27.
Mål 1: Volym 21 • Mål 2: Here’s Negan • Mål 3: Volym 22–27.

 Är man med och gör en kulturgärning ska man givetvis hedras för det. Därför kommer vi göra en tacklista med alla backares namn och trycka i en av böckerna. Förhoppningsvis når vi 300 000 så vi trycker upp Here's Negan, och då kör vi tacklistan i den – det känns mest rimligt med tanke på våra planer för den (se nedan).     

Målet med Kickstartern är alltså först och främst att få ut The Walking Dead volym 21 – och därmed avsluta den stora berättelsen. Det är principiellt viktigt för oss att få ut den till alla som har de första 20 volymerna och (allt för länge) har väntat på avslutningen av KRIG och FRED (volym 20+21).  

 (Klicka här för att se omslagen i högre upplösning!)

OBS! Fritt fram att välja vilka böcker du vill!

Tänk på att även om Kickstartern är till för att finansiera volym 21, Here’s Negan och eventuellt även nästa story-arc, så kan man backa kampanjen utan att behöva välja vare sig volym 21 eller Here’s Negan. Väljer man pledgenivån med 5 böcker kan man givetvis välja volym 4–8 lika gärna, eller volym 9–17 om man väljer pledgenivån 10 böcker.  

Dessutom, alla som redan har ett flertal av The Walking Dead-volymerna, (kanske rent av alla 20), men ändå vill backa med en större summa kan givetvis byta sina kickstartade TWD-böcker mot valfria softcover-böcker i Aparts katalog. Väljer du pledgenivån med 10 böcker kan du alltså välja sex st The Walking Dead och fyra st Sherlock Holmes. (Det kommer även gå att byta 2 softcover mot 1 hardcover). 

Ni hittar hela vårt utbud på www.apartforlag.se. (OBS! Tänk på att Nosebleed inte är Apart.)  

The Walking Dead volym 21: FRED är alltså den avslutande delen för dubbelvolymen 20-21: Krig & Fred där Rick, Andrea, Michonne, Jesus och de andra slåss för sin överlevnad – inte så mycket mot alla zombier utan mot Negan och hans gäng Frälsarna som trakasserat våra vänner sedan volym 17: Fruktans tid. 

Volym 21 är också den sista volymen i den riktigt långa story-arcen som började i volym 1 med att Rick vaknar upp på sjukhuset – och civilisationen som vi känner till den har gått åt helvete. Tekniskt sett är alla The Walking Dead en fortsättning på tidigare volymer, men det finns en del "naturliga” avslut, och just 21:an är ett sådant, rent av det fetaste. 

Men det här målet måste vi alltså nå – så alla som köpt de tidigare volymerna kan få ett avslut – och vi kan vara stolta över vad vi gjort (det är vi redan, få indieförlag har lyckats ge ut så många volymer av en enda sammanhängande serie).

För att visa att vi menar allvar så har Apart subventionerat The Walking Dead volym 21 med 100 000 kronor – vilket gör att det räcker att vi får in lika mycket för att den ska bli av. 

Når vi 100 000 kronor kommer vi alltså göra The Walking Dead volym 21: FRED (se omslag högst upp på sidan) enligt följande:

 • 144 sidor softcover.
 • Sex nummer av serietidningen The Walking Dead (nr 121-126).
 • Översättning till svenska. 
 • Ett specialskrivet för- eller efterord.
 • Specialgjord fanart från några av våra svenska favorittecknare, endast för den svenska utgåvan.     

Med din hjälp kan vi göra The Walking Deads kickstarter ännu bättre. Vi har flera möjliga stretchgoals planerade och vi börjar med det fristående albumet Here's Negan (se omslaget högst upp) där man bland annat får veta hur Negan kom över sitt baseballträ Lucille.  

Når vi 300 000 kronor kommer vi fira med att översätta och ge ut specialaren Here’s Negan på svenska. 

Here's Negan är en one-shot, ett fristående album, som tar sin början före utbrottet och slutar strax innan Negan dyker upp i den ordinarie utgivningen, det vill säga i volym 17: Fruktans tid (även om han nämns vid namn redan i volym 16: Ett nytt hopp).

I Here's Negan får vi bland annat reda på varför han är som han är – och framförallt: Varför han är så fäst vid Lucille...  

OBS! När vi nått 300 000 kronor kommer nya stretchgoals presenteras så att vi kan göra den svenska utgåvan ännu coolare.   

I ”Here's Negan” får vi veta mer om Lucille...
I ”Here's Negan” får vi veta mer om Lucille...
Lärarhandledning för The Walking Dead (högstadiet och gymnasiet).
Lärarhandledning för The Walking Dead (högstadiet och gymnasiet).

Vi har alltid sett The Walking Dead som något mycket mer än ”bara” en serietidning. Och det visade sig att vi inte var de enda:

– Det är inte bara en historia om zombies. Det är också en historia om mänskligheten och varför vi beter oss som vi gör. Det är en civilisationskritisk serieroman. Den tar även upp viktiga frågor som finns med i läroplanen. För en svensklärare är det en dröm att kunna ge sina elever den här typen av läsglädje, säger läraren och pedagogen Melinda Galaczy till noll27.se.

– Allt började med en läsovillig elev, alltså inte lässvag, som vägrade läsa mitt val av bok för klassen. Han var språkligt duktig men vägrade alltså. Till slut bad jag honom ta med något han gillade att läsa och det var serieromanen ”The Walking Dead”. Han fick göra en djupanalys av handlingen och det blev ett klart MVG, säger hon till Skolvärlden.

Därför har vi tillsammans med Melinda tagit fram en lärarhandledning för The Walking Dead (för högstadiet och gymnasiet). Melinda har fyllt handledningen med analysuppgifter och diskussionsunderlag som kopplas till målen i kursplanen och har även förslag på skapande övningar i bild och drama. 

Lärarhandledningen är gratis och kan laddas hem här.


Backa vårt skolpaket (60 böcker)

Som skola (eller annan ungdomsverksamhet: bibliotek, fritidsgårdar, etc) kan ni backa en exklusiv fysisk lärarhandledning – och då få två klassuppsättningar med böcker som ingår i ett köp av den. 

Vi vet att det finns regler och upphandlingar som göra att skolor måste köpa in allt från en viss leverantör, men just den här lärarhandledningen går inte att köpa någon annanstans, så som vi ser det är därmed ett eventuellt upphandlingsproblemet.  Och utifrån vad vi har hört så är priset på böckerna som kommer på köpet med lärarhandledningen upp emot 50% procent billigare än om de köpts separat via upphandlingsavtal Så missa inte skolpaketet: Lärararhandledning + 60 böcker för 3999 kr (pris per bok: 66,65 kr).  

Kan ni som skola inte kickstarta på grund av att ni behöver en faktura till en specifik adress? Hör av er till info@apartforlag.se löser vi det! 

Sponsra en skola med ett skolpaketet!

Vi vet också att många skolor har köpstopp på grund av ansträngd ekonomi, men så länge slutadressen är en skola kan givetvis företag och privatpersoner som vill sponsra en skola eller ungdomsverksamhet med två klassuppsättningar böcker backa rewarden "Skolpaket".

UPDATE: Om du som privatperson väljer att sponsra en skola får du välja att behålla upp till 21 böcker själv. Du sponsrar då skolan med 40 böcker (ja, vi bjuder på den sista!). 

 Om du inte redan vet hur bra serietidningen The Walking Dead är så ska jag berätta en liten anekdot – den är nämligen så bra att jag till och med startade ett förlag på grund av den. Hör bara: 

För 8 år sedan, 2011, grundades Apart Förlag mer eller mindre av en enda anledning: The Walking Dead av Robert Kirkman, en av 2000-talets absolut bästa serietidningar. 

Jag, som då försörjt mig på serier i 10 år som redaktör, bubblare och projektledare för andra förlag, hade sträckläst alla volymer jag kommit över och kände att det här bara måste ges ut på svenska. ”Alla måste läsa det här”, tänkte jag.

Den var dessutom bra nog att toppa försäljningslistan i USA och få den flerfaldigt Oscarsnominerade regissören Frank Darabont att göra en TV-serie baserad på den. Men trots det ville inget av de svenska förlagen jag pitchade den för ge ut den – eftersom de tror att det bara är barn upp till 10 år och gubbar över 60 år som köper serietidningar. ”Vem vill läsa sånt?” var deras fråga när jag gav dem min pitch.

Så jag blev såklart tvungen att bevisa att de hade fel. Och plötsligt var det mitt kall  att göra The Walking Dead  lätt tillgänglig (nåja) för svenska folket. Så tillsammans med två andra i seriesvängen (Jimmy Wallin och Jonas Anderson), startade jag Apart Förlag AB och köpte rättigheterna för att ge ut The Walking Dead på svenska.

Sedan dess har det alltså blivit 20 volymer (varje volym innehåller sex nummer och är minst 144 sidor tjocka), de flesta med specialskrivna förord för den svenska utgåvan och med fanart från några av våra svenska favorittecknare (mer info nedan). 

Så jag är beredd att påstå att jag har bevisat min tes: 10 000-tals sålda The Walking Dead på svenska visar att det finns en hel del människor i vårt avlånga land som ”vill läsa sånt”.   

Med det sagt: De senare volymerna säljer inte lika bra som de tidiga gjorde. Den svagare försäljningen innebär (såklart) mindre intäkter, vilket gjort att jag de senaste åren (tyvärr) har varit tvungen att prioritera andra projekt och jobb – vilket drabbat Apart Förlag i allmänhet och The Walking Dead i synnerhet.   

Tidigare så finansierade varje ny volym den nästa, men så har det alltså inte riktigt varit på ett tag när det kommer till The Walking Dead, så därför måste vi göra den här ”marknadsundersökningen”, det vill säga den här Kickstarter-kampanjen).

Slutligen måste jag poängtera: Jag som läst de nyare volymerna på engelska kan bara säga: The Walking Dead blir bara bättre och bättre! Otroligt nog. Kirkman och hans team har gjort flera volymer den senaste tiden som slår majoriteten av de första 21. 

jag fortsätter alltså gärna att ge ut den – för kvalitén är det inget fel på!  Och ingen skulle bli gladare än jag om vi kunde fira Aparts 10-årsjubileum med en svensk utgåva av volym 28. Men det förutsätter så klart att ni röstar ja till detta med ert stöd. 

The Walking Dead är en engelskpråkig serietidning som kommer ut med ett nummer i månaden (med några undantag) i USA. Den skrivs av skaparen Robert Kirkman och tecknades till en början av Tony Moore, men sedan nummer 7 (volym 2 och framtåt) tecknas den av Charlie Adlard som även gör omslagsbilderna sedan nummer 24. Seriens gråskala står Cliff Rathburn för. Serien kom ut med sitt första nummer 2003 och har sedan dess bara växt och slagit rekord efter rekord. 2010 gjordes en tv-adaption av serietidningen som nu kommit ut med 9 säsonger samt en spin off-serie: Fear The Walking Dead.

Sedan 2011 ger Apart Förlag ut samlingsvolymerna av serien och fyller den svensk utgåvan med omslagen till originaltidningarna, svenska förord och fanart. Redaktör för den svenska utgåvan är Johan Kimrin och för den svenska översättningen står Sara Årestedt.     

Tecknaren Charlie Adlard (till vänster) och skaparen och författaren Robert Kirkman.
Tecknaren Charlie Adlard (till vänster) och skaparen och författaren Robert Kirkman.

Dessutom har de svenska utgåvorna inte bara lite lyxigare papper än de amerikanska – våra utgåvor (de flesta av dem i alla fall) har dessutom fanarts och specialskrivna förord av några av våra favorittecknare och skribenter. eller vad sägs om: 

Några av förordsskribenterna har vi redan avslöjat namnen på i presentationen, till exempel Fredrik Strage, Orvar Säfström, Jonas Gardell, Jenny Jägerfeld och Sara Bergmark Elfgren. Vilka mer ser du bland zombieporträtten?
Några av förordsskribenterna har vi redan avslöjat namnen på i presentationen, till exempel Fredrik Strage, Orvar Säfström, Jonas Gardell, Jenny Jägerfeld och Sara Bergmark Elfgren. Vilka mer ser du bland zombieporträtten?

Apart Förlag AB är ett litet indieförlag som grundades 2011 med anledning av att inget svenskt förlag var intresserade av att ge ut The Walking Dead – den vid det tillfället bästa och hetaste serietidningen. Se Wikipedia för mer info. 

Första släppet var The Walking Dead volym 1, och sedan dess har totalt 20 volymer och 12 serietidningar (varav 3 i samarbete med Egmont) med The Walking Dead kommit. Totalt har Apart Förlag gett ut ett 50-tal titlar, allt från Sherlock Holmes, Velvet och Game of Thrones till svenska kreatörer som Lars Krantz, Daniel Ahlgren, Johan Wanloo, Kim W. Andersson, med flera. 

Apart Förlag provar gärna nya sätt för att nå ut med med sin utgivning och var bland annat tidiga med att distribuera serier digitalt. Man gör hellre 50/50-dealar med kreatörerna än att låsa in dem i långa ofördelaktiga kontrakt. Apart var tidiga med att experimentera med crowdfunding och gjorde sin första på indiegogo, för Herman Geijers & Jimmy Wallins Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen, redan 2015.  

Sedan dess har de gjort en handfull framgångsrika kampanjer på Kickstarter, bland annat med Kim W. Andersson (Alena, Astrid, Love Hurts Deluxe) samt den prisvinnande rekord-kickstartern för Valhalls jubileumsbox. Samtliga av dessa böcker har levererats och går idag att köpa i butik, med undantag för den senaste, Valhall-boxen, som är drabbats av förseningar – den trycks dock när detta skrivs.    

Förlagets huvudsakliga utgivning har varit serier, även om det det inte är ett uttalat serieförlag. Sedan 2013 ägs och drivs förlaget endast av Johan Kimrin.

Vad är Kickstarter och hur funkar det?

Kickstarter är en crowdfundingplattform. Och en crowdfunding innebär i korthet att någon (i det här fallet Apart Förlag) presenterar en idé (i det här fallet The Walking Dead volym 21, mm). Sen är det upp till folket (crowden) om det blir av eller inte. Om tillräckligt många bidrar med tillräckligt mycket så blir projektet av, annars inte.

Det påminner lite om ett förköp, men inte riktigt eftersom inga pengar dras från "backaren" (den som backar projektet) om kampanjen inte når sitt minimimål. Det innebär alltså inte någon större risk för backaren (se dock ”Risks and challenges” nedan). Pengarna dras först några dagar efter kampanjen är avslutad. 


Varför säljer inte de nya TWD längre, är de inte bra? Har serietidningen blivit dålig? Varför ska jag då backa?

Ja... Det kan man ju verkligen fråga sig. Jag tror det beror på många saker. Men att serietidningen skulle ha blivit sämre är inte en av dem. Men här är några av mina teorier:

 • Till att börja med så har vi inte haft samma närvaro på mässor, zombiewalks och andra relevanta sammanhang. Och vi har inte heller haft resurser att marknadsföra dem på samma sätt som tidigare (vi har ju knappt haft tid att göra klart dem). 
 • Nyhetens behag är över. Folk har hittat något nytt att fascineras över och tiden räcker inte till att följa upp gamla intressen. 
 • TV-serien har tappat i populäritet. Och låt oss vara ärliga: det har varit några säsonger som inte varit direkt sevärda. Folk har då med automatik antagit att detsamma gäller serietidningen – när det i själva verkat är tvärtom. 
 • De som varit riktigt sugna på att läsa mer har gått över till den amerikanska utgivningen – som av naturliga skäl legat några steg före oss hela tiden. Jag vet många som efter de läst till exempel vår volym 5 gått och köpt alla resterande volymer på engelska för att de helt enkelt inte kunnat vänta. 

Det finns säkert flera. Men jag garanterar att det inte beror på att serietidningen blivit sämre. Som jag skrivit ovan tycker jag snarare tvärtom – den är bättre än någonsin!


Ska ni verkligen göra en ny Kickstarter innan er förra (Valhall) är levererad?

Jag förstår att det kan verka konstigt för en del, men vi har nu lämnat allting vidare till tryckeriet. Så nu väntar vi på dem. Och då kan vi inte bara sitta och rullar tummarna, utan måste sätta igång med något nytt. 

Tanken varatt Valhall-boxen skulle varit klar och levererad i februari och att vi skulle börja med The Walking Dead-kickstartern redan i mars och att den skulle var live mellan påsk och Kristi himmelsfärd. Men eftersom det blev en sådan superframgång och boxen lyckades till vilket innebar oväntat mycket merjobb, tekniskt strul och lite otur med logistiken så har vi (jag) jobbat med Valhall hela våren – och fick därmed skjuta på The Walking Dead 21. 

Nu är ju jag part i målet, men om man tänker på det så tycker jag snarare att vi borde få cred för att vi inte stressade med Valhall utan körde på tills allt var 100% – istället för att få iväg den så snabbt som möjligt med en massa fel. Det ska erkännas att förseningen orsakat en hel del smolk i glädjebägaren. Men måste jag välja mellan en slutprodukt jag är kommer vara stolt över under en lång tid framöver eller något jag känt ”den kunde blivit bättre”, så väljer jag det förra varje dag. Och det är helt och hållet Kickstarters och alla backares förtjänst att jag kunnat lägga så mycket tid och pengar på den – men det är ju precis så som en crowdfunding ska vara. 

Så jag skulle snarare säga att ni kan lita på Apart!  


Om ni nu säljer så mycket mindre att ni måste göra en kickstarter, hur kommer det sig då att volym 20 har varit slutsåld sedan länge?

Ja, det kan man ju tycka vara konstigt. Men så här är det: Samtidigt som vi tryckte den så tryckte vi även upp Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen på nytt. Vi trycker både den och The Walking Dead på ett svenskt tryckeri på ett särskilt miljömärkt papper*. Med tanke på ämnena så känns såväl miljö- som hållbarhet- och närproducerat-aspekten relevant. 

Problemet var att det inte fanns tillräckligt med papper i lager. Så jag sa "tryck hela Zombieöverlevnad-upplagan och så många ni kan av The Walking Dead. Vi ska ju ändå trycka volym 21 snart så då passar vi på att trycka upp resten av volym 20-upplagan". Problemet är att det där ”snart" drog ut på tiden. Men snart är det faktiskt snart på riktigt – och då kommer vi – såklart – även trycka upp volym 20 igen! 

*Det finns tyvärr två volymer av The Walking Dead som tryckts utomlands... Men de är undantag och det kändes direkt fel, och sedan dess har vi tryckt alla i Sverige igen.


Varför ska jag läsa seriealbumen när jag sett tv-serien? 

Det finns åtminstone 100 anledningar att att läsa serietidningen oavsett om du sett eller inte sett tv-serien och oavsett vad du tycker om den. Jag är givetvis partisk, men tv-serien bleknar i jämförelse med serietidningen. 

Som i 99,9 fall av 100 så är ju boken helt enkelt bättre än filmen. Så även i det här fallet. Serietidningen är originalet och här har Robert Kirkman verkligen gått loss. Han har inga hämningar. Tv-produktionen har dessutom en budget att hålla och skådespelare att ta hänsyn till vilket innebär att har de byggt upp en inspelningsplats så är de så illa tvungna att filma minst en säsong där, inte sällan flera. I serietidningen så skriver han bara i manuset att det är dags att gå vidare och så tecknar Charlie Adlard en ny scen. På så vis blir serien aldrig tråkig eller går på tomgång som tv-serien tyvärr gör allt för ofta.

Nedan följer några (ej slutgiltiga) sidor ur The Walking Dead volym 21: FRED

Når vi 1,6 miljoner kronor kommer vi på ett bräde köpa rättigheterna till hela nästa story arc, volym 22–27 (som kretsar kring ”viskarna”), och sätta igång att jobba med dem så fort vi är klara med och har fått ut volym 21 och Here's Negan

Det här är alltså det bästa tänkbara scenariot: Med finansieringen säkrad kan vi också tacka nej till andra jobb och planera arbetet bättre. Det gör att jag tror att vi åter kan börja kan ge ut fyra album om året som vi gjorde under ett par år där under the golden days i under första halvan av 10-talet.

Och bäst av allt: Vi kommer alltså jobba fram  två album i stöten – och skicka ut båda samtidigt till alla som backat. Det innebär att ni kommer ha ett av albumen flera månader innan det finnas i butik eftersom de kommer släppas med 3-4 månaders mellanrum. Så här har man som backare en riktigt exklusiv bonus!

OBS! Förtydligande angående det stora hoppet mellan det andra och det tredje stora stretchgoalet! 

Vi kommer alltså INTE att ha som stretchgoal att ge ut album 22-24 vid 800 000 kr eller 22-26 vid 1 200 000 kr. Det är en komplett storyarc som måste finansieras för att vi ska påbörja den.

Men: Vi kommer presentera flera mindre stretchgoals under kampanjens gång, särskilt ett av dem har jag längtat efter att få tid att göra... Så stay tuned!    

Det tredje stora målet: Att ge ut volym 22–27, Det vill säga nästa stora story arc som kretsar kring ”viskarna”...
Det tredje stora målet: Att ge ut volym 22–27, Det vill säga nästa stora story arc som kretsar kring ”viskarna”...

Efter Kickstartern gått i mål kommer vi använda en så kallad pledge manager för att behandla din beställning. Det är där du väljer vilka The Walking Dead–volymer som du vill ha. Kanske vill hellre ha Valhall-boxen eller sätta tänderna i Game of Thrones, Sherlock Holmes, Astrid, Love Hurts, Den svarta jorden eller någon annan av alla Aparts titlar. Varje köp, oavsett titel, tar oss ett steg närmare en fortsättning på The Walking Dead – eller nästa stora projekt.

Även om Apart Förlag idag är ett enmansbolag som drivs när tid finns hade mycket varit omöjligt utan hjälpt – betald som obetald – från andra. För den här kampanjen (och mycket annat) vill jag särskilt tacka Jakob Richloow (Nostalgi&Nördkultur) för filmen, Max Malmquist (House of Heroes) och Burning Planet för musiken till filmen, Jörgen Karlsson (Karl Kämpe), Tony Ernst, NordicBranch-crew (Rickard, Anthon, Simon, Dennis), Dennis Gustafsson (Viktor Kasparsson), Kim W. Andersson (Astrid, Alena, Love Hurts), Ola Forssblad (Home Made Comics), Jonas Darnell (Herman Hedning), Jimmy Wallin, med flera.

/Johan Kimrin  


- - - - - - - - - - -


Information about the campaign in English:

This is a Kickstarter campaign to finance the the Swedish editions of The Walking Dead comic book – filled with bonus material like swedish fanart and forewords only available in these Swedish editions!

- - -

A Kickstarter for The Walking Dead in Swedish

We have for a long time had The Walking Dead volume 21 on our wish list. This kickstarter will also determines whether volume 21 will be published, and if so if it will be the last of the Swedish editions – or just the the next of many to come?

Risks and challenges

Det finns ingen ekonomisk risk i den här Kickstartern. Apart Förlag går in och garanterar att volym 21 kommer ut om vi når målet. Det värsta som kan hända är att leveransen blir försenad av någon anledning: Force majeure, tekniskt strul, överbelastning, it-kollaps eller zombieutbrott, Dock kommer utlovade volymer att produceras och levereras. Håll koll på uppdateringar för eventuell ny info efter själva Kickstartern avslutats (det går nämligen inte att ändra på startsidan efter avslutad kampanj, så all ny information kommer stå i updates).

There is no financial risk in this Kickstarter. Apart Förlag guarantees that volume 21 comes out if we reach our goal. The worst thing that can happen is that the delivery is delayed for some reason: Force majeure, technical streak, overload, IT collapse or zombie outbreak, However, promised volumes will be produced and delivered. Keep track of updates for any new info after the actual Kickstart has been completed (it is not possible to change the start page after the campaign ends, so all new info will be in the updates).

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 149 or more About US$ 16

  1 valfri volym av The Walking Dead

  Du backar The Walking Dead på svenska volym 21: Fred (eller annan valfri volym av The Walking Dead (på svenska), eller valfri softcover-bok från Apart Förlag.

  Du kommer dessutom bli tackad i tacklistan!

  FRAKT & LOGISTIK TILLKOMMER: 49 kr
  Totalt pris: 198 kr

  Includes:
  • 1 volym TWD
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  58 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 299 or more About US$ 31

  Prova-på-pris: De 3 första TWD-volymerna

  Du får de 3 första volymerna av The Walking Dead till specialpris. (100 kr/st).
  För dig som som vill prova på.

  Du kommer även bli tackad i tacklistan!

  FRAKT & LOGISTIK TILLKOMMER: 79 kr
  Totalt pris: 378 kr (126 kr/st).

  Includes:
  • TWD volym 1, 2 och 3
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  12 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 449 or more About US$ 47

  3 valfria volymer av The Walking Dead

  Du får 3 valfria volymer av The Walking Dead.
  (Det kommer givetvis gå att välja annan valfri softcover från Apart om du bara behöver en eller två TWD till för att ha en komplett samling!)

  Du kommer även bli tackad i tacklistan!

  FRAKT & LOGISTIK TILLKOMMER: 49 kr
  Totalt pris: 498 kr (166 kr/st).

  Includes:
  • 1 volym TWD
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  31 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 699 or more About US$ 73

  5 valfria volymer av The Walking Dead

  Du får 5 valfria volymer av The Walking Dead (eller annan valfri softcover) från Apart Förlag.

  Du kommer även bli tackad i tacklistan!

  FRAKT & LOGISTIK TILLKOMMER: 49 kr
  Totalt pris: 748 kr. (149 kr/st)

  Includes:
  • 1 volym TWD
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 1,200 or more About US$ 124

  10 valfria volymer av The Walking Dead

  Du får 10 valfria volymer av The Walking Dead (eller annan valfri softcover) från Apart Förlag.

  Du kommer även bli tackad i tacklistan!

  Totalt pris: 1200 kr (120 kr/st).
  FRI FRAKT!

  Includes:
  • 10× 1 volym TWD
  • FRI FRAKT
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  2 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 2,199 or more About US$ 227

  21 volymer The Walking Dead

  Du får en komplett uppsättning av The Walking Dead på svenska, det vill säga alla 21 volymerna.

  Och du blir givetvis tackad i tacklistan.
  Totalt pris: 2199 kr (105 kr/st).

  FRI FRAKT!

  (För dig som redan har några TWD hemma i bokhyllan men ändå vill backa den här summan: Det kommer givetvis gå bra att byta ut några av dem mot andra Apart-titlar. Vill du ha hardcover-utgåver gör vi det enkelt för oss och låter växlingskursen vara 2 softcovers = 1 hardcover, oavsett vilken du väljer)..

  Includes:
  • 21× 1 volym TWD
  • FRI FRAKT
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  10 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 3,999 or more About US$ 413

  Skol-paketet: Lärarhandledning + 60 TWD

  Eftersom vi alltid sett The Walking Dead som något fortbildande vill vi givetvis ge skolor en möjlighet att backa genom att köpa en lärarhandledning. På köpet får ni 60 volymer av The Walking Dead, vilket – om vi hade sålt dem separat till er – skulle gett er böckerna för ungefär en tredjedel av priset. Ni bestämmer själva hur ni plockar ihop paketen: två kompletta klassuppsättningar, fyra halvklassuppsättningar eller komplettera med ett ex eller två så ni har hela sviten i skolbiblioteket – det är upp till er.
  Och om allt går som vi vill kommer vi även nå ett stretchgoal som innebär att vi utvecklar den befintliga lärarhandledningen så den täcker volym 1-4 istället för som nu, endast volym 1.

  Se www.apartforlag.se/skola för mer info.

  OBS! Denna reward är endast tillgänglig skolor och annan ungdomsverksamhet. Det går givetvis bra att som företag eller privatperson sponsra en skola med det här paketet. Se stycket "The Walking Dead i skolan" i projektbeskrivningen för mer info!

  Includes:
  • 60× 1 volym TWD
  • Lärarhandledning för The Walking Dead
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  3 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge SEK 4,999 or more About US$ 516

  Retail-paket: 66 st The Walking Dead

  OBS! Denna reward är endast tillgänglig för seriebutiker och seriehandlare. Vi vill givetvis att ni ska kunna sälja The Walking Dead till ett rimligt pris i butik också. Så ni får (lite mer än) 30% i rabatt på F-priset! Och ert namn i tacklistan som alla andra backare!

  för 4999 får ni alltså 66 valfria volymer av The Walking Dead (eller andra valfria softcovers från Apart).
  Det går även att välja hardcover-böcker (till och med Valhalls jubileumsbox) med samma rabatt, men vi får räkna på det när det är dags.

  Includes:
  • 66× 1 volym TWD
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Reward no longer available

  Pledge SEK 999 or more About US$ 103

  EARLY BIRD: 10 volymer The Walking Dead

  Du får välja 10 valfria volymer av The Walking Dead (på svenska) – med 10% extra bra pris jämfört med alla andra för du är en av de första!
  Du får dessutom ytterligare 10% av summan du backar för som ett presentkort i Apart Förlags webshop (eller den här kampanjens pledgemanager)!

  Du kommer även att bli tackad i tacklistan: Men tack redan nu: TACK!

  FRAKT & LOGISTIK TILLKOMMER: 79 kr
  Totalt pris: 1078 kr (108 kr/st)

  Includes:
  • 10× 1 volym TWD
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Reward no longer available

  Pledge SEK 1,999 or more About US$ 207

  EARLY BIRd: 21 volymer av TWD

  Du får alla 21 volymerna av The Walking Dead på svenska (eller andra valfri softcover) från Apart Förlag.

  Och blir givetvis tackad i tacklistan.
  Totalt pris: 1999 kr (95 kr/st).

  FRI FRAKT!

  Includes:
  • 21× 1 volym TWD
  • FRI FRAKT
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 14 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (22 days)