Share this project

Done

Share this project

Done
Hallo, Mijn naam is Samoerai. Is jouw Vlaamse platen collectie al vol-ledig? Scrol nog even verder om het antwoord te ontdekken.
76 backers pledged €3,406 to help bring this project to life.
Last updated

About

Is jouw platencollectie al vol-ledig? project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

€3,406

76

Hallo beste vrienden! Laat ik jullie alvast welkom heten op mijn Kickstarter pagina. Mijn naam is Sam Durnez of Samoerai. Je bent op deze pagina omdat we samen iets kunnen betekenen voor elkaar. Jij kan er namelijk zelf voor zorgen dat mijn volgende project in de finale fase raakt. Als je interesse hebt in mijn persoonlijke verhaal en de aanloop tot deze release, dan kan je wat verder scrollen op de pagina.

VERSIFICOATIË II - VOL-LEDIG INFO

‘Versificoatië II - Vol-ledig’ is het nieuwe album van Samoerai. Het is de opvolger van de 1ste Versificoatië: Me Werkplekke (2015). Om het nieuwe album fysiek te publiceren heb ik jouw hulp nodig. Een volledig album uitbrengen kost al bij al een flinke som geld. Om dit project te realiseren is er €2495,80 nodig. Waarom zo'n specifiek bedrag? Het is de bedoeling om de kosten te dekken, niet om extra winsten te maken. Indien het bedrag gehaald wordt, dan zullen alle supporters hun pakketten verkrijgen volgens de opgegeven voorschriften.

Samoerai print - Versificoatië II - Vol-ledig
Samoerai print - Versificoatië II - Vol-ledig

Het persen van een plaat duurt wat langer dan het persen van een cd. Bijgevolg zullen de verschillende Items op verschillende tijdstippen worden bezorgd:

November: Pre-order periode December: Onuitgebracht nummer Januari: CD + full download (incl. instrumentale versies) + t-shirts + hoodies + sticker packs + prints Maart: Vinyl + origami modellen

Versificoatië I (2015)
Versificoatië I (2015)

 

Alle informatie omtrent de inhoud van de pakketten kunt u raadplegen bij de verschillende bijdragen die u kunt leveren. Wees niet afgeschrikt van de grotere pakketten, elk bedrag is een steentje die misschien wel bijdraagt tot een muzikaal standbeeld. Ik zou graag iedereen van harte bedanken die de tijd heeft genomen om mijn verhaal te lezen; als je nu een storting doet of niet, bedankt! Het feit dat je op deze pagina terecht bent gekomen wil zeggen dat je me ooit al hebt gesteund, me steunt of me nog zal steunen. Dat is voor mij genoeg. Laten we samen werken aan een mooiere wereld! Een vol-ledige wereld. Groetjes, Sam(oerai)

* Dit is een gelimiteerde opgave. Er worden geen herdrukken voorzien. OP=OP. (Er zullen 100 cd's en 100 vinyls worden gedrukt.)

Versificoatië II (2017)
Versificoatië II (2017)DE AANLOOP NAAR VERSIFICOATIË – VOL-LEDIG EP


Sinds 1999 ben ik gebeten door de Hip-Hop bacterie. Niet veel later werd ik uitgedaagd door een ‘MC’ die mij wou “battlen”. De schrijfmicrobe had ik al zitten sinds kinds af, maar deze speelse, spontane actie zorgde ervoor dat ik een interesse ontwikkelde voor het specifieke schrijfproces in de Hip-Hop cultuur. Ik begon als een bezetene tekstenboekjes te vullen en stilaan nam ik mijn eigen nummers op. In 2003 stond ik voor het eerst op een groot podium tijdens de Paulusfeesten te Oostende (waar ik het voorprogramma mocht doen van t'Hof van Commerce.) Een geslaagde performance zorgde ervoor dat het nieuws Patrick van de 4AD in Diksmuide bereikte op het perfecte moment. Er was nood aan een lokaal voorprogramma voor de Propaganda Tour met Castro, Spacekees, Terilekst en Outspoken Members, en ik was op de juiste plaats op het juiste tijdstip. Ondertussen was ik, samen met mijn partner in rhyme, Renegade, druk bezig met een eerste cd: Vakantietaak (2003). Het was het resultaat van een werkelijke vakantietaak. Gebuisd voor het examen van Muziek. De straf: maak iets muzikaal in de zomer. Wat er uitkwam waren 20 nummers. Het was tevens de eerste keer dat ik samen met Vorre, mijn andere partner in rhyme, een nummer had opgenomen die op een cd was terecht gekomen.

U raadt het al (of misschien niet): de geboorte van Phatmark. We spreken hier 2004. Vorre is van langemark en ikzelf ben van Diksmuide, daarvan komt de naam Phat-Mark. Enkele maanden later was de crew compleet: Vorre, Jaja, Beathead, Marieke, DB, Stoney & mezelf. Optredens en cd’s volgden: Strave Saus (2004), Tussendoor (2005), Samusement (2006), Eigen Saus (2006), Als het kriebelt moet je rappen (2007), Whatever it takes (2008) en ontelbare losse tracks die hun weg baanden naar de diehard fans. Die laatste cd (Whatever it takes) was het collectieve effort van Samoerai en Jaja. Het was tevens het ontstaan van Jayeness (J and S). Na 2008 waren er enkele jaren geen optredens meer. De leden van Phatmark hielden zich individueel bezig in de achtergrond.

Tegen 2011 kreeg Phatmark een nieuwe injectie door de cd Back 2 the Basics (2011) van Jayeness. Jayeness werd vervoegd door Dj Dizzy Dee en weldra kwamen de optredens terug. Tegelijkertijd broeide er nog iets anders. Het collectief was ondertussen uitgegroeid tot een heuse bende vrienden. Robinoed, Connard, Que, Aminah & Shisha vervolledigden de rangen. De eerstgenoemde rapper vormde samen met mezelf de groep Grafgravers, waarin we al snel werden bijgetreden door Connard, Vorre, Que & Dizzy Dee. In 2012 dropte W’oedn't Echt, een EP met 7 nummers die al snel heel wat stof deed opwaaien in de lokale scene. De Grafgravers begonnen met optreden en creërden algauw een stevige live-reputatie. Ondertussen kwamen er altijd maar nieuwe projecten bij. Connard kwam op de proppen met de Phatmark Cypher time waarbij het collectief naar crews uit verschillende provincies uitreikt om een cypher te droppen en hunzelf voor te stellen aan de scene in een interview. In samenwerking met Jansan werden er ‘A day of Hip-Hop & A night of Hip-Hop' feestjes georganiseerd. De Bestn vant Westn Mc battle werd uit de grond gestampt en jaarlijks opnieuw geïnstalleerd, en we organiseerden enkele malen het Belgisch kampioenschap Beatbox. Ook muzikaal werd er niet stil gezeten.

Na de Grafgraver release kwam er de Friends, Fools & Family (2013); een collector met muziek van verschillende artiesten onder Phatmark en collabs met vrienden en familie (en fools). Het collectief was ondertussen aangedikt met Brecht, Maartn, Jack Terrer & Illusive. Het resultaat van de Phatmark Cypher time werd gebundeld op de Visite (2014) tape. Dit album bevat tracks van alle verschillende artiesten die hebben meegedaan aan de Cyphertime serie. Datzelfde jaar vervoegde Mc Equal onze rangen, hoofdorganisator van de Day/Night of Hip-Hop series. In 2015 drop ik het album Breedbeeld online. Een album dat tot stand is gekomen tussen 2007 en 2011, en dat na meerdere verzoeken uiteindelijk toch werd uitgebracht. Datzelfde jaar breng ik Versificoatië I - Me Werkplekke uit op cd en vinyl. Het project is een direct succes. Beiden gelimiteerd tot 100 stuks zijn ze in een mum van tijd allemaal de deur uit. Op dat eigenste moment zijn de Grafgravers bezig met iets groots. Een dubbele vinyl met 20 tracks en een heuse kortfilm in eigen beheer; Vo de liefhebber (2016). Na een uitverkochte release show in de 4AD te Diksmuide volgen er nog een reeks explosieve optredens.

Enkele maanden geleden begon ik ‘nieuwe’ nummers op het publiek los te laten. Sinds geruime tijd was ik bezig met een nieuwe cd. Na enkele grondige transformaties was het zover. 21 nummers; Up zoek no de verloorn tied (2017). De cd werd uitgebracht met een gelimiteerde print van
de cover (20 stuks).

                                                    (Zwart Gat - Versificoatië II - Vol-ledig EP)


We spreken heden ten dage. Verbale veelvraat als ik ben, duiken er constant nieuwe ideeën en inspiratie op. Het resultaat van de laatste paar maanden is gebundeld in een nieuwe cd: Versificoatië II - Vol-ledig. Met jullie hulp is het mogelijk om dit album, net zoals zijn voorganger, uit te brengen op vinyl en cd, en het zo een waardige uitvoering te bezorgen.

Wat de toekomst voor het collectief zal brengen is niet zeker, maar wat wel zeker is; er komen nog heel wat Phatmark projecten jullie richting uit. Alvast bedankt voor al jullie support doorheen de jaren! Zonder jullie waren wij nog geen fractie van wat we vandaag zijn. Het doet ons oprecht deugd!

Ps. Indien dit project je intrigeert, interesseert of inspireert, laat het me weten via een berichtje of deel deze kickstarter en help mij verder op weg! Mijn oprechte dankbetuiging naar eenieder!

Risks and challenges

- Phatmark heeft in de afgelopen jaren al meerder LP's en CD's uitgebracht zonder enige problemen.
- Het project zit in een finale fase. De cd is opgenomen, gemixed en gemastered. Indien het te halen bedrag wordt opgehaald dan is er 99,99% (0,01% in geval van overmacht) slaagkans van het project. In uitzonderlijk geval, afhankelijk van de drukte, kan de persing van een vinyl wel eens enkele weken vertraging met zich meebrengen. Indien dit het geval zou zijn, dat wordt u daar tijdelijk van op de hoogte gebracht.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge €1 or more About $2

  Samoeritaanse support

  Je hebt zelf geen nood aan een CD of LP maar je wil dit project wel zien slagen? Dan is volgende optie voor jou! Voor €1 verkrijgt u een onuitgebracht nummer, oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge €5 or more About $6

  Digitale download

  Digitale download van Versificoatië II - Vol-ledig + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  Less
  Estimated delivery
  1 backer

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge €10 or more About $12

  Fysieke cd

  Fysieke cd + digitale download van Versificoatië II - Vol-ledig + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • Fysieke cd
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  19 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge €30 or more About $34

  LP

  LP + digitale download van Versificoatië II - Vol-ledig, Samoerai sticker pack + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • LP
  • Samoerai sticker pack
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  25 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge €50 or more About $56

  LP + CD

  LP + CD + digitale download van Versificoatië II - Vol-ledig, Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • Fysieke cd
  • LP
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  23 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge €75 or more About $84

  Super supporter pack

  LP + CD + digitale download van Versificoatië II - Vol-ledig, Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP, Versificoatië T-shirt, een kwalitatieve Samoerai print + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • Fysieke cd
  • LP
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP
  • Versificoatië T-shirt (M-L-XL)
  • Exclusieve kwaliteitsvolle Samoerai Print
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  3 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge €100 or more About $112

  Mega supporter pack

  LP + 2 CD’s + digitale download van Versificoatie II - Vol-ledig (+ de instrumentale versie), Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP & van de CD, Versificoatië T-shirt, een kwaliteitsvolle Samoerai print + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • 2 fysieke cd's
  • LP
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP & CD
  • Versificoatië T-shirt (M-L-XL)
  • Exclusieve kwaliteitsvolle Samoerai Print
  • Instrumentale versie van Versificoatië II
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  2 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge €250 or more About $279

  Supermega supporter pack

  LP + 2 CD’s + digitale download van Versificoatie II - Vol-ledig (+ de instrumentale versie), Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP & van de CD, Versificoatië T-shirt, een kwaliteitsvolle Samoerai print, een persoonlijk nummer, geschreven en opgenomen, volgens uw onderwerp naar keuze* + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  *Samoerai weerhoudt zich ervan om nummers te schrijven over onderwerpen die expliciet kwetsend of schokkend zijn. Samoerai behoudt ten alle tijde het recht om een bepaald verzoek te weigeren.

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • 2 fysieke cd's
  • LP
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP
  • Versificoatië T-shirt (M-L-XL)
  • Exclusieve kwaliteitsvolle Samoerai Print
  • een persoonlijk nummer, geschreven en opgenomen
  • Instrumentale versie van Versificoatië II
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  2 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Select this reward

  Pledge €500 or more About $557

  Mega supporter optreden pack

  2LP + 2 CD’s + digitale download van Versificoatie II - Vol-ledig (+ de instrumentale versie), Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP & van de CD, Versificoatië T-shirt, een kwaliteitsvolle Samoerai print, toegang tot een onuitgebracht nummer & een optreden van 30 minuten waarbij je zelf 1 nummer van Samoerai mag kiezen die deel zal uitmaken van de set.*
  Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  * Optredens kunnen enkel worden geboekt vanaf februari 2018

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • 2 fysieke cd's
  • 2 LP's
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP & CD
  • Versificoatië T-shirt (M-L-XL)
  • Exclusieve kwaliteitsvolle Samoerai Print
  • Instrumentale versie van Versificoatië II
  • een optreden van 30 minuten (1 nummer naar keuze)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Select this reward

  Pledge €1,000 or more About $1,113

  Vol-ledige Supporter Pack

  2LP’s + 2 CD’s + digitale download van Versificoatie II - Vol-ledig (+ de instrumentale versie), Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP & van de CD, Versificoatië T-shirt, een kwaliteitsvolle Samoerai print, een optreden van 45 minuten waarbij je zelf 3 nummers van Samoerai mag kiezen die deel zullen uitmaken van de set*, een exclusief origami model gevouwen door Samoerai, een exclusieve Samoerai hoodie + toegang tot een onuitgebracht nummer. Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  * Optredens kunnen enkel worden geboekt vanaf februari 2018

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • 2 fysieke cd's
  • 2 LP's
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP & CD
  • Versificoatië T-shirt (M-L-XL)
  • Exclusieve kwaliteitsvolle Samoerai Print
  • Instrumentale versie van Versificoatië II
  • Exclusieve Samoerai Hoodie
  • Exclusief origami model gevouwen door Samoerai
  • Een optreden van 45 minuten (3 nummers naar keuze)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 11. Select this reward

  Pledge €2,500 or more About $2,782

  Lifetime supporter pack

  5LP’s + 10 CD’s + digitale download van Versificoatie II - Vol-ledig (+ de instrumentale versie), Samoerai sticker pack, een shout out in het tekstenboekje van de LP & van de CD, Versificoatië T-shirt, een exclusief origami model gevouwen door Samoerai, een optreden van 1 uur waarbij je zelf 5 nummers van Samoerai mag kiezen die deel zullen uitmaken van de set*, een exclusieve Samoerai hoodie, Versificoatië I - Me Werkplekke LP & CD pakket**, Up zoek no de verloorn tied CD, toegang tot een onuitgebracht nummer + een kopie van alle toekomstige cd’s van Samoerai (ad infinitum). Daarbovenop verkrijgt u oprechte dankbaarheid en de gedachte dat jij een integraal deel uitmaakt in het tot stand komen van het volgende Samoerai album.

  * Optredens kunnen enkel worden geboekt vanaf Oktober 2018
  ** Vinyl en cd zijn niet meer verkrijgbaar, dit zijn persoonlijke kopieën

  Includes:
  • Onuitgebracht nummer
  • Album download
  • 10 CD's
  • 5 LP's
  • Samoerai sticker pack
  • Shout out in tekstenboekje van de LP & CD
  • Versificoatië T-shirt (M-L-XL)
  • Exclusieve kwaliteitsvolle Samoerai Print
  • Instrumentale versie van Versificoatië II
  • Exclusieve Samoerai Hoodie
  • Exclusief origami model gevouwen door Samoerai
  • Een optreden van 1 uur (5 nummers naar keuze)
  • Versificoatië I - Me Werkplekke LP + CD Pakket
  • Up zoek no de verloorn tied CD
  • een kopie van alle toekomstige cd’s van Samoerai (ad infinitum)
  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  0 backers

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)