SEK 14,000
pledged of SEK 25,000pledged of SEK 25,000 goal
41
backers
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Sun, April 24 2016 10:18 AM UTC +00:00
SEK 14,000
pledged of SEK 25,000pledged of SEK 25,000 goal
41
backers
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Sun, April 24 2016 10:18 AM UTC +00:00

About

OM BOKEN Den tryckta boken "När jag hör musiken tänker jag på nåt annat" (titeln kommer från ett inlägg av Elin Franzén) består av 100 texter och utgör ett lätt redigerat urval av det bästa som publicerades i BCNVT-bloggen under 2015. Det är 22 medverkande och inläggen är indelade i 12 kapitel: Film, Läsning, Platser, Musik-kritik, Intervjuer, Konst, Mat, Tv/radio, Språk, Spel, Listor, Slutet... Bokens redaktörer är Marie Fjellborg, Elias Hillström, Mattias Holmberg, Lars Jacobsson, Joakim Norling, Anders Sveen och Stefan Zachrisson. 

OM KICKSTARTER 
Crowdfunding är nytt för oss och vi är nyfikna på att se om det kan fungera som finansiering av detta och kommande projekt. Pengarna vi eventuellt får in går till tryck, formgivning och andra produktionskostnader. Om intresse finns planerar vi att ge ut boken i juni 2016. Och om förhandsintresse saknas blir det ingen utgivning. Vi har satt 25 000 kr som mål för den 30 dagar långa Kickstarter-kampanjen. Om vi lyckas nå målet vid deadline debiteras kreditkortet för er som valt att stötta oss. Om vi inte når målet dras inga pengar.

OM BLOGGEN
Under 2015 gav Bläck charm nostalgi vassa tänder inte ut några böcker. Däremot startade vi den första januari som, ett uttalat årsprojekt, en dagligt uppdaterad blogg. Under året publicerades 353 inlägg från 35 medverkande och sista december lades bloggen ner. Innehållet var väldigt varierat, med recensioner, essäer, intervjuer, betraktelser, tips, bilder, musik... Vi hade från början inga tankar på att bloggen skulle kunna bli en bok, men bloggen överträffade våra förväntningar och en bok är ett sätt att låta texterna leva vidare. 

MEDVERKANDE
22 personer medverkar i boken, i bokstavsordning: Jonas Ellerström, Marie Fjellborg, Elin Franzén, Amanda de Frumerie, Jonas Fust, Magnus Haglund, Petter Herbertsson, Elias Hillström, Ida Holmbom, Mattias Holmberg, Douglas Holmquist, Johan Jacobsson, Lars Jacobsson, Per Johansson, Mattias Jonsson, Коля Угрюмов, Hugo Lavett, Joakim Norling, Joakim Sandström, Klas Senatus Sjögren, Anders Sveen, Monika Svensson och Stefan Zachrisson.  

SMAKPROV
Några exempel på texter som kommer att vara med i boken:
"Upprepade försök med Sebald". Magnus Haglund
"Till fantasin". Marie Fjellborg
"En skönhet vi trodde gick att fånga". Jonas Ellerström
I bloggen publicerade Amanda de Frumerie kontinuerligt en serie bilder inspirerade av Georges Perecs bok "Livet en bruksanvisning". Dessa kommer även publiceras i boken. Den signerade bild i begränsad upplaga som man får om man är med och stöttar med 500 kr eller mer kommer från denna serie. Amandas hemsida.

OM FORMGIVNINGEN
Formgivningen står Astrid Kaneberg för. Tidigare har hon bland annat gjort form och omslagsillustration för boken "Music in text" av Bobby Barry, som BCNVT gav ut 2014, och formgivit och/eller illustrerat för tidskrifter som Symbios, DNA, Rum, Svensk Bokhandel, Arena och Origo. Astrids hemsida.

OM BLÄCK CHARM NOSTALGI VASSA TÄNDER Hägersten-baserade Bläck charm nostalgi vassa tänder (BCNVT) startade 2012 som ett bokförlag, med den uppmärksammande "I hear a new world: 1958–1962". Sedan dess har vi gett ut ytterligare 12 böcker ("Testbild! Where did this begin?", "Fria serien"-serien,  "Music in text") och stått för ett antal evenemang, bland annat "Att kartlägga en plats". Verksamheten drivs på en hobby-nivå med rötterna i den fanzine/DIY-kultur vi kommer ifrån. Se gärna vår hemsida för mer information och smakprov på tidigare utgivning.

Sju trappor upp, längst bort i korridoren, Amanda de Frumerie
Sju trappor upp, längst bort i korridoren, Amanda de Frumerie

Risks and challenges

Största risken är att boken blir något försenad.

Learn about accountability on Kickstarter

Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 250 or more About US$ 27

  Du får en bok skickad till dig.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  25 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 500 or more About US$ 54

  Du får en bok skickad till dig, ditt namn kommer att finnas med i boken som tack, och du får en signerad bild i begränsad upplaga av Amanda de Frumerie.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  15 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)