Share this project

Done

Share this project

Done
Råvarene is introducing a new way of grocery shopping. We aim to challenge how we shop today by raising awareness and love for food.
Created by
330 backers pledged NOK 230,133 to help bring this project to life.
Last updated

About

Råvarene – Your Zero Waste Grocery Store project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound
 • Off
  • English
  • Norsk bokmål

NOK 230,133

330

Råvarene ønsker å minimere det enorme matavfallet og emballasjebruken ved å introdusere en ny måte å handle dagligvarer på. Råvarene vil være din Zero Waste-kolonial hvor du kan handle etiske varer uten unødvendig emballasje. Støtt oss i å skape en arena som gjør det lett for deg å spare både penger og miljø ved å handle akkurat det du trenger.

Omtaler
Omtaler

Visste du at i Norge kaster vi 25 % av all omsatt og produsert mat?

Totalt er det 360 000 tonn, hvilket tilsvarer 69 kg per person. I ren vekt betyr det at du og jeg kaster tilsvarende 1095 egg, 138 halvkilos brunost eller 120 grandiosaer hvert eneste år.

I en omtale fra TV2 sier forbrukerne at store forpakninger har skylda for at vi kaster mye mat. Store forpakningen begrenser vår frihet til å velge mengde vare og vi kjøper ofte mer enn det vi trenger. ForMat, et tverrfaglig prosjekt finansiert av Landbruks- og matdepartementet og næringslivet, kom frem til at matsvinnet representerer en verdi på 18 milliarder kroner. En norsk gjennomsnittsfamilie på fire kunne spart 13 800 kroner årlig.

Tenk hva vi heller kunne ha brukt de pengene på! En reise. En gledelig overaskelse. Massasje? Eller en god morter for å lage deilig hjemmelaget pesto?

Vi jobber mot å få flere selvstendige aktører på banen, invitere til åpen matdiskusjon og vil være vippepunktet for at vi står sammen om å minimere avfall. Vi er sultne etter å kjenne til råvarenes opprinnelse, fremme produsenter,leverandører,bærekraftig logikk og drift i alle ledd. Vi tørster etter å bedre kommunikasjonen mellom beslutningstakere og deg og meg.

Råvarene skal endre måten vi handler dagligvarer på, og er et eksperimentelt showroom for god mat, ny teknologi og design.

Mat, mennesker og miljø er i sentrum og vi ser at Zero Waste-bevegelsen er i fremmarsj. Original Unverpackt i Berlin, in.gredients i Austin og løsvektskjeden The Source Bulk Foods i Australia er aktører på den internasjonale scenen som har lykkes med et emballasjeminimerende butikkonsept. Videre røper lignende norske aktører som Mølleren Sylvia og Fat og Fe at det er et blomstrende marked for differensierte produkter også her til lands. De nevnte kolonialene, både i Norge og utlandet, har vi enten besøkt eller hatt kontakt med for å lære av deres praksis relatert til reduksjon av emballasje. Forpliktelsene som ble vedtatt fra COP21 indikerer internasjonal og nasjonal politisk villighet.

Ingrid og Anita med tidligere Statsminister Gro Harlem Brundtland (nåværende Deputy Chair of The Elders) på klimatoppmøtet COP21 i Paris.
Ingrid og Anita med tidligere Statsminister Gro Harlem Brundtland (nåværende Deputy Chair of The Elders) på klimatoppmøtet COP21 i Paris.

Vi er i rett tid. Faktumet er at det ikke er lett tilgjengelig å handle med tanke på miljø. Det er et gap mellom holdning og handling. Dette gjør vi noe med.

Råvarene vil være en matbutikk med et stort utvalg av matvarer og husholdningsartikler i løsvekt, fordi det er innholdet som teller. Fyll på med det du trenger fra våre dispensere og miks din egen musli eller kryddermiks.

Råvarene skal aktivisere hverdagshelten og være den tidløse, transparente og sirkulære kolonial.

 • Tidløs. En enkel franchisemodell for at kolonialen kan komme til andre byer og som avdeling i butikker. Utvalget vil bestå av faste basisvarer og valgfrie lokale og sesongbaserte varer i et felleskap med delingskultur.
 • Transparent. Vi baserer oss på prinsippet "Våre røtter, frie føtter". Vi vil kjenne råvarenes opprinnelse og fortelle historien.
 • Sirkulær. Våre aktører leverer varer i store kvanta og så emballasjefritt som praktisk mulig. Kunder tar med gjenbrukbare beholdere, glass og nett, eller kjøper det i kolonialen. Til gjengjeld velger man altså kvantum, betaler kun for ønskelig innhold og er med på å skape et renere samfunn i et kollektivt engasjement.

Hva pengene går til 

Primært vil støtten vi mottar fra deg går direkte til å dekke oppstartskostnadene. Vi tar ikke ut lønn, og vil understreke at støtten ikke vil gå til å dekke påløpte driftskostnader.

Oss i mellom har vi store planer om å ta Råvarene til nye høyder. Råvarene vil fungere som et showroom for en innovativ betalingsløsning der man betaler for varen på dispensere. Klarer vi å få inn nok midler vil betalingsløsningen ha en testarena og gi deg muligheten til en sømløs handel der dagens teknologi og kulturarv forenes hos Råvarene.

Denne betalingsløsningen, som er omtalt i seksjonen nedenfor, utvikles isolert med midler fra blant annet Innovasjon Norge. Kostnader relatert til betalingsløsningen er derfor ikke inkludert i budsjettestimeringen for Råvarene. Se budsjett for mer informasjon.

Vi har jobbet frem et budsjett ved hjelp av fagfolk og våre egne erfaringer fra tidligere prosjekter. Oversikten nedenfor viser et estimat over hvor mye penger og annet vi vil trenge til oppstarten. 

Kostnadene er estimerte, men realistiske. Som dere ser har vi satt et lavere innsamlingsmål enn det som trengs for å starte kolonialen. Vi ønsker å dele risikoen med dere, og finansierer resten med egne midler og lån. Har dere noen spørsmål om budsjettet er det bare å ta kontakt så svarer vi på dine spørsmål.

Teknologimessig henger dagens dagligvarebutikker etter. Det både finnes, og kan utvikles, gode løsninger som kan automatisere handel av dagligvarer slik at butikkmedarbeidere bruker tiden sin til å hjelpe deg til å finne fram til spennende matvarer fremfor å sitte timesvis ved kassaapperatet. Vi ønsker å utvikle løsninger som tilrettelegger for at du som bruker enkelt kan finne fram til de emballasjefrie måltidene og varene du ønsker, samtidig frigjøres butikkmedarbeiderne til å lytte til dine behov.

Konseptet for systemet har allerede kommet langt, og utviklingen er godt underveis fra kontoret vårt i Skostredet. I korte trekk vil vi i utvikle en butikkløsning slik:

 • Prototyping. Skape et system som oppfyller kravene fra lovverk og sikkerhet. Dette vil utgjøre en tidlig, men sterk plattform vi vil bygge videre på. 
 • Design. Vi vil sette brukeren i sentrum. Innovasjonen i en slik løsning handler ikke bare om å skape et system som bare kan håndtere dagligvarehandel, vel så viktig er det å skape en sømløshet og god opplevelse for brukeren. 
 • Integrasjon. For å sette løsningen ut i praksis utvikler vi en teknologi med en høy grad av integrering mot din smarttelefon og plattformer som sosiale medier og skytjenester.

Barkoder, laserscanner, samlebånd og automatiske betalingsautomater er alle løsninger som ble gjort mulige i det forrige århundret. Det er på tide å ta i bruk Internet of Things, fremskrittene innen RFID/NFC og det enorme potensialet til dagens datakraft innen dagligvarehandelen. Vi ønsker å komme med en banebrytende kolonial i det 21. århundrets kolonial - og vi ønsker deg med på laget.

Råvarene vil få installert løsningene etter hvert som butikken holder åpent. De som støtter oss under folkefinansieringen vil, utenom kule premier, også få mulighet til å ta del i betatester og eksklusive tidlige versjoner.

Rå Lab er teamet bak Råvarene. Rå Lab er en gruppe med sosiale grundere som har et problem med avfall og gjør noe med det. Vi skaper en arena for hverdagshelten og fremmer initiativ som gagner vårt økosystem. Råvarene er vårt første prosjekt.

“Talk is metal, silence is silver, action is gold”. - Dr.Werner Jackstadt 

Talk is metal… Jeg ville reise. Bacheloren var snart i boks og jeg kom til et veikryss; fortsette på master eller ta ett år fri. Dette noe forteller meg å gå inn i det ukjente. Gå. Reise. Ett år. Oppdage en hensikt. Jeg ga meg selv tillatelse til å søke ytterpunktene.

Silence is silver... Tilfeldighetene gjorde at jeg dro til Dundalk og jobbet for National Pen. Tro det eller ei, men jeg solgte penner! Det var akkurat det jeg så for meg... En massasje i Dublin sendte meg på backpacking i Thailand. Her snublet jeg over noen munker. 10 dager under enkle kår uten å lese, snakke eller skrive.

Ideen om hverdagshelten ble født.

I januar 2015 kommer Anita tilbake til Bergen etter et innholdsrikt semester i Sveits der de første stegene ble tatt på grunderreisen med deltidsstøtte fra Morten.

Det startet som ren støtte for å passe på at munkene ikke hadde gått helt til hodet på min søster. Storebrorsyndromet. Det utviklet seg raskt til å bli noe mer. Fra ordførerbesøk, designkonkurranse til Venture Cup.

Jeg har alltid hatt ett brennende ønske om å skape noe, og tok muligheten med Rå Lab. Jeg ser det store potensialet i å integrere matkompetanse og sirkulær tankegang med teknologi.

I februar står vi på scenen på Venture Cup i regional finale og møter Anders bak ideen QuickCup. Vi finner tonen og ser at deres betalingssystem er akkurat det vi tenker oss i kolonialen. Vi går videre til nasjonal finale og tre måneder senere møtes Anita og Hilde på eventyrlyst på eplesidersmaking i Hardanger.

Å skape noe av verdi sådde sitt første frø under studietiden i England. Her fikk jeg øynene opp for all plasten som forsøplet strendene, og valgte å sette søkelyset på problemstillingen gjennom min bacheloroppgave i Grafisk Design, der jeg i tillegg til avgangsutstilling i Bath også fikk vist frem samlingen min på et galleri i Cardiff.

Spol 13 år frem i tid tok jeg (endelig) steget. Lavvu Yoga ble skapt. Det var naturlig at jeg skulle finne min medsammensvorne, den råeste damen med det største pågangsmotet på eventyrlyst i mai 2015 i Hardanger.

Hilde blir forretningspartner. Eplesiderbobler fra Hardanger fortsetter å sprudle i det videre arbeidet med å skape Råvarene. På waffle pitch på the Hub sitter Mauricio blant publikum og han kaster seg fort ut i møter med Merkur-programmet.

 Jeg fikk et godt inntrykk av at dere var genuint interessert i budskapet om å skape en bedre hverdag. Et konsept som skal vokse utover det å bare åpne en butikk.

En annen faktor til at jeg hoppet på lasset var at jeg følte at jeg, med min erfaring, driv og skaperlyst, ville kunne bidra med noe viktig. Det er viktig at vi ikke kun tar valg ut ifra idealistiske tanker, men at vi også ser på dette som en forretning hvor økonomi må ha en like stor vekt som idealismen, ellers vil vi ikke klare å bygge videre. Rå Lab er sterke på forskjellige måter, flåsete sagt så utfyller vi hverandre, sammen er vi sterke, og det kan vi kan bygge videre på.

Anita og Anders tar opp tråden. I november tar Anders turen til Bergen og er med på Zero-Up eventer som arrangeres. 8 januar møtes alle fem i Rå Lab. Anders bestemmer seg for å flytte til Bergen.

Jeg brenner for en sirkulær økonomi - at vi skaper løsninger som tar vare på miljø, samfunn og oss selv. Som ingeniør tror jeg at mye av løsningene kommer gjennom teknologi og innovasjon.

Jeg engasjerte meg for samfunnet gjennom politikk i Venstre, og fikk tilliten som 21 år gammel ordførerkandidat i Hole kommune i Buskerud. Jeg ble ikke valgt inn av innbyggerne, men jeg lærte utrolig mye. Om hvor viktig det er å tørre å satse.

Sammen med disse rå gründerne tror jeg vi kan skape noe helt nytt, men da må vi også tørre å satse. Løsningene for en mer sirkulær økonomi kan vi skape sammen. Dette er hvorfor jeg vier meg til sosialt entreprenørskap i Bergen.

Ballen er igang. Nå skal det handles.

Action is gold... Som alle andre ønsket vi å gjøre en positiv endring, men syntes det var vanskelig og forvirrende å vite hva vi skulle gjøre. Valg som mange vil ta, men som ikke alltid er enkle med den overfloden av informasjon vi står overfor daglig.

Derfor jobber vi mot å åpne Råvarene. Vi håper å gjøre det lettere for oss som gjerne vil være litt mer miljøvennlige i hverdagen. For det er mange små ting i hverdagen som vi alle kan få til, til det beste for oss selv, næringsliv og vårt økosystem.

Vi har innsett at det er et gap mellom gode miljøholdninger og faktiske handlinger – og ønsker å gjøre noe med det! Vi er godt i gang.

Skostredet 

Vi har sikret oss et lokale i Skostredet i Bergen fra mai 2016 og blir en del av en sammensveiset og annerledes gate.

Kontor

Vi er utrolig takknemlige overfor Pallas eiendom for at vi har fått kontorlokaler!

ZeroUp!

Vi har kanskje ikke åpnet enda, men vi har lekt butikk. 

Vi reddet 30 fulle poser med mat, testet Råvarene som kolonial, etablerte gode relasjoner med butikker og utforsket samspillet med våre potensielle samarbeidspartnere Reindyrka, Agent M, Organic Living, Hei Jude, the Hub, Gunfilm og Fermenting Norway, Ania Hatłas og Maria Vignal. Totalt deltok 115 personer.

Butikken er bare én side av forretningsmodellen, som på et senere stadie også inkluderer franchise i andre byer og business-til-business med tanke på kompetanse og verktøy for å minimere avfall. Altså, en forretningsmodell med høy integritet, hvor det handler om å fremme intiativ og takle reelle samfunnsutfordringer.

Rått samarbeid

Rå Lab har utviklet seg til å bli et felleskap av og for hverdagshelter. Rått samarbeid Søppel og matsvinn er en enorm utfordring som byr opp til grensesprengende samarbeid. Rå Lab skal fremme rå livsstil, kanalisere grønne løsninger og kunnskapsspredning. Per dags dato har vi bidratt med å synliggjøre 11 Rå initiativ

Rent samfunnsnyttig 

Vår virksomhet søker å løse et økende avfallsproblem, med integritet i alle ledd for langsiktig verdiskapning. Vi vil dele vår kunnskap på verksteder og arrangementer.

Rett samhold. 

Vi har blitt kjent med et internasjonalt Zero Waste-miljø, der vi har lyttet og lært av deres respektive suksesser. Dette spenner seg helt fra pionér Bea Johnson bak Zero Waste Home, søppeldronningen Rannveig Horntvedt fra Sandefjord, helt til teamet bak suksesskolonialen in.gredients som blant annet har blitt omtalt av The New York Times og Forbes.

Sist, men ikke minst, har vi vært heldige og fått mange gode støttespillere.

 • Språkvask og korrekturleser: Christine Melve Ellingsæter 
 • Grafisk designer: Ramona Brekkhus 
 • Konsulterende ingeniør: Ivar Alendal 
 • Arkitektene: Nikita Chhajer og Karl Sarkis
 • PR intern: Andrea Vik

 “Jeg vil takke for muligheten til å jobbe mot en positiv endring og være med på det råeste eventyret av alle, nemlig åpningen av kolonialen Råvarene!”   – PR intern: Andrea Vik

Vi hadde ikke klart det uten dere, tusen takk!

Rom Kamienbo, Maria Vignal, Ingrid Vaksvik, Kristian Flo, Ania Hatłas, Ida Madsen, Gunnbjörg Gunnarsdóttir, Christine Linn Tøgersen (zero up), Anlaug Furu Boddington, Finn del Mundo, Karl Sarkis, Linda Bui, Kiet Bui, Soung Thi Huynh, Patricia Villar, Margrethe Vikan Sæbø, Rumen Rachev, Anette B. Wahl, Tobias Tønnessen, Javier Perez Rodenas, Prestgaard/Andersen, Folkelig, Grønare Kvardag, Matgilde mot Hungersnød, Bærekraftige Liv, Fremtiden i våre hender, Sandefjord Søppelplukkelag, Strandryddedagen, Klimafestivalen, Bergen Brainstorm, Design Region Bergen, Business Region Bergen, SpareBank1, Slow Food Youth, Oikos Norge, Sagen (fløyen treverk), Souk, Siv Lier, Psilentfilm, Doosai Marzil (Nikita), Agent M, Hallaisen, Hjartegodt, Hei Jude, Armadillo, Voss Adventures, Dråpen vinbar, Trolljeger, Happy Food Stories, lavFODMAP, Veganmannen, Veganmisjonen, Matmagi (liten), Hanna Skartveit, Reindyrka, Matkollektivet, Mølleren Sylvia, FatogFe, Bondens Marked, Organic Living, Norganic, Impact Hub, NHH, CEMS, Merkurprogrammet, Hordaland Fylkeskommune, Innovasjon Norge, Venture Cup

Oi var det så mange... Vi er helt overveldet...

Risks and challenges

Vi har et team og nettverk av gode støttespillere som hjelper oss å kartlegge kundenes preferanser og andre utfordringer. Det er mange aktører som tilbyr en lavere pris, og teamet med nytenkende, sterke samarbeidspartnere løfter oss til å tenke nytt og annerledes når det gjelder lagring enn hva man konvensjonelt når det gjelder innpakket mat. Vi vil tilby varer uten unødvendig emballasje og etablerer gode relasjoner og avtaler med de leverandørene som tilbyr hyppig vareleveringer slik at vi kan forbedre vårt vareutvalg.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge NOK 5 or more About US$ 1

  ~ High five~
  Flere erter i glasset blir til... deilig hummus! Du er viktig. Sammen er vi rawesome.
  --
  One more pea in the jar makes delicious houmous! You are important. Together we´re rawesome.

  Less
  Estimated delivery
  12 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge NOK 50 or more About US$ 6

  ~ Banana Goodwill ~

  Takk for støtten! Du får en virtuell takk. Ditt navn og nytt rått kallenavn på vår hjemmeside

  For English reward text click on UPDATES

  Less
  Estimated delivery
  23 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge NOK 100 or more About US$ 11

  ~ Økologisk bomullspose ~

  Kom innom kolonialen vår for valgfri kaffe og påfyll fra naturens egen snopedisk.
  *250 gram fra et håndplukket utvalg.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 43 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge NOK 100 or more About US$ 11

  ~ BIR Komposteringskurs i kolonialen ~

  Som takk for støtten vil du lære hvordan man komposterer på en god måte i privathusholdninger. BIR forklarer hvordan du kommer i gang og deler muligheter, fordeler og utfordringer knyttet til kompostering. Arrangementet varer i ca to timer, og vi serverer kaffe og litt snop.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 15 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge NOK 150 or more About US$ 17

  ~ Råvarene handlenett ~

  Så klart er det ingen plastposer når du kommer til oss. Du vil være de første til å motta Råvarenes handlenett i økologisk bomull. Du får også en valgfri kopp kaffe, to energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 42 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge NOK 200 or more About US$ 22

  ~ Håndsydd tøybind ~

  Tøybind fra Hjartegodt er en god investering både for deg selv og miljøet. Tar du vare på dem, kan et tøybind vare i 10-15 år.

  Kom innom kolonialen vår for en valgfri kopp kaffe og tips til å lage dine egne hygieneartikler.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 9 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge NOK 200 or more About US$ 22

  ~ Musli på glass ~

  Du mottar din drømmemuslimiks (500 g). Bare fortell oss hvordan du vil ha den.

  Når du henter gaven får du en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 30 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge NOK 300 or more About US$ 33

  ~ Et glass med suppe for to ~

  Et glass med Råvarenes favorittingredienser til å lage Masalasuppe.
  Når du henter gaven får du en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 9 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Select this reward

  Pledge NOK 350 or more About US$ 39

  ~ Oppsirkulert handlenett fra Hei Jude ~ www.heijude.net

  Jude Reczek fra Det Store Symesterskapet 2015 har vært på skattejakt i Bergens bruktbutikker og funnet de fineste gardiner og duker. Du får din helt egen unike Rå Bag. Detaljer som skulderrem, vanlig bærehåndtak, og både ytter- og innerlomme vil gi deg en lett og rå handleopplevelse. Kom innom kolonialen vår for en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 11 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Select this reward

  Pledge NOK 350 or more About US$ 39

  ~ Rå Bok: God mat for sensitive mager ~ www.lavfodmap.no

  Boken hjelper 7 av 10 med å bli kvitt sine mageplager og signeres av forfatter Cecilie Hauge Ågotnes, som selv har IBS (Irritabel tarmsyndrom) og følger lavFODMAP-dietten.

  Kom innom kolonialen vår for en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 5 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 11. Select this reward

  Pledge NOK 400 or more About US$ 44

  ~ Rå startkit ~

  Vi vil at du skal være klar når vi åpner dørene, og har skrudd sammen en pakke med det du trenger for en zero waste-handel. Du får tre små økologiske bomullsposer, et glass og en flaske til oliven eller eddik. Når du henter gaven får du en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 20 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 12. Select this reward

  Pledge NOK 400 or more About US$ 44

  ~ Hannas vegetarkurs ~

  2 timers demo med smaksprøver i kolonialen, der Hanna vil dele noen hemmeligheter fra sitt kjøkken.

  Lær hvordan du lett kan lage smakfull og fargerik vegetarmat som kan varieres til hverdag og fest.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 9 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 13. Select this reward

  Pledge NOK 400 or more About US$ 44

  ~ Rå Bok: Ren, Glad mat ~ www.happyfoodstories.com

  Frots i 80 fristende oppskrifter, der de rene råvarene står i fokus. Å velge ren mat vil si å velge mat i sin opprinnelige form, som er lite bearbeidet og med få tilsetningsstoffer.

  Boken er signert av forfatter Hanna Fjeldheim Dale fra happyfoodstories.com. Hun ønsker å inspirere med sunn, fargerik og enkel mat, som gjør både kroppen, magen og sinnet fornøyd. Boken være tilgjengelig i kolonialen. Kom innom kolonialen vår for en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 7 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 14. Select this reward

  Pledge NOK 500 or more About US$ 55

  ~ Rå kaffekopp ~

  Kom innom kolonialen for å nyte dagens økologiske filterkaffe.

  Du får Råvarenes egen kopp med gratis påfyll av nytraktet kaffe i tre måneder fra første gang du fyller på.

  Når du henter gaven får du også to smakfulle energiballer og en rå klem til kaffen.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 3 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 15. Select this reward

  Pledge NOK 500 or more About US$ 55

  ~ Profesjonell sykkelservice ~

  Som takk for støtten kan du komme innom Armadillo i Steinkjellergaten 8 i Bergen for en time med vårrengjøring og ypperlig reparasjon av sykkelen din. Sving innom kolonialen etterpå for å hente din økologiske bomullspose full av produkter fra naturens snopedisk for energi til sykkelturen.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 14 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 16. Select this reward

  Pledge NOK 500 or more About US$ 55

  ~ Pestokurs og morter ~

  Lær å lage pesto av Norgesmesteren i pesto, Margrethe Vikan Sæbø!

  Etter Margrethe sin retur fra Pesto VM i Genoa, Italia, kan du se frem til et kurs fylt av god inspirasjon fra pestoens fødeby!

  Du vil i løpet av kurset lære:
  - Velge de beste råvarene
  - Forbedre dine morterferdigheter
  - Finne den beste smaksbalansen
  - Eksperimentere

  Kurset holdes 3. september 2016 og varer i ca to timer. Vi serverer noe godt i glasset og hjemmelaget brød til pestoen. Morteren og din egen pesto tar du med deg hjem i flotte glass du får fra Råvarene.

  Kom innom kolonialen en gang før kurset og ta deg en valgfri kopp kaffe og to gode energiballer med oss.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 9 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 17. Select this reward

  Pledge NOK 600 or more About US$ 66

  ~ Økologisk vin- og ostesmaking ~

  Dråpen Vinbar sin dyktige sommelier Marlenne Diaz inviterer deg til å lære mer om økologisk vin.

  Du vil i løpet av to timer lære mer om:
  - Velge ost til vin, eller vin til ost.
  - Produsenter du bør følge
  - Matche vinen til andre retter

  I løpet av kurset vil Marlenne lede deg gjennom en smaking av ikke mindre enn 5 flotte økologiske viner og gode kortreiste oster. Råvarene stiller med oster som vi skal ha i kolonialen, samt andre fristende smaksprøver.

  Kurset holdes torsdag 15. september. I mellomtiden kom innom kolonialen for en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 5 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 18. Select this reward

  Pledge NOK 650 or more About US$ 71

  ~ Trolljegerprøven ~

  Bli med på Norges desidert råeste terrenghinderløp 17. september. Press dine egne grenser og gjennomfør denne 8 kilometer lange løypen med mer enn 30 hinder. Kjør solo løp, eller få med deg flere og still opp som et helt jaktlag.

  Støtt oss og vis at du er en ekte råtass! Denne utfordringen er forbeholdt de aller modigste menn og kvinner.

  Teamet bak Råvarene stiller opp med deltakelse og motivasjon. Råvarene står selvfølgelig klare med energirik mat før startskuddet går og etter bestått prøve.

  Kom innom kolonialen for en pep talk, en valgfri kopp kaffe og to smakfulle energiballer.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 2 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 19. Select this reward

  Pledge NOK 750 or more About US$ 82

  ~ Eksklusivt vegansk kokkekurs ~

  Veganmisjonen og Veganmannen kommer til Bergen! Lørdag 27. august har du muligheten til å være med på et 2 timers kokkekurs fra de beste på sitt felt.

  Du vil lære mer om:
  - Lettlagde men spennende retter
  - Innføre mer grønt i kostholdet
  - Hvor man starter
  - Råvarer det er lurt å ha i skapet
  - Næringsinnholdet i rettene

  Kurset avsluttes med et herlig felles måltid hvor alle kan bli bedre kjent og ikke minst god og mett. Jane var den første veganbloggeren i Norge med bloggen Veganmisjonen. Thomas, bak bloggen Veganmannen, vil på kurset vise at livet som veganer er en morsom og spennende reise, og lettere enn man tror.

  Kom også innom kolonialen en dag for en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 19 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 20. Select this reward

  Pledge NOK 800 or more About US$ 88

  ~ Helsecoach-time med Matmagi ~

  Johanna Dyngeland, utdannet helsecoach fra Insitute of Integrative Nutrition, tar utgangspunkt i at et tilpasset kosthold og livsstil er viktig for optimal livskvalitet.

  I en helsecoach-time evalueres din helse og målsetninger angående mat, trening, stressnivå, søvn og eventuell sykdom. Vi finner sammen ut av hva som skal til.

  Kom innom kolonialen for en valgfri kopp kaffe, to smakfulle energiballer og en rå klem.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 2 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 21. Select this reward

  Pledge NOK 1,500 or more About US$ 164

  ~ Lunsj og handletur med Hilde & Anita ~

  Hilde & Anita invitere deg med på en herlig lunsj, etterfulgt av en inspirerende handletur hvor de deler sine beste tips og oppskrifter. I tillegg bærer de handlenettene hjem til deg og svarer på alle spørsmålene dine angående det å starte egen forretning, merkevarebygging og å skape en forretningskultur.

  Kom innom kolonialen for en kopp valgfri kaffe og to energiballer slik at vi kan planlegge dagen sammen.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 1 backer
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 22. Select this reward

  Pledge NOK 2,000 or more About US$ 218

  ~ Rå fest ~

  Ta med en venn til en uforglemmelig aften på vår eksklusive føråpningsfest.

  Vi fyller hyller og dispensere med gode råvarer til fantastiske priser og du blir blant de aller første som får se kolonialen!

  Viktige råvarer for en helt rå fest som denne blir morsome taler, musikk, en dose breakdance, fristende mat og selvfølgelig hardangerbobler i glasset. Bli med å feire at vi har fått det til!

  Less
  Estimated delivery
  Limited 1 backer
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 23. Select this reward

  Pledge NOK 3,000 or more About US$ 327

  ~ Grønn forretningsutvikling ~

  Ta med deg dine kolleger på et 3 timers uforglemmelig teambuilding arrangement med Rå Lab her i Bergen. Vi tror at små steg nytter og ønsker å dele tips og triks til at din bedrift kan utvikle seg i en grønnere retning.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 0 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 24. Select this reward

  Pledge NOK 5,500 or more About US$ 600

  ~ Hopp i det med Voss Adventures ~

  Vi tar deg med på en opplevelsesrik reise til hjerte av fjord-Norge. På Voss venter en rik matkultur og et mangfold av naturopplevelser rett utenfor stuedøren.

  Oppdag kulturarvens kjøkkenredskaper i den historiske møllen, lær å elvepadle, varm deg opp i den vedfyrte stampen, sov komfortabelt i det sjarmerende våningshuset, spasér rett over tunet, ta morgendusjen i den brusende fossen og nyt mat laget i Zero Waste-ånd.

  1 natts full pensjon – padlekurs – vedfyrt stamp - Rå kopp - såpebar til svett kropp - hjemmelaget deodorant

  Du har også mulighet for paragliding og juving til vennepris.

  Tid: Uke 34 eller 35. Lørdag til søndag.
  Lokasjon: Dyrvedalen, Voss.

  Less
  Estimated delivery
  Limited 3 backers
  NOK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (21 days)