SEK 46,819
pledged of SEK 500,000pledged of SEK 500,000 goal
59
backers
0seconds to go
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Wed, September 19 2018 10:00 PM UTC +00:00
Minna TranBy Minna Tran
First created
Minna TranBy Minna Tran
First created
SEK 46,819
pledged of SEK 500,000pledged of SEK 500,000 goal
59
backers
0seconds to go
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Wed, September 19 2018 10:00 PM UTC +00:00

About

Det här är PanicSupper

"Vietnamese street food. The sexiest street kitchen in the world."

Vietnamesisk streetfood

Tänk Saigons gator – ett myller av människor, mopeder och cyklar, med folk som stannar till vid gatan för att ta sig en värmande skål mat innan de åker vidare. Tänk enkla bord, med stora familjer, vänner som pratar högt och gestikulerar glatt med ätpinnarna medan de tar för sig av vårrullar och kryddiga köttbullar. Tänk varma, hjärtliga smaker med mycket grönt och krispigt, såser som ger både hetta och djup, sötma och sting. Minna Tran, grundare av PanicSupper, är själv från Vietnam och växte mer eller mindre upp i sina föräldrars restaurangkök. Det är hennes egna recept som PanicSuppers mat bygger på, och det är hennes kärlek till det goda och enkla som sätter tonen. Det här är inte fine dining. Det är sharing is caring – god mat i gott sällskap, gärna med en del spill, ännu mer skratt och utan något större hål i plånboken.

Autentiskt  

Fördelen med vietnamesiskt är att det inte behöver vara komplicerat för att bli riktigt gott. Däremot är det viktigt med äkta råvaror och riktiga kryddor – annars finns det inte en chans att få till det där fräscha, krispiga och smakrika som är så karaktäristiskt för det vietnamesiska köket. Hos oss är maten på riktigt. Den är lagad från grunden, utan halvfabrikat och trista genvägar – men däremot med kopiösa mängder kärlek.  

Wow-service  

För Minna har det alltid varit viktigt att bjuda hem vänner på middag och få dem att känna sig omhändertagna. Att PanicSupper skulle kännas lika varmt och välkomnande som en hemma-hos-middag var en självklarhet för henne från dag ett. Minna är noga med att hennes personal ska dela hennes passion och engagemang. Här är det varmt och familjärt, men aldrig slarvigt eller nonchalant. Alla ska trivas, och ingen ska känna sig mindre viktig än någon annan. På PanicSupper är stammiskänslan hög – även bland nya besökare. Kanske är det därför som PanicSuppers gäster blir sådana entusiastiska ambassadörer, som gärna sprider ordet, delar på Insta och tar dit kompisar och familj.  

Urban streetkänsla  

Redan från början har Minna vetat att fel inramning gör att även den godaste maten inte kommer till sin rätt. Hon har jobbat hårt på att få till en skön och avslappnad känsla i allt från hemsida och menyer till restaurangmenyn. Urbant betyder i PanicSuppers fall inte tråkigt betongminimalistiskt, utan snarare streetigt och eklektiskt, ett hopkok av olika material och färger med snygga inslag av gatukonst, affischer och grafiska mönster.

PanicSuppers signaturvägg. Vill du också ha den på din vägg? Den finns med i våra "rewards"!

Resan fram till idag

När Minna startade PanicSupper våren 2016 var det huvudsakligen hennes halvpreppade matkassar som stod i fokus. Matkassarna – en stor succé redan från början – bestod av de ingredienser och tillbehör som behövdes för att svänga ihop en god vietnamesisk streetfoodmiddag.

Många av kassarna lämnades ut via PanicSuppers ”pick-up point” i Hornsberg, och Minna insåg snabbt att hon lika gärna kunde passa på att göra lokalen till en lunchrestaurang, med färdiga bowls. Lunchen utökades snart till middag, beställningarna blev allt fler och innan hon visste ordet av hade PanicSupper blivit en hel restaurang-, takeaway- och cateringverksamhet – fortfarande med matkassarna som bas.  

Framgångarna lät inte vänta på sig. Gästerna flockades till restaurangen, åt gott, instagrammade glatt maten och tog sedan med sig kompisar nästa gång. Beställningarna ökade, och ökade, och ökade. Minna intervjuades till höger och vänster och fick bland annat ett fint reportage – inklusive omslag – i tidningen Allt om Mat. Två år i rad har PanicSupper blivit finalist i Fast Food Awards. Och nu planerar Minna nya restauranger i centrala lägen.

Entreprenörskapet

Två veckor efter att Minna kom på PanicSupper-idén sa hon upp sig från sitt heltidsjobb. Sedan tog det bara tre månader (och dagar och nätter av svett och tårar) innan idén blev till verklighet, och PanicSupper lanserades.

Från början har konceptet varit genomtänkt, uppskattat och framgångsrikt. Lunchköerna ringlar sig långa, cateringbeställningarna blir bara fler. Många gäster reser långväga för att äta på restaurangen i Hornsberg.

Under hela denna resa har Minna sett till att fatta beslut med både hjärta och hjärna. Att anställa människor hon tycker om och litar på, och som förstår hennes vision. Att inte nappa på varje erbjudande som landar i knät på henne, utan att noggrant fundera över vad som rimmar med PanicSuppers värderingar och själ.  

Minnas villkorslösa passion och stenhårda driv – kombinerat med en kärlek till god mat, ett kreativt öga och ett varmt hjärta – gör henne till den entreprenör som många andra bara drömmer om att vara.

Teamet

För att kunna driva sitt framgångsrika koncept framåt har Minna från början sett till att omge sig med drivna och engagerade människor – PanicSupper-teamet.  

Minna och Mikka Tran  

Mikka Tran är Minnas bror och right-hand-man. Han har färsk, gedigen erfarenhet från stora organisationer – bland annat McDonalds, där han arbetade som restaurangchef – och med alla delar som hör till: ledarskap, disciplin, rutiner, struktur m m. Där Minna har drivet och passionen att bygga upp en fullfjädrad verksamhet helt från scratch, har Mikka kompetensen att hjälpa henne att styra den åt rätt håll.

Mikka: "Det är Minna som har visionen. Mitt jobb är att hjälpa henne att förverkliga den."

Deras olika erfarenheter och kompetenser kompletterar varandra perfekt. Tillsammans har de bland annat arbetat fram ett system som ska göra gästupplevelsen smart, smidig, snabb och riktigt trevlig – från när man kliver in genom dörren till när man går därifrån, mätt, wowad och belåten.   

Panic-familjen  

PanicSuppers anställda har till stor del varit med från allra första början. De kan företaget och konceptet utan och innan – från hur man svänger ihop en riktigt vass vårrulle till hur man tar hand om gästerna på bästa sätt. Sist men inte minst räknas även gästerna till Panic-familjen. Redan nu är de lojala ambassadörer för PanicSupper.

Mat och dryck

Maten

Den vietnamesiska maten bygger på fräscha kombinationer av salt, sött och syrligt, varmt och kryddigt, krispiga grönsaker, aromatiska örter, crunchiga nötter och lena nudlar. Balans i både smak och konsistens är nyckeln till allt – som yin och yang. Förutom att det ska smaka fantastiskt gott är rätterna också oerhört lockande visuellt – vilket vi själva märker på alla våra instagrammande gäster.   

Vår mat är otroligt vegovänlig – till och med veganvänlig – och är nästan helt och hållet fri från laktos och gluten, vilket gör att det finns något för alla. Och för den som vill gå loss ordentligt på smakfronten finns en rad såser att experimentera med.

Drycken     

Vi lägger mycket krut på att skapa en riktigt vass drinklista med asiatisk inspiration och hög snygghetsfaktor. Vi vet också att den som vill skippa alkoholen inte vill behöva nöja sig med läsk – här blandar vi mocktails som lätt konkurrerar med de övriga drinkarna. 

PanicPitchers är gjorda för att delas på: hela kannor med massor av frukt, is och svalkande dryck. Garanterad festkänsla, både med eller utan alkohol. Ölentusiasten blir inte heller besviken. Här finns ett spännande utbud med både välkända klassiker och udda uppstickare.

Målgrupp

Dagtid  

Lunchshoppare, lunchtränare och lunchdejtare. Stressade chefer, spontanpicknickare och studenter. Pappalediga och mammor i karriären – och tvärtom förstås. Folk som gillar snabb mat, men inte snabbmat.

Kvällstid  

AW-sugna och familjer i alla åldrar. Nykära par och gamla vänner från förr. Cocktailkonnässörer och de som har roligast utan sprit. De som vill börja kvällen på ett skönt ställe. De som vill avsluta en lång dag på ett skönt ställe.  

Alltid  

Unga. Gamla. Tjejer, killar och alla däremellan. Söderhipsters och östermalmstanter. Veganer och köttälskare. Skönt folk av alla slag, helt enkelt. Här är alla välkomna.

Inredning

Ett streetigt, lekfullt, urbant och färgglatt hopkok av olika asiatiska inslag - med varm och välkomnande inramning. 

Grafisk identitet

Allt som PanicSupper gör ska vara lätt att känna igen och gilla – från menyer, skyltar och hemsida till logotyper och förpackningar. Den grafiska profilen reflekterar hela PanicSupper-tänket: det ska vara enkelt, lekfullt, avslappnat och inbjudande, med en handgjord känsla. Streetkänslan går igen även här, med en slarvigt snygg framtoning som inte tar sig själv på alltför stort allvar.

Framtiden

På bara ett par år har PanicSupper växt i raketfart, och framtiden ser oerhört ljus ut. 

Konkurrensmässigt ser det också lovande ut. Än så länge är konceptet tämligen unikt. PanicSupper är ett helt originellt koncept, byggt från scratch ur lika delar kärlek och entreprenörsanda. Konceptet föddes ur äkta passion – inte för att kopiera eller överträffa andra liknande aktörer – och det är denna passion som är vårt främsta konkurrensverktyg. Lyckas vi bära och utveckla rollen som ”originalet”, är vi väl rustade inför eventuella konkurrenter och copycats.  

Vi har redan kommit långt – men vi ska nå så mycket längre. Välkommen att följa med på vår resa.

Vad vill vi göra?  

1. Vi vill hitta en, gärna flera små lokaler i Stockholms centrala lägen för att göra vårt befintliga koncept lättillgängligt för så många människor som möjligt. Här serverar vi våra befintliga 1.0 bowls. Snabba, goda och rejäla vietnamesiska bowls – på plats eller som takeaway. Alltid fräsch streetkänsla och hjärtlig service. Vi räknar med mycket folk men ändå snabbrörliga köer, tack vare det smidiga konceptet som är enkelt och snabbt, men med stora variationsmöjligheter. Våra bowls passar dessutom särskilt bra som takeaway. Perfekt både för den som vill sitta i solen i närliggande parker, eller för den som hastar mellan jobb och shoppingärenden. Vårt långsiktiga mål är att växa utanför Stockholm, och vidare utanför Sverige.

 2. Vi vill skapa oss ett eget produktionskök. All vår mat ska produceras på en och samma plats för att effektivisera både i tid och pengar. Produktionsköket levererar preppad mat till våra samtliga Stockholmsenheter. På detta sätt kan all vår personal fokusera på rätt arbetsuppgift. Prepp-personalen lagar fantastisk mat och restaurangpersonalens fokus är att ta hand om gästen - d.v.s dig. 

 3. Vi har idag ett fantastiskt paketerat koncept, en efterfrågad produkt och ett otroligt vasst team. Vi vill nu ta alla våra erfarenheter och lärdomar som vi byggt upp under de senaste två åren för att utvidga det vi redan har till något ännu bättre. Nästa steg är PanicSupper 2.0. 

PanicSupper 2.0

Lite kaxigare, lite lyxigare och lite krispigare än det vi är idag. PanicSupper kliver i en uppgraderad kostym. Ett livligt, urbant häng, med bordsservering, en bredare meny med roliga rätter att dela på och fräscha asiatiska drinkar. Framåt kvällen blommar restaurangen ut och blir en skön, buzzig oas. Även menyn genomgår en förvandling: nu finns det många små och stora rätter som med fördel kan delas på, kompletterade av en riktigt vass drinklista och ett roligt ölutbud. Eller varför inte beställa in en PanicPitcher åt hela sällskapet? Här är stämningen livad men ändå soft, avslappnad men ändå festlig. Ett självklart ställe för en avslappnad AW som sedan spontanutvecklas till en middag – men också för en dejt, en kompisträff eller en rolig middag för hela familjen.

Varför behöver vi er hjälp? 

I slutet av september i år (datum ej satt) stänger vi PanicSupper i Hornsbergs strand. Vi behöver lägga all vår tid och fokus på att växla upp och ta PanicSupper till nya höjder. 

Minna: "Ibland måste du avsluta någonting du tycker om för att kunna uppnå det du älskar. Att stänga vår restaurang i Hornsberg är fullt nödvändigt för oss att komma vidare i vår utveckling och kunna upnå drömmen. Min tid räcker tyvärr inte till för att både kostnadseffektivt driva restaurangen och samtidigt expandera konceptet. Jag är ödmjukt tacksam och stolt över det vi åstadkommit och lärt oss med den här lokalen. Men nu är det dags att avsluta det här kapitlet för att kunna påbörja nästa, och jag är spänd inför vår fortsatta resa. Vi har byggt upp en fantasisk skara av lojala fans. Jag hoppas att vi nu tillsammans kommer hjälpas åt i den här Kickstarter-kampanjen. Vi behöver all hjälp vi kan få för att kunna göra visionen till verklighet."

PanicSuppers plan är att, inom de närmaste 3 åren, öppna 1–3 restauranger i centrala Stockholm. Satsningar på PR, sociala medier, reklam blir viktiga delar, och även aktiviteter för att rekrytera såväl rätt personal som engagerade ambassadörer.

Vi har just nu nästan allt vi behöver för att förverkliga vår plan. Under de senaste två åren har Minna skaffat sig ett betydande nätverk och hela teamet otroliga kunskaper. Vi har jobbat hårt för att bygga upp ett grymt varumärke och ett fint rykte. Idag saknar vi hela kapitalet för att kunna göra detta möjligt.

Ensam är inte stark och vi behöver din hjälp för att ta PanicSupper till nästa nivå. Stöd vår resa och bli en del av Panic-familjen idag!

Vad kommer pengarna gå till?  

Vårt totala kapitalbehov kommer samlas in från:

 • Denna Kickstarter-kampanj
 • Investerare 
 • Banklån

För att kunna flytta in till Stockholm City och öppna ett PanicSupper 1.0 i befintligt koncept behöver vi 2,1 miljoner kronor. 

För att kunna flytta in till Stockholm City i större lokal och skala upp konceptet till den "nya kostymen" PanicSupper 2.0 behöver vi 8 miljoner kr. 

För att kunna öppna vårt produktionskök behöver vi 1,2 miljoner kr. 

 REWARDS

Detta fina armband får du om du bidrar med 300 kr eller mer.

Denna fina t-shirt får du om du bidrar med 1000 kr eller mer. 

Våra lyxigaste rewards! PanicSuppers signaturvägg är från fotokonstnären IVAN DA SILVA. Ivan har varit med och stöttat PanicSupper sedan vår start. Vi är stolta över att kunna erbjuda Ivans verk bland våra rewards. Vår signaturbild kan bli din i olika storlekar om du bidrar med:

 • 15 000 kr eller mer
 • 25 000 kr eller mer
 • 50 000 kr eller mer
 • 60 000 kr eller mer
 • 80 000 kr eller mer

Ni kan se mer av IVAN DA SILVAs verk här:

www.ivandasilva.com

Artiklar:

https://www.kamerabild.se/fotoskolor/bilden-i-fokus/s-blir-slitna-milj-er-futuristiska-bildtapeter#comments

http://www.enterprisemagazine.se/nyheter/artikel/levererar-bilderna-du-vill-ha_FotografIvanDaSilva

Swish is king!

Det går jättebra och swisha också! Var tredje kampanjdag samlar vi in alla swishinbetalningar och sätter över dem här på Kickstarter. Självklart sparas alla kvitton. Om vi uppnår målet på 500 000 kr kontaktar vi er på mobilnumret ni swishade från efter kampanjens slut angående era eventuella rewards. Om vi inte uppnår målet swishar vi tillbaka ert bidrag. PanicSupper swish nr: 1233382454

Risks and challenges

RISKER

Att ta risker betyder att våga. I hela mitt liv har jag varit i orädd i att ta risker. Jag gillar att röra mig i gränslandet. Jag testar gärna saker som jag aldrig har gjort tidigare för att utforska hur jag hanterar medgångarna, men framförallt motgångarna. Frukten är alltid extra god, om du fått kämpa med skörden. Den största risken i det här projektet är att vi inte lyckas få ihop hela kapitalet. Och det betyder att det kommer ta längre tid för oss att genomföra vår vision. Vårt mål är att samla in minst 500 000 kr i denna Kickstarter. Gärna mer. Men klarar vi inte målet på 500 000 kr, då får vi ingenting alls.

Har du läst så här långt så har vi lyckats fånga ditt intresse och din kärlek. Jag gör det här för att jag verkligen vet att vi har något som du kommer älska. Det är mitt kall att fortsätta utveckla PanicSupper. Jag har med största passion drivit det här konceptet sedan den dagen idén föddes, och det kommer jag fortsätta med. Tack för att du tror på mig och mitt team. Låt oss tillsammans hjälpas åt och ge Stockholm City ett krispigt vietnamesiskt tillskott! Kärlek. Minna Tran #supportpanicsupper

Learn about accountability on Kickstarter

Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 100 or more About US$ 11

  DITT NAMN PÅ VÅR HEMSIDA

  Tack för ditt bidrag!

  Ditt namn kommer synas på vår hemsida.

  Less
  Estimated delivery
  7 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 200 or more About $23

  PERSONLIGT TACK KORT

  Tack för ditt bidrag!

  Vår grundare Minna skickar dig ett personligt tack kort.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  6 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 300 or more About $34

  PANICSUPPER PÄRLARBAND

  TACK för ditt bidrag!

  Vi skickar dig ett ett armband som symboliserar att du var med från början! Vi pärlar själva armbanden. De kommer finnas i flera färger.

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  9 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 500 or more About US$ 57

  WALL OF FAME

  Tack för ditt bidrag!

  Ditt namn kommer synas på vår Wall of fame i vår nästa restaurang.

  Less
  Estimated delivery
  18 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 1,000 or more About $114

  VÅR KAMPANJ T-SHIRT

  Tack för ditt bidrag!

  Vi skickar dig vår crowdfunding t-shirt. Sharing is caring.

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  5 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 3,000 or more About US$ 341

  ÄRAN ATT NAMNGE

  Tack för ditt bidrag!

  Du får äran att vara med och namnge våra nya framtida PanicSupper rätter.

  Less
  Estimated delivery
  2 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 5,000 or more About US$ 569

  VÄLKOMMEN TILL VIP STÄNGNING

  Tack för ditt bidrag!

  Du får en inbjudan till vår VIP stängning på PanicSupper Hornsbergs strand den 28/9. En kväll där vi skålar in vår framtida resa! Mat och dryck serveras denna kväll.

  Less
  Estimated delivery
  1 backer
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge SEK 10,000 or more About US$ 1,138

  MINNA KOCKAR HEMMA HOS DIG

  Tack för ditt bidrag!

  Minna kommer hem till dig och bjuder på en 3-rätters vietnamesisk middag, upp till 8 personer.
  Friskt, fräscht och krispigt!

  Dryck ingår ej.
  Ni behöver bo i Stockholm med omnejd.

  Less
  Estimated delivery
  1 backer
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Select this reward

  Pledge SEK 15,000 or more About $1,706

  PANICSUPPERS SIGNATURTAVLA 60 x 80 cm

  Tack för ditt bidrag!

  Inramat signerat Foto med Certifkat 60x80 med Passpartou.

  Värde: 9000 kr

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Select this reward

  Pledge SEK 25,000 or more About $2,844

  PANICSUPPERS SIGNATURTAVLA 80 x 120 cm

  Tack för ditt bidrag!

  Inramat signerat Foto med certi kat 80 x 120 med Passpartou.

  Värde: 13 000 kr.

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 11. Select this reward

  Pledge SEK 40,000 or more About $4,550

  PANICSUPPERS SIGNATURBILD PÅ PLEXIGLAS

  Tack för ditt bidrag!

  Tavla i Plexiglas 60 x 90 engelsk upphänginng.

  Värde: 17000 kr.

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 12. Select this reward

  Pledge SEK 60,000 or more About $6,826

  PANICSUPPERS SIGNATURBILD PÅ PLEXIGLAS

  Tack för ditt bidrag!

  Tavla i Plexiglas 80 x1 10 engelsk upphängning.

  Värde: 25 000 kr.

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 13. Select this reward

  Pledge SEK 80,000 or more About $9,101

  PANICSUPPERS SIGNATURBILD PÅ PLEXIGLAS

  Tack för ditt bidrag!

  Tavla i Plexiglas 100 x 140 engelsk upphängning.

  Värde: 39 000 kr.

  Se bild i flödet.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  0 backers
  SEK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (33 days)