Share this project

Done

Share this project

Done
Et ekstraordinært talent for poker sendte Thor Hansen ut på en livsreise som internasjonal pokerstjerne og to ganger verdensmester.
78 backers pledged NOK 251,500 to help bring this project to life.

About

ALL IN! - En dokumentarfilm om gambleren Thor Hansen project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

NOK 251,500

78

THORS HISTORIE 

 Året er 1955. Åtte år gamle Thor sitter alene i en båt i Oslofjorden. Klokken er seks på morgenen og han har allerede fanget flere fisk. Han ror i land og selger fisken på kaia før han reiser hjem og gir pengene til moren sin. Så går han på skolen. Han har nettopp startet i andre klasse. Thor vet at faren drikker for mye, og at livet til resten av familien er avhengig av moren. Derfor gjør han alt han kan for å hjelpe henne med penger. 

 Det samme året får Thor være med storebroren sin ut i skogen for å spille poker for første gang. Da broren må på do gir han kortene til Thor og åtteåringen begynner å vinne. På hjemveien, med lommene full av mynter, har Thors liv allerede funnet sin retning. Han har forstått at han er et naturtalent i poker. 

Femti år senere er Thor blitt verdensmester i poker for andre gang. Han bor i en villa i Los Angeles med sin kone Marcella og lever av å spille poker. I 11 år er han fast spiller på teamet til pornokongen Larry Flynt. Han spiller mot de rikeste og mest berømte i verden og har ikke anelse om hvor mange hundre millioner han har vunnet. I pokermiljøet kalles han bare Gudfaren fra Norge. På tross av dette har Thor aldri penger, han er en notorisk gambler. 

Livet tar en ny retning i 2012. Thor får konstatert kreft med spredning og legene i USA gir han to måneder igjen å leve. Pengene til sykeforsikring er spilt bort og Thor har ingen sjanse til å betale for den behandlingen han trenger. På Ullevål sykehus tilbyr de han hjelp. 

Pokermiljøet i Norge starter kronerulling og finansierer Thors hjemreise. Gode venner ordner også en leilighet, og "Gudfaren" flytter hjem til Norge sammen med sin kone Marcella. De bor fremdeles På Carl Berner i Oslo og Thor behandles ukentlig for kreften - 4 år på overtid. Han har hittil fått 226 runder med cellegift og legene betegner ham som et levende mirakel. En dødsdom blir bare en ny utfordring for en mann som er vant til vinne selv med de dårligste kortene på hånden. 

 HVORFOR LAGE FILMEN OM THOR HANSEN? 

 Vi møtte Thor første gang da vi skulle lage reklamefilmer for Blodkreftforeningen i forbindelse med NM i poker 2015. Da vi fant ut at Thor var en kreftsyk pokerspiller ble han vårt naturlige førstevalg til en av reklamefilmene vi skulle lage. Vi inviterte vi han på lunsj for å avtale filming, og ble umiddelbart bergtatt. Fem minutter etter at han forlot oss, sendte vi han en melding og spurte om vi kunne lage en dokumentarfilm om han. Svaret vi fikk var: "Hvorfor ikke?" 

 Thor Hansen er en fantastisk mann som alle fort blir glad i. Han er så full av spennende historier at man ikke skulle tro at halvparten er sanne. Men når man blir kjent med Thor, så forstår man at alt han forteller stemmer. Han har alltid levd i øyeblikket, uten bekymringer for hverken fortid eller fremtid. Nå lider han av uhelbredelig kreft, men ser tilbake på et eventyrlig liv uten anger for noe. Selv som dødssyk klarer Thor å leve sterkt. Vi ønsker å finne ut hva som er hemmeligheten bak Thors livsfilosfi og fascinerende karakter, og lage en dokumentarfilm som handler om å gå ”ALL INN" i livet - og å leve sterkt hele veien til mål. 

 HVORFOR CROWDFUNDING? 

 I Zacapa Film er det kort vei fra entusiasme til handling. Vi syntes at historien til Thor var for god til å være sann, og startet å filme noen dager etter at vi traff han. Nå har vi fulgt ham i ulike situasjoner gjennom et helt år, litt avhengig av hvordan formen hans har vært. Alt vi har filmet så langt har vært med egen innsats og egne midler, men vi innser at vi trenger finansiering for å kunne lage den filmen vi ønsker – og som vi synes at Thor fortjener. 

 Filmen koster i realiteten godt over én million kroner å lage, men med gode venner i bransjen og ulønnet egeninnsats trenger vi 500 000 kroner for å få gjennomført filmen. Vi er overbevist om at Thors film har et publikum både i Norge og USA, men vi har ikke tid til å vente på TV kanaler og offentlige støtteordninger for å få finansiert dette prosjektet. Det haster med å filme ferdig Thors historie. Vi håper dere også ønsker å se filmen om den legendariske Thor Hansen og har lyst til å bidra til at denne filmen kan bli virkelighet! 

 HVA FÅR DU TILBAKE? 

Det viktigste er at du bidrar til å få realisert en film om Thor. Alle som støtter filmen vil bli invitert til en eksklusiv premiere som vi håper kan gjennomføres under NM i poker i 2017. 

Vi trykker opp et begrenset antall takkekort med bilde av Thor. De første 200 som støtter filmen med 1000 kr eller mer, får dette takkekortet med en hilsen fra Thor.

 BUDSJETT 

Vi trenger 250 000 for å fullføre opptakene, og ytterligere 250 000 for å klippe og ferdigstille filmen.

Målet med første etappe av crowdfundingen er å sikre at vi får alle opptakene med Thor som vi trenger. 

Men dersom givergleden er formidabel nå, så er det absolutt mulig å nå det endelige målet om 500 000 og helt ferdig film.

Risks and challenges

Den største risikoen ved dette prosjektet er helsen til Thor. Men han overrasker oss hele tiden med sin positive innstilling og utholdenhet, og ønsker selvsagt også at denne filmen skal bli noe av. Som filmteam er vi fleksible og legger opptak til de dagene Thor orker å bli filmet.

Learn about accountability on Kickstarter

Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge NOK 1,000 or more About US$ 117

  Takkekort

  Signert takkekort fra Thor Hansen

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Limited 27 backers
  NOK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge NOK 10,000 or more About US$ 1,165

  Rulletekst

  Navnet ditt kommer på rulleteksten til filmen

  Less
  Estimated delivery
  5 backers
  NOK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)