Project image
)}
SEK 4,250
pledged of SEK 25,000pledged of SEK 25,000 goal
10
backers
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Thu, June 30 2016 4:00 PM UTC +00:00
Last updated July 1, 2016

First Gear - Motorprogrammet för alla

First Gear är motorprogrammet sverige aldrig fick. Vi är trötta på tråkiga bilprogram och torra tester. Vi visar det NI vill se

First Gear - Motorprogrammet för alla

First Gear är motorprogrammet sverige aldrig fick. Vi är trötta på tråkiga bilprogram och torra tester. Vi visar det NI vill se

SEK 4,250
pledged of SEK 25,000pledged of SEK 25,000 goal
10
backers
Funding Unsuccessful
The project's funding goal was not reached on Thu, June 30 2016 4:00 PM UTC +00:00
Last updated July 1, 2016

About

Vad är First Gear?

I fyra års tid har projektet First Gear varit under utveckling. Utan budget har det tagit lång tid att dels hitta rätt personer för projektet och dels kunna filma in vårat koncept. Tanken att finansiera ett pilotavsnitt på kickstarter har funnits länge, men vi har aldrig kunnat visa vad vi kan, förrän nu. Vi har filmat tre mini-avsnitt för Er skull, som ni kommer åt på våran youtube-kanal för att visa er lite vad vi kan göra, och vilka våra presentatörer är. Allt vi gjort hittills har varit utan budget, så Ni kan ju tänka er vad vi kan göra med eran hjälp!

    "Motorprogrammet Sverige aldrig fick"
Alla vi eldsjälar som är inblandade i First Gear är trötta på tråkiga bilprogram. Det har aldrig riktigt funnits något bil- eller motorprogram i Sverige som ALLA kan gilla och det vill vi ändra på! Vi vill nå ut till både bilnördarna och de som bara gillar underhållning. Vi har nu äntligen lyckats hitta helt rätt personer för att göra det motorprogram som vi tycker NI TITTARE förtjänar, för det är vad First Gear handlar om; att skapa ett motorprogram som är lika mycket vår vision som att tittarna får vara med och påverka med idéer och förslag! Det är en sak som gör oss väldigt unika.

   Humor, känsla och kvalitét
En viktig del som vi känner många andra bil och motorprogram saknar är det där lilla extra, det där roliga. Vi kommer fokusera på att göra First Gear till ett roligt, underhållande och lärorikt program, som alla kan få ut någonting av. Därför har vi omsorgsfullt valt ut våra tre presentatörer för att tillföra något unikt, men som också kan komplettera varandra. Har vi roligt framför kameran, kommer Ni tittare också ha kul!

Vilka är vi?

Dennis Andersen
Dennis Andersen

Presentatör
Dennis är våran småcrazy teddybjörn med galna idéer och dålig humor, allt för att reta hans med-presentatörer till vansinne. Han har en förkärlek till motorcyklar, ljus och mörk choklad. Påstår ofta att han kan köra allt med motor och hjul!

Ted Killman
Ted Killman

Presentatör
Ibland är det lite svårt att förstå Ted, men det finns åtminstone en sak han inte sticker under stolen med; han gillar gamla veteraner, må det vara mopeder som borde säckat ihop för länge sen, eller bilar som gjordes innan "bäst före"-datumet uppfanns. Han har heller inte speciellt bråttom

Tina Ferreira
Tina Ferreira

Presentatör
Vårat senaste tillskott erkänner öppet att hon inte kan speciellt mycket om bilar eller motorer, och vågar därför ställa de frågor ingen annan vågar. Hon tillför också en frisk fläkt i gänget och kan se fordon från en mer "normal" synvinkel, till skillnad från hur en "bilnörd" ser på saken. Hon ska också ha sagt att hon gillar snabba bilar.

Carl Robertzon
Carl Robertzon

Tävlings-smurf
Carl fyller hålen i First Gear ingen annan kan. Han kör snabbare, bättre och snyggare än någon annan i gänget och hade varit berättigad en plats i First Gear om det bara vore för att sätta Dennis på plats. Carl dyker upp, precis som Claudia, när man minst anar det och gör sitt jobb, riktigt, riktigt bra.

Claudia Lehmann
Claudia Lehmann

Flaggflicka
Vad är ett respektabelt motorprogram utan dragracing? Framförallt meningslös dragracing? Beväpnad med sin flagga och lokalsinne som en brevduva lyckas Claudia alltid hitta rätt för att starta våra dragrace, ofta dyker hon upp med en dramatisk entré.

Nico Carlgren
Nico Carlgren

Chefsmekaniker
Efter oräkneliga år i branschen som bland annat mekaniker, har Nico mycket att säga om bilar, motorcyklar och motorer överlag. Inte nog med att han alltid vet bäst, och alltid skulle köpa en bättre bil för samma pengar än en annan, så kan han få vilken trasig motor som helst, att gå igen. Det enda han behöver är lite våld, vilja och..

Peter Lundberg
Peter Lundberg

Förste Kameraman
Peter är klippan bakom kameran, utan begränsningar. Hans följeslagare är en Sony FS7 utrustad till tänderna med proffsig bild och ljudupptagning och är ryggraden i First Gear. Peter är också alltid den gladaste personen under en filmdag, även fast han stått med en kamera på axeln i 7 timmar.

Micke Rosén
Micke Rosén

Andre Kameraman
Med ett sinne för detaljer och stort intresse för film täcker Micke upp de vinklar Peter inte tar och är oumbärlig när det är live-filmning. Micke har även både räls och steadicam för lite mer speciella filmningar, och hjälper till med allt från filmning till efter-redigering.

Henrik Björk
Henrik Björk

Drönare
Det finns inte mycket som höjer kvalitén på en produktion som vinklar "eyes in the skies", och där gör Henrik ett riktigt bra jobb. Han har ett sinne för vinklar och är en mycket mer säker flygare än han själv tror!

Liam Espinosa
Liam Espinosa

Låtskrivare/Voice Over studio
Låtskrivare, rockstjärna, musikproducent och en j*vligt "go gubbe", är en bra beskrivning av Liam. Utöver detta skriver Liam en del musik till First Gear, inklusive ledmotivet "Burnout", och bistår med sin studio för inspelning av Voice-over till varje avsnitt.

Nidas Richmount
Nidas Richmount

Producent, Regissör, Redigering
Nidas är enklast att beskriva som "spindeln i nätet". Visionären för First Gear, och tar även hand om det mesta runtomkring, samt skapandet av avsnitten från planering till videosläpp

Rewards

Det är ju såklart viktigt att Ni känner att ni får någonting för att ni hjälper oss. Vi har valt rewards som tar er in i vår process, vi vill att alla ni som hjälper oss, också ska känna att ni "är med" i hela processen, och det gör vi genom att vi ger er alla tillgång till en exklusiv videodagbok, som uppdateras så snart vi gjort något. Vi funderar även på att live-streama vissa delar av produktionen för er skull!

Vi behöver Er hjälp!

First Gear står på tomgång och är redo att lägga i första växeln. Men för att vi ska kunna göra det, behövs Ni. 
Vi vill spela in vårat första riktiga pilotavsnitt och behöver en budget för att göra detta så bra som det bara går!

            "Det är viktigt att poängtera att allt vi gjort hittills har varit helt utan någon budget"

I Juli filmar vi pilotavsnittet kommer våra tre presentatörer få köpa en varsin bil med budget 3000:-, som ska utsättas för tester och utmaningar. Första steget blir en resa upp till Dalarna från Göteborg (förutsatt att bilarna överlever så långt), för att genomgå en undersökning av First Gear's chefsmekaniker Nico. Här kommer antingen bilarna undergå någon slags service (varpå minuspoäng utdelas till respektive presentatör), eller skickas iväg med hjälpsamma ledord på vägen.

Bilarna kommer därefter få uppdrag och utmaningar skickade per sms till deras presentatörs-telefoner av modell Nokia 3310. Bland dessa utmaningar ingår bland annat ett dragrace mot en cross på en vanlig, svensk skogsväg, handbromsvändningar och programmet avslutas med ett dragrace på ettans växel. Ni vet, såna där bra tester som alla har nytta av att få veta utfallet av?

Naturligtvis finns det gott om tid för våra presentatörer under resans gång att lära känna sitt nya fordon, sina presentatörers fordon och delge våra kära tittare, alltså Er, viktig information. I slutändan kommer en vinnarbil krönas, och utses till "Bra förstabil" för en tonåring med nytt körkort. 

BMW Bilrecension
Vi kommer även i pilotavsnittet recensera en BMW 335I, för att slå ett slag för de seriösa bilälskarna, men vi kommer göra det på vårat sätt, och vi lovar att det kommer INTE bli tråkigt!

Vi gör First Gear för Er
Den budget vi ber om är väldigt liten mot vad det kostar att producera film i storindustrin. Den budget vi ber om kommer täcka de grundläggande kostnaderna såsom bensinkostnader, boende, mat och bilar, men det är också allt vi behöver för att kunna göra ett riktigt, riktigt bra pilotavsnitt för Er!

Med allt detta sagt vill jag tacka på förhand för att Du kommit ända hit ner! Vill ni veta mer eller se mer, hör av er så kan vi säkert lösa något!

Risks and challenges

Som i all typ av produktion så finns det ju risker. De största riskfaktorerna för oss är att inspelningarna blir uppskjutna pga dåligt väder, att någon av oss inte kan eller pga sjukdom.
Som fördel för oss så har vi en bra plan redan och behöver bara den lilla hjälpen från Er att landsätta vårat projekt!

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 100 or more About US$ 11

  VIDEODAGBOK
  Följ inspelningen i vår videodagbok under hela produktionen, alltså både förberedelser, under filmning och efter-redigering

  DIGITAL KOPIA
  När pilotavsnittet är färdigt får du en högupplöst digital kopia på det

  Less
  Estimated delivery
  2 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 250 or more About US$ 26

  EXTRAMATERIAL
  Du får samma reward som 100SEK-nivån inklusive extramaterial, bakom scenerna och kommentatorsspår som digital kopia

  Less
  Estimated delivery
  0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 500 or more About US$ 52

  EXEKUTIV PRODUCENT
  Du får allt på och ovanför 100SEK-nivån, inklusive ditt namn i eftertexterna som "Exekutiv Producent"

  Less
  Estimated delivery
  1 backer
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 750 or more About US$ 78

  T-SHIRT OCH POSTER
  Du får alla rewards från 100SEK upp till denna, inklusive en signerad poster och en fräck First Gear t-shirt! wow!

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 1,500 or more About US$ 155

  VAR MED UNDER INSPELNINGEN
  Nu händer det saker! Du får alla rewards i alla steg nedåt, plus att du får inbjudan att vara med under en valfri inspelningsdag, antingen som åskådare eller hjälpa till!

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  1 backer
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 5,000 or more About US$ 516

  CO-PRODUCENT
  I sista steget får du följa med under en inspelningsdag som med-producent och vara med i beslut som tas kring vinklar, inspelning, och andra val. Du får även ditt namn skrivet i eftertexterna tillsammans med producenten

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Limited 0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (29 days)