Share this project

Done

Share this project

Done
MYTIKA er et dansk bordrollespil, som udspiller sig i et mytisk Danmark. I spillet kommer du helt tæt på vikingetidens myter og sagn.
MYTIKA er et dansk bordrollespil, som udspiller sig i et mytisk Danmark. I spillet kommer du helt tæt på vikingetidens myter og sagn.
77 backers pledged DKK 32,235 to help bring this project to life.

About

MYTIKA project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

DKK 32,235

77

 

 

 project video thumbnail
Replay with sound
Play with
sound

 

SÅDAN! Vores kickstarter er gået i hus, og vores mål er nået! Derfor kan vi med glæde meddele, at MYTIKA hermed er en realitet! - Næste mål er at se hvor mange pledge-goals vi kan nå op på. Tak for alles støtte!

100% Funded!
100% Funded!

 

 ________________________________________________________

Sagt om MYTIKA:
"Spillets potentiale er især i tilgangen til Skandinavien i middelalderen som en mytisk, tidsløs periode der gør det muligt for spillerne at udforske forskellige aspekter og kringelkroge af perioden i et tidsløst rum.
Der bibringes spændende nye ting til det D&Dske/Pathfinderske rollespil ved at bruge materiale fra middelalderens verden som inspiration til eksempelvis racer, klasser og magi-system.
Der er dertil en styrke og en charme i at se det hele formidlet på dansk, som gør spillet langt mere hjemmevant, og åbner for at rollespil ikke er en sær blanding af dansk og engelsk terminologi, som kan mudre de billeder, man maler med ord i hinandens sind i spillet."
- Morten Greis

Vi er to rollespilsentusiaster og brødre. Vi har sat os for at skabe et dansk bordrollespil med international standart. Vi ønsker ikke bare at lave et dansk rollespils system - vi ønsker også at skabe et spilunivers, som er let at gå til og sætte sig ind i, men som ikke går på kompromis med fleksibilitet og spillerens frie valg. Et system der understøtter, det vi ser som det vigtigste i ethvert rollespil.

Resultatet er MYTIKA: Et dansk T20 bordrollespil. MYTIKA foregår i en spændende, mytisk verden med inspiration fra vikingernes historier og sagn. Med spillet følger også smuk og indlevende kunst, som gør MYTIKA endnu mere levende for spilleren.

I MYTIKA får du muligheden for at spille på tre forskellige niveauer, som betyder, at alle, uanset alder og niveau, kan spille sammen. Du kan spille som:

 • Begynder
 • Basis
 • Avanceret
  Vi ønsker at skabe et af de bedste danske bordrollespil på markedet, men vi kan ikke gøre det alene. Vi har brug for din hjælp til at gøre MYTIKA til virkelighed.

  Vi vil høre din mening, og vi vil lave MYTIKA med din feedback.
  Vi håber, alle interesserede også har lyst til at følge med på vores blog, hvor vi løbende kommer med opdateringer på projektet.

  Har du lyst til at være en del af MYTIKA, og kan du se ideen i, at Danmark skal have sit helt eget bordrollespil med international standart, så støt projektet via feedback og Kickstarter.


MYTIKAs historie og regler udspiller sig over 250 sider i bogen. Bogen har høj kvalitet på æstetik, kunst og tryk, og matcher internationale standarder for rollespilsbøger.

Vores primære kunstnere vil være Dean Spencer og Felipe Gaona. Vi kæler for detaljen og lover alle MYTIKAs spillere en bog trykt på kvalitetspapir, med høj billedkvalitet og spændende layout med kartografi, der passer til den mytiske historie.

Kartografi og layout i bogen er skabt af vores egen kartograf og grafiske designer. Bogen bliver også mulig at få som PDF, med mulighed for at printe i sort/hvid og i farver. Hvis man i stedet bruger PDF’en digitalt, er det muligt at få et hurtigt overblik over bogen via indsatte hyperlinks.

Bogen vil blive trykt hos et anerkendt, dansk trykkeri, der er vant til at levere tryksager i høj billedkvalitet.

Et overblik over nogen af bogens sider, som de ser ud på nuværende tidspunkt.
Et overblik over nogen af bogens sider, som de ser ud på nuværende tidspunkt.

 

Grundregler: MYTIKA har grundprincipperne fra et klassisk d20 rollespil. Derfor vil reglerne virke velkendte for de fleste erfarne rollespillere. Blandt andet grundegenskaber, initiativ og angrebsrul baserer sig herpå. 
Samtidig er hele systemet gentænkt og moderniseret.

Regelsystemet er opbygget i tre niveauer: "Begynder", "Basis" og "Avanceret". Således kan du som nybegynder såvel som erfaren, spille med den grad af kompleksitet, som du selv ønsker.

Færre og lettere udregninger under selve spillet gør at rollespillet kommer mere til sin ret. Stor frihed og fleksibilitet i karakterskabelse med en mere lav heroisk tilgang. Karaktererne vil ikke blive gudelignende i deres styrke, og spillet holder derved et mere jordnært forhold mellem spillere og spilverden.

MYTIKA er et mere lav-magisk univers, hvor magiske genstande ikke findes i enhver monsterhule. Hvor besværgere fungerer primært gennem overjordiske forbindelser til guderne eller åndernes verden, og ikke bruger magien til at kaste ildkugler i hovedet på heltene i historien.

En intuitiv opbygning af bogen, understøttet af layout og design, gør at reglerne og deres placering er nemme at finde. Dette gør det nemmere at introducere regler for den enkelte gruppe i det rette tempo.

Et tættere blik på sidernes layout, som de ser ud pt.
Et tættere blik på sidernes layout, som de ser ud pt.

 

MYTIKA foregår i vikingetidens Danmark, kaldet Dannemare, hvor de gamle oldnordiske myter og sagn er sande. Dannemare er et veltænkt sammenkog af en tid i Danmarkshistorien, hvor vikingerne regerede.

Dannemare er blot et landområde i menneskenes verden, kaldet for Midgård. En verden, hvor guderne i Asgård og Jætterne i Jotunheim rent faktisk eksisterer; hvor vætter og sortfolk er en trussel for befolkningen i de små bygder ved kysterne; hvor trolde og ellefolk bor i de store, vilde skove og under de rullende bakkedrag.

De fleste mennesker bor i små bysamfund, men der er også dem som foretrækker livet som nomade. Hvad enten man vælger at drage på togt med Ragnar Lodbrog, indgå som svend i Harald Blåtands eller Svend Tveskægs hird, eller lede efter forsvundne skatte fra bronzealderen, så er alt dette muligt i Dannemare.

Selve Dannemare består af Danmark som vi kender det, samt Skåne i sverige og Slesvig i Tyskland. Indenfor disse grænser er der ni store jarledømmer, hver hersket af en Jarl:

De ni Jarledømmer i Dannemare
De ni Jarledømmer i Dannemare

Jarledømmerne har deres interne magtkampe og intriger, men de kan også stå sammen når fjender udefra “banker på døren".

Bogen fokuserer på menneskets samfund, som vi mener, det kunne se ud i en mytisk verden. Spillet involverer en lang række historiske personer, plukket ud af tid og sted, og indsat i det mytiske Dannemare. Samtidig er der et betydeligt fokus på, hvordan vikingerne rent faktisk levede deres liv. Dette inkluderer gudetro, dagligdagsliv, leveregler, sprog, handel, ry og rygte samt naturligvis overtro.

For en uddybende gennemgang af verdenen, så se HER.

Alt efter hvilket pledge du vælger, får du bogen som PDF (i to versioner), den trykte bog, eller begge dele. (Derudover vil enkelte pledges også modtage ekstra materiale til spil).

Alle pledges på PDF niveau eller over får: Login til et forum på vores hjemmeside, med adgang til råtekst hurtigst muligt efter kickstarter og interaktivt kort.

 • Støt os i ånden: Betal 10kr. eller mere, og få adgang til at følge med i vores udvikling, samt få løbende opdateringer.
 • PDF: MYTIKA-bogen i PDF-format, med hyperlinks. 175,-
 • Bog: En trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet og hardback-cover. 375,-
 • Tidlig støtter: En trykt version af bogen i høj kvalitet og hardback-cover, samt en kopi af PDF med hyperlinks. Til de første 20 støttere for 400,-
 • Bog & PDF: En trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet og hardback-cover, samt en kopi af PDF med hyperlinks. 425,-
 • Legende: Trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet og hardback-cover, PDF samt et billede af dig selv (eller andet valgfri person/dyr) som en del af et kunstværk i bogen*. 1000,-
 • Udødeliggjort: Bog, PDF, et billede af dig selv (eller andet valgfri person/dyr), som en del af et kunstværk i bogen* samt en unik karakter, med baggrund og karakterark (kan bruges som både spilperson og ikke-spilperson). 1150,-

* I samarbejde med os udarbejdes et billede, med et motiv som du ønsker at have med.

Pengene går primært til fremstilling af bogen. Nedenfor er en grafisk model over, hvordan pengene bruges mere præcist, såfremt vi når vores mål. Modellen er beregnet på et lige antal salg, af hver af de tre basis-pledges. Hvis vi går langt over mål, kan dette ændre sig, men fokus er på at lave en velproduceret bog - ikke at tjene en masse penge. Ekstra indkomst vil primært blive genereret ned i bogen, i form af et bedre produkt.

Tabel over hvad pengene går til.
Tabel over hvad pengene går til.

 

 

Fragt er inkluderet i prisen, og leveres med DAO.

Stretch-goals er jeres incitament til at støtte os, inden bogen er lavet. Hvert stretch-goal er en ekstra “belønning” til alle, der støtter projektet, i form af et højere kvalitets produkt. Dette er for eksempel i form af bedre eller mere kunst, gennemgang af alle regler af “Endzeitgeist” (erfaren bordrollespils udgiver og kritiker).

Udover økonomiske stretch-goals, har vi også nogle der afhænger af mængden af trykte bøger der bestilles. Dette skyldes mængderabatter på oplæg fra vores trykkeri, og flere bøger betyder derfor flere sider til jer!

Når vi op på...

   

Se her vores blog for løbende updates på vores system og verden: http://skylarkgames.org/mytika

 

Risks and challenges

Som det gør sig gældende for alle kickstarters, så er der en risiko for, at vores grundmål (pledge) ikke opnås. Sker dette ikke, trækker kickstarter ikke dine penge. 80% af bogen er allerede skrevet, det meste kunst og kartografi er allerede produceret og købt, og der er sikret kompetent korrektur og redaktionel støtte. Derudover er skabelon for opsætning af bog og karakterark også færdigt.

Vi forventer, at vores produkt vil være klar til forsendelse omkring seks måneder efter kickstarterens afslutning. Potentielle forhindringer, der kan udskyde udgivelsesdato inkluderer: Alvorlig sygdom, uforudsete vanskeligheder med hardware eller trykkeri, problemer med levering af kunst eller andet indhold fra tredjepartner. Den eneste risiko vi kan se for, at vi ikke leverer vores produkt, er i tilfælde af pludselig og alvorlig sygdom eller lignende.

Vi føler os dog sikre på, at dette ikke bliver et problem, da vi på forhånd har sikret os så godt som vi kan. Blandt andet så trykkes bogen i et dansk trykkeri, hvilket vi har valgt for at sikre god kvalitet og sikker kommunikation, samt undgå problemer med langdistance-fragt. Derudover har vi valgt anerkendte og professionelle kunstnere og erfarne samarbejdspartnere.

Learn about accountability on Kickstarter

Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge DKK 10 or more About US$ 2

  Støt os i ånden

  Donér med 10kr. eller mere, hvis du bare har lyst til at støtte projektet!

  Less
  Estimated delivery
  8 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge DKK 175 or more About US$ 26

  PDF version

  MYTIKA-bogen i PDF-format, med hyperlinks.

  Less
  Estimated delivery
  8 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge DKK 375 or more About US$ 56

  Trykt version

  En trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet og med hardback-cover.

  Prisen er inklusive forsendelse.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Denmark
  13 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Reward no longer available

  Pledge DKK 400 or more About US$ 60

  Tidlig støtte

  Som tak for tidligt støtte modtager du en trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet med hardback-cover, samt en hyperlinked PDF version.

  Prisen er inklusive forsendelse.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Denmark
  Reward no longer available 20 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge DKK 425 or more About US$ 64

  Bog & PDF

  En trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet med hardback-cover, samt en hyperlinked PDF version.

  Prisen er inklusive forsendelse.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Denmark
  16 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge DKK 800 or more About US$ 120

  MYTIKA duo

  Slå dig sammen med en ven eller giv en gave. Du modtager to trykte versioner af MYTIKA-bogen i høj kvalitet med hardback-cover, samt to hyperlinked PDF versioner.

  Prisen er inklusive forsendelse.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Denmark
  3 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge DKK 1,000 or more About US$ 150

  Legende

  Du får en trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet og hardback-cover, samt en hyperlinked PDF-version.

  Herudover udarbejdes der i samarbejde med os, et motiv som du ønsker at have med i bogen. Dette motiv tager udgangspunkt i et billede af dig eller en anden person.
  Da vi udarbejder billedet sammen, skal du være villig til kompromis.

  Prisen er inklusive forsendelse.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Denmark
  0 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge DKK 1,150 or more About US$ 173

  Udødeliggjort

  Du får en trykt version af MYTIKA-bogen i høj kvalitet og hardback-cover, samt en hyperlinked PDF-version.

  Herudover får du en unik karakter med tilhørende baggrund og karakterark, der kan bruges som både spilperson og ikke-spilperson, baseret på det motiv som du ønsker at have med i bogen.

  Dette motiv tager udgangspunkt i et billede af dig eller en anden person.
  Da vi udarbejder billedet sammen, skal du være villig til kompromis.

  Prisen er inklusive forsendelse.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Denmark
  7 backers
  DKK
  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)