Share this project

Done

Share this project

Done
We want your help to maintain and enhance the high quality of the gaming magazine Fenix without having to raise the price.
204 backers pledged SEK 138,237 to help bring this project to life.

About

SEK 138,237

204

Speltidningen Fenix erbjuder det bästa från den svenska spelhobbyn, I synnerhet när det gäller rollspel. Det är en fysisk produkt, en tidning som går att köpa i spelbutiker, hos tidningsförsäljare, pressbyråer, 7-eleven butiker och många andra runt om i Sverige. Att tidningen finns så tillgänglig där folk rör sig gör att det är lätt att komma i kontakt med spelhobbyn i Sverige idag, vilket vi som ger ut Fenix ser som en av tidningens viktigaste uppgifter. Nu ber vi om din hjälp för att upprätthålla Fenix höga kvalitet utan att behöva höja priset på tidningen. Dessutom har vi ett antal förbättringar vi längtar efter att genomföra, som vi vill ha din hjälp att förverkliga.

Vår vision med Fenix är större än att ge ut en speltidning. Vi vill sprida spelhobbyn i allmänhet och rollspel i synnerhet till en bredare krets än de redan invigda. Vi tycker att spel är roliga, berikande och givande på flera sätt.

I Fenix hittar du spel och nördkultur, nyheter, recensioner, förhandstittar, intervjuer, bakgrundsartiklar, rollspelsäventyr och mycket mer. Officiellt spelmaterial till svenska rollspel och specialskrivna artiklar av Kenneth Hite och Pete Nash. Åke Rosenius serie Birger Barbaren är ett annat stående inslag.

Idag, när rollspelen upplever en ny storhetstid är intresset från våra läsare större än någonsin. Men annonsintäkterna har vikt stadigt neråt under flera år. Vi är ett litet spelförlag, med stor erfarenhet på en nischad marknad. Mängden spelmaterial i varje nummer av Fenix är imponerande och av hög kvalitet. Men inte gratis att ta fram eller trycka. Det gör att våra utgifter för tidningen har ökat stadigt, samtidigt som pengarna vi får in inte längre täcker alla kostnader och vi har inga bidrag av något slag (presstöd, kulturbidrag, etc). Vi har själva skjutit till pengar för att klara utgivningen i befintligt skick. Sedan gjorde en byråkratisk miss att vi tvingades välja på att sänka tusen Best of Fenix i havet eller ta pengar från våra andra spelprojekt (Western och Ensamma Vargen) för att betala böter på 50 000 SEK. Det var ett tungt och svårt val, men vi övergav de amerikanska böckerna för att inte fördröja andra projekt. Nu söker vi ditt stöd för att säkra Fenix framtid, för att möjliggöra en speltidning som bara blir bättre istället för att skala tillbaka våra ambitioner.

Vi tror att det finns många som tycker om Fenix och tycker att det är både roligt och viktigt att speltidningen finns. Det här är er chans att hjälpa oss fortsätta ge ut en minst lika bra tidning utan att behöva tumma på tidningens kvalitet, omfång eller höja priset – det tror vi vore olyckligt, framför allt för yngre läsare som ofta har sämre ekonomi.

De pengar vi drar in går oavkortat till att upprätthålla tidningens kvalitet, eller rentav göra satsningar vi annars inte har råd att genomföra i dagsläget.

Du bidrar till att speltidningen Fenix kan fortsätta leverera hög kvalitet till ett lågt pris, vilket förhoppningsvis gör att fler upptäcker den svenska spelhobbyn. För dig som är engagerad i svensk spelhobby borde Fenix blotta existens vara så gott som ovärderlig.

Alla Rewards innebär att du får något för ditt stöd. Det kan antingen vara en prenumeration, våra jubileumsutgåvor Best of Fenix (nu i mer begränsad utgåva än vi hade planerat), möjlighet att synas i eller påverka tidningens innehåll. Se mer under Rewards.

Alla backers får även:

Träff med redaktionen när Fenix fyller 75

Alla backers bjuds in till en kväll i Stockholm med redaktionen. Vi berättar om tid och plats och bjuder på något mindre tilltugg, men övriga kostnader får du själv stå för.

Vykort

Två vykort, ett med kampanjbilden och ett med rollspelsdöden från Fenix 5/2010.

Unik Kickstarter-utgåva av Fenix

Du får ett specialgjort nummer av Fenix, bara tillgängligt för dig som deltar här (och för våra Stödprenumeranter). Ju bättre kampanjen går, desto tjockare blir detta specialnummer. Alla som deltar i kampanjen får numret i pdf. Det finns även möjlighet att få numret i tryck, men då kostar det 59 SEK. Glöm inte att även lägga till porto. Följande artiklar är upplåsta till Kickstarter-utgåvan.

 • Det bortglömda biblioteket - Christoffer Krämer
 • Kytheras – Planetbeskrivning till SciF! - Anders Blixt
 • Provenance System - Will Hindmarch
 • Mummies: A New Approach - Graeme Davis
 • Sandlåda i gråskalor - Johan Englund och Johan Salomonson
 • Dirty Deeds – A Treatise on Treasure Hunting - av August Hahn
 • Under Jord och vatten - Åsa Roos
 • Metuselas sfärer - Robert Jonsson
 • Försvunna skatter - Pete Nash
 • Karibiens skatter - Tina Engström
 • Artikel av Magnus Seter

Denna Kickstarter är till för att stärka speltidningen Fenix, men vi ser till att du alltid får ut något konkret värde för din satsning också. Alla priser är inklusive moms, men exklusive frakt. Behöver du ett kvitto som visar vad du har valt så kontakta redaktionen så ordnar vi det.

 • Prenumerationer (bara möjlig till svenska adresser)
 • Best of Fenix
 • Bli Mecenat
 • Bli Sponsor

Prenumerationer

Väljer du en prenumeration får en tidning direkt hem i brevlådan så fort numret kommer ut. Du kan antingen välja att vara med i ett år, två år, tre år eller hela vägen till Fenix stora jubileumsnummer om drygt fyra år – Fenix nummer 100! Du kan självfallet även ge bort en prenumeration till någon annan, genom att kontakta oss med den personens adressuppgifter.

Bestäm hur lång prenumeration du vill ha och betala det belopp som då gäller (till exempel kostar en Early Bird prenumeration under 1 år 249 SEK och en prenumeration till normalpris i tre år 749 SEK.

Frakt ingår i prenumerationspriserna.

Stödprenumerationer

Väljer du en Stödprenumeration får du ett diplom och fördelar, som att du alltid räknas in som deltagande i tävlingar och annat. Det viktigaste är dock att du vill ge Fenix extra goda förutsättningar inför framtiden.

En stödprenumeration på Fenix kostar 100 SEK för varje nummer, så om du vill vara stödprenumerant i 2 år skall du betala 1200 SEK – och vill du hänga med hela vägen till vårt jubileumsnummer 100 är det en bit över fyra år, och 28 nummer, så det kostar 2800 SEK.

Best of Fenix

After a decade with the Swedish gaming magazine Fenix we decided to show some of the best the Swedish gaming magazine had to offer, even to all who cannot understand Swedish. In these three volumes you will find a wealth of material, from some of Sweden’s best game designers and artists, as well as a multitude of articles from international game designers such as Kenneth Hite and Pete Nash. The material is top notch, full of ideas, inspiration and tailor made for our magazine. The production quality is stunning. And now, they are even harder to come by than we ever expected they would be …

Best of Fenix is available in pdf only, or in luxurious hardcover editions. If you choose the physical books, please remember to add shipping.


Bli Mecenat

Du visar ett fördjupat engagemang i Fenix framtid och får både redaktionens djupa tacksamhet och möjlighet att vara med och påverka framtida nummer av tidningen under 2016.

 • Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas (välj bland 5 olika motiv)
 • Fenix unika Kickstarternummer i pdf
 • Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
 • Du blir uppmärksammad på Fenix webb för ditt stöd

Bli Sponsor

Din förening eller ditt företag visar stöd för Fenix och belönas därför både med bevis på redaktionens tacksamhet, möjlighet att synas i tidningen och påverka redaktionen:

 • Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas (välj bland 5 olika motiv)
 • Fenix unika Kickstarternummer i pdf
 • Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
 • Du blir uppmärksammad på Fenix webb för ditt stöd
 • Annonsutrymme i varje nummer av Fenix 2016 – välj nivå:

För varje 25 000 SEK vi når upp i kan vi garantera ytterligare ett nummer utan att behöva höja priset. Dessutom innebär mer pengar att vi kan låsa upp fler av de förbättringar av tidningen som vi inte haft råd att genomföra ännu. Ju fler som stöder denna Kickstarter, desto bättre blir speltidningen Fenix!

Utökat jubileumsnummer (Fenix 75)

Flera mål går ut på att göra Fenix 75 till ett extra minnesvärt nummer, packat med spännande material.

 • Fenix jubileumsnummer kommer att utökas till 92 sidor med limbunden rygg. Vårt tjockaste nummer någonsin.

Permanenta förbättringar

Flera delmål möjliggör satsningar på att utöka och förbättre Fenix. Det är saker som efterfrågats, men som hittills har fått stå tillbaka. Blir denna crowdfundingkampanj tillräckligt lyckad hjälper ni oss att göra dessa förbättringar möjliga.

 • Tidningen till prenumeranter kommer att plastas in.
 • Hela Fenix trycks i fyrfärg.

Fenix Junior

Alla gamers är inte längre osnutna tonåringar. Många har själva blivit gamla nog att skaffa barn – och spela med sina ättlingar. Fenix Junior är en satsning för att göra speltidningen intressant och rolig för alla i familjen, även de som inte hunnit fylla tonår än. Med tillräckligt stöd blir Fenix Junior en egen bilaga i A5, specialgjord för en yngre läsekrets.

Vi behöver din hjälp för att stödja Fenix. Pengar är alltid en hjälp, men det finns så mycket mer du kan göra för att underlätta för oss. Genom att hjälpa oss synas och få andra att upptäcka vår Kickstarter ger du oss en spridning vi annars saknar. Som tack för din och andras insatser på sociala medier kommer vi att lägga till nytt material i specialutgåvan av Fenix samt ge andra förmåner bara till er som backat projektet. Därför har vi tagit fram några delmål som inte bara mäter stödet för Fenix i reda pengar, utan även på andra sätt. När ett av dessa delmål blir upplåst berättar vi nästa bonus som blivit upplåst.

Kickstarterbackers mäter hur många som valt att bli backers under denna Kickstarter. För var hundrade person låser vi upp en bonus.

Kickstarterfinansiering utgår ifrån det mål vi har satt. Dubblar vi målet blir ytterligare en bonus, tredubblar vi det ännu en, och så vidare.

Kickstartermecenater utgår ifrån hur många som valt just denna Reward under Kickstarterkampanjen. För var femte Mecenat öppnar vi en ny bonus.

Kickstartersponsorer är föreningar och företag som valt att bli någon form av Sponsor. Det är våra dyraste Rewards, som även ger den som väljer den en chans att synas i tidningen under 2016. För var femte Sponsor öppnar vi en ny bonus.

Facebookmålen är om möjligt än mer konkreta och handfasta. Vi vill att Åskfågelns Facebooksida skall upptäckas av fler – och förstås även att de som kommer dit väljer att ge oss en tumme upp, att besökarna gillar vad vi gör. Den första bonusen öppnas vid 200 ”gillar” och därefter en till för var hundrade tummen upp som Åskfågeln får.

Facebookdelningar mäter hur många som delat med sig av information om vår Kickstarter, och där belönar vi var tjugofemte gång det händer. Som du märker är fler av målen redan upplåsta, då vi tagit lite tid på oss med att få upp grafiken. Därför kan du redan här se de första bonusarna som du och andra hjälpt oss låsa upp under veckan som gick.

Upplåsta bonusar

200 Gillar Åskfågeln
Artikel i Fenix Kickstarterutgåva, av Christoffer Krämer
Det bortglömda biblioteket

En magisk plats skapad av gudinnan Seshat som samlar alla de böcker som försvunnit över tid. Böcker som bränts i gamla bibliotek, sänkt i havet, mästerverk som aldrig blivit utgivna för att författarna var för rädda för att skicka in dem. En plats som givetvis gömmer stor kunskap och som har svar på många av våra stora gåtor och mysteriet. + Lite äventyrsuppslag, bokuppslag osv.

25 Delningar av vår Kickstarterkampanj
Alla Backers får ett Vykort av motivet för denna kampanj (som ursprungligen gjordes till Kenneth Hites artikel om MacGuffins i Fenix)

5 Mecenater
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva, av Anders Blixt
Kytheras – Planetbeskrivning till SciF!

Det faller sig naturligt att blicka mot Venus såsom hon brukade skildras i pulp-SF med djungler, träsk, monster, amfibiebarbarer, osv (t.ex. i Heinleins ungdomsroman Rymdkadetten som jag läste som barn 1967). Jag avser alltså att skriva en Fenix-artikel om planeten Kytherea,* utformad på sådant sätt att världen kan användas som ett fantastiskt Venus i vårt solsystem (dvs för kampanjer i Sci-Fi!s pulpkosmos) eller som en outforskad planet cirklande runt en fjärran stjärna (dvs för kampanjer i Sci-Fi!s FM-kosmos). *Namnet Kytherea härstammar från ett grekiskt tillnamn på gudinnan Afrodite/Venus. Under 1800-talet använde europeiska astronomer gärna adjektivet cytherean i betydelsen “venusiansk” Du har väl inte missat Anders blogg https://gondica.wordpress.com/ där du kan prata mer spel med Anders och läsa hans tankar om olika spännande projekt.

100 Backers
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva, av Will Hindmarch
Will Hindmarch är en internationellt etablerad speldesigner med många strängar på sin lyra. I senaste numret av Fenix kan du läsa Kenneth Hites intervju med honom som kretsar kring vad man bör tänka på om man vill sätta list i fokus för sin rollspelskampanj, inte minst utifrån hans senast Project Dark (se till exempel mer på http://project-dark-rpg.tumblr.com/ )

300 Gillar Åskfågeln
Ytterligare ett vykort till alla backers, denna gång med bilden som prydde omslaget till numret av Fenix som utredde ryktet om rollspelens död 2010.

400 Gillar Åskfågeln
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva
Sandlåda i gråskalor av Johan Englund och Johan Salomonson

Författarna bakom AI: Automatisk Intelligens – en av de mest uppskattade artiklarna i Fenix hittills – återförenas i Fenix för att ta fram ett äventyr, en sandlåda i gråskalor till rollspelet Western.

200% finansiering
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva
Dirty Deeds – A Treatise on Treasure Hunting - av August Hahn

Many adventures can and have been built around the concept of hunting for lost artifacts and digging up treasure in exotic locales far away from civilization and the Known World. While these scenarios can be exciting, they often overlook the truly dirty side of excavating treasures – the hard labour of actually excavating treasure and the grave dangers of doing so.

Julklapp
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva
Under jord och vatten av Åsa Roos

Följ med ner under ytan i jakten på guld, ädelstenar och försvunna civilisationer. Vad döljer sig egentligen under stenrasen och havsytan? Under jord och vatten är en artikel med äventyrsuppslag och berättelser från djupet, allt från jakten på piratguld till mer esoteriska skatter.

50 Delningar av vår Kickstarterkampanj
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva
Metuselas sfärer av Robert Jonsson

Den mytomspunna Metusela skapade sju mäktiga artefakter med stora esoteriska insikter i mänsklighetens gryning. Då Atlantis gick under försvann Metusela spårlöst, samtidigt som hans artefakter gick förlorade. Fram tills nu. Metuselas sfärer är en artikel till rollspelet Bortom: Lögnens slöja eller Leviathan. Artikeln beskriver Metuselas sju artefakter, vad deras krafter är och hur de kan användas i spel. Det går utmärkt att lägga in en av dessa artefakter i en pågående berättelse eller skapa en helt egen berättelse kring dem.

200 Backers
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva, av Pete Nash
Pete Nash skriver en artikel om försvunna skatter till RuneQuest.

5 sponsorer
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva, av Tina Engström

Karibiens skatter läggs till i Kickstarterutgåvan av Fenix.

300% finansiering
Ny artikel i Fenix Kickstarterutgåva
Magnus Seter skriver en artikel till Fenix Kickstarterutgåva.

Nästa bonus

Birger barbaren av Åke Rosenius
Specialstripp av Birger Barbaren i Kickstarterutgåvan.

Här kommer du att kunna hitta saker att lägga till din Reward om du vill ha det utöver vad du redan har valt. Den första och kanske viktigaste i det här sammanhanget är prenumerationer på Fenix. Hur mycket det kostar beror på hur lång prenumeration du väljer:

Välj längd för din prenumeration:
1 år – 249 SEK
2 år – 499 SEK
3 år – 699 SEK
100 (28 nr) – 1000 SEK

Som du ser har vi gett dig vårt EARLY BIRD-pris på dessa prenumerationer, då en prenumeration som add-on ju alltid innebär att den läggs ihop med något annat. Tyvärr är prenumerationer bara möjliga till adresser i Sverige.

På samma sätt kan du lägga till en Stödprenumeration:
1 år – 600 SEK
2 år – 1200 SEK
3 år – 1800 SEK
100 (28 nr) – 2800 SEK

Eller att du blir Mecenat för 1250 SEK.

Som Sponsor avgörs den add-on du väljer av hur mycket annonsutrymme du vill ha i varje nummer av Fenix under 2016:

6 x 6 cm – 3 000 SEK
6 x 12,5 cm – 6 000 SEK
6 x 19 cm – 9 000 SEK
Kvartssida – 10 000 SEK
Halvsida – 17 500 SEK
Helsida – 30 000 SEK

Fenix Kickstarter utgåvan i tryck
Alla som deltar i kampanjen kommer få Kickstarterutgåvan som pdf, men vill du även ha den tryckta versionen måste du lägga till 59 SEK till ditt stöd. Glöm inte att lägga till frakt.

Kickstarter poster
En annan nyhet är att vi nu också erbjuder omslagsbilden på specialnumret som en plansch tryckt på högkvalitativt papper i 70 x 100 cm som add-on. Varje plansch kostar 200 SEK. Glöm inte att lägga till frakt.

Speltidningen Fenix har tolv år på nacken. Den startades, ägs och drivs av de två inbitna spelarna Tove och Anders Gillbring, samt Åskfågelns illustratör Lukas Thelin. Den hade dock aldrig varit möjlig utan hjältar som Åke Rosenius, Åsa Roos, Christoffer Krämer, Marcus Brissman och många, många fler. Vi brinner alla för spel och har alltid satsat på att vara en tidning av spelare, för spelare.

Alla fraktkostnader är inräknade i prenumerationspriset, men för Best of Fenix och add-ons, som Kickstarterugåvan i tryck och postern, behöver du lägga till följande:

 • Sverige 59 SEK
 • Europa 250 SEK
 • Resten av världen 400 SEK

This is a crowdfunding campaign to support and enhance the Swedish gaming magazine Fenix. We have already been in existence for twelve years, with an unbroken bimonthly publication rate. The magazine is a physical product, printed in full colour and a large format. Every issue features both some of the best from the Swedish gaming hobby – in Swedish - and gaming material from Kenneth Hite and Pete Nash – both in English.

The object of this campaign is not to launch a new product, but to maintain and enhance the existing magazine. The dip in ads for print media has affected us, and our alternative is raising the price of the magazine. Which we would rather not, since we believe the youngest of our readers are more vulnerable from an economic standpoint, and we would like to be part of making the gaming hobby more and not less available.

If you live outside Sweden you cannot subscribe to the magazine. Instead we recommend the Rewards for Best of Fenix, where you find the best from the first decade with Fenix in three different volumes. You can either order them in pdf or luxury hardcover editions.

If you really want to support the Swedish gaming magazine, you can also choose to become a Patron (the Reward called Mecenat), where you get to give us your money in exchange for praise, the ability to influence us on a special forum for the editors, all of the patrons and all of the sponsors. And you get a special Poster, with your name on it.

If you have a company or organization, you can instead decide to become a Sponsor. Just as the patrons you will get our gratitude, the ability to influence us and the poster. You will also get an ad in each issue of Fenix during 2016. The size of the ad is the deciding factor for the price of this Reward.

All who back this campaign will receive an invitation to a meet and greet with the editors when our 75th issue is released in the end of May (but you have to pay for the expenses yourself).

You will also receive a Special Kickstarter Edition of the magazine – in pdf only, unless this becomes a stunning success – cause then we will print it, for backers of this Kickstarter only.

Fenix Kickstarter Edition

Yay! We are funded and now it is time for the benefits to kick in for all who back us. If you live outside Sweden, you are welcome to join our celebratory meet ‘n greet with the editors when Fenix turns 75 issues at the end of May. However, it might be too expensive for you to travel here. At least you will receive our Special Kickstarter Edition.

This issue will be the first to be released in pdf-file. And it will be available to backers only. We will offer the possibility to pay for it in print, as an add-on, later on. But at least, it’s a start.

Since Fenix is a Swedish gaming magazine, some of the articles will be in Swedish only. On the other hand we have some really interesting aricles in English as well. So far we have unlocked:

 • Mummies: A New Approach by Graeme Davis (in English)
  Although it is an iconic monster in the history of horror movies, most fantasy and horror games do not give the mummy the respect it deserves. A flaming torch or some holy water, and it’s all over. Whether you are a roleplayer or a miniatures gamer, here are some options you can use to restore the bandaged dead to their rightful place among the creatures of the night.
 • Provenance System by Will Hindmarch
  Let's look at chains of ownership and devise a simple method for creating histories for treasures and artifacts, like a life-path system for important objects. Has that sword been wielded by queens of battle? Is this rebuilt truck a battle-wagon from a lost caravan? Does this amulet belong to the priests of a lost city — or the cult that claims to hide its location? Each link in the chain adds lore to the object, plus scars, adornments, and/or value!
 • The Forgotten Library by Christoffer Krämer. (So far, in Swedish only)
 • Kytheras - a planetary campaign setting for SciFi! By Anders Blixt So far (in Swedish only)
 • A Sandbox in Shades of Grey by Johan Englund och Johan Salomonson. (in Swedish)
 • Dirty Deeds – A Treatise on Treasure Hunting – by August Hahn (in English)
  Many adventures can and have been built around the concept of hunting for lost artifacts and digging up treasure in exotic locales far away from civilization and the Known World. While these scenarios can be exciting, they often overlook the truly dirty side of excavating treasures – the hard labour of actually excavating treasure and the grave dangers of doing so.
 • Beneath the Surface - Åsa Roos
 • Metuselas sfärer - Robert Jonsson

We will add even more articles as we unlock new social achievments. Basically, if you help us spread the word, we will reward it with more material in the Special Kickstarteredition! Some achievements that unlocks new articles are:

 • Likes for our Facebooksite www.facebook.com/askfageln
 • When our Kickstarter campaign is shared on Facebook
 • Amount of Backers
 • If we are able to double our original goal
 • Amount of Patrons (Mecenater in Swedish)
 • Amount of Sponsors
 • If any Limited Rewards are all taken

Do you do anything else to help us spread the word? Please tell us, so we can add new bonuses as a thank you for your time, help and effort!

Risks and challenges

Denna Kickstarter är till för att möjliggöra en fortsatt bred satsning på rollspel för nya spelare, till ett vettigt pris. Själva tidningen finns redan i grunden och med tolv år av obruten utgivning trots vår beskärda del av skit som träffat fläkten finns vi kvar. Fast förankrade i den svenska spelhobbyn, och med en speltidning som fortsätter locka både nya och gamla läsare. När vi inte rubbat utgivningen vid svåra sjukdomar, dödsfall eller ens när vi tvingats överge en stor del av våra jubileumsutgåvor av Best of Fenix finns det inte mycket som kan stoppa oss nu.

Väljer du att prenumerera skall du veta att vi inte misslyckats på 72 nummer. Alla har kommit ut på utsatt tid. Väljer du att backa vår Kickstarter med en prenumeration inleds den med Fenix nr 1, 2016, som kommer ut i februari nästa år.

Satsar du på Best of Fenix är böckerna redan tryckta och kan skickas så fort Kickstarterkampanjen har avslutats och vi har fått dina uppgifter.

Add-ons som behöver tryckas tas fram så fort kampanjen avslutats och skickas därefter ut under februari.

Fenix Specialutgåva för alla som stött oss under denna Kickstarter kommer under 2016.

Learn about accountability on Kickstarter
Questions about this project? Check out the FAQ

Support

 1. Select this reward

  Pledge SEK 10 or more About US$ 2

  SUPPORTER
  Visa ditt stöd för att Fenix finns, och få chansen att skaffa de add-ons som kan låsas upp under kampanjens gång. Du får ingenting du inte köpt som add-ons (och då tillkommer frakt).

  Less
  Estimated delivery
  14 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 2. Select this reward

  Pledge SEK 299 or more About US$ 31

  PRENUMERANT
  - 6 nr av Fenix per år du prenumererar
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf

  Välj längd för din prenumeration:
  1 år – 299 SEK
  2 år – 549 SEK
  3 år – 749 SEK
  100 (28 nr) – 1250 SEK

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  12 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 3. Select this reward

  Pledge SEK 300 or more About US$ 32

  BEST OF FENIX in PDF
  The very best from Fenix’ first decade, enhanced and translated into English. You will receive:
  - Best of Fenix Volume 1-3 in pdf
  - Fenix Special Kickstarter Edition in pdf

  Less
  Estimated delivery
  8 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 4. Select this reward

  Pledge SEK 499 or more About US$ 52

  EARLY BIRD BEST OF FENIX
  The very best from Fenix’ first decade, enhanced and translated into English. You will receive:
  - Best of Fenix Volume 1-3 in pdf
  - Best of Fenix Volume 1-3 in hardcover, printed in full color on high quality paper.
  - Fenix Special Kickstarter Edition in pdf

  Please add shipping to your pledge.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Limited 21 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 5. Select this reward

  Pledge SEK 599 or more About US$ 63

  BEST OF FENIX
  The very best from Fenix’ first decade, enhanced and translated into English. You will receive:
  - Best of Fenix Volume 1-3 in pdf
  - Best of Fenix Volume 1-3 in hardcover, printed in full color on high quality paper.
  - Fenix Special Kickstarter Edition in pdf

  Please add shipping to your pledge.

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  Limited 3 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 6. Select this reward

  Pledge SEK 600 or more About US$ 63

  STÖDPRENUMERANT
  - 6 nr av Fenix per år du prenumererar
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf

  Välj längd för din prenumeration:
  1 år – 600 SEK
  2 år – 1200 SEK
  3 år – 1800 SEK
  100 (28 nr) – 2800 SEK

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  7 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 7. Select this reward

  Pledge SEK 807 or more About US$ 84

  EARLY BIRD KOMBINATION
  Du får:
  - 6 nr av Fenix per år du prenumererar
  - Best of Fenix Volym 1-3 i pdf + hårdpärm
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf

  Välj längd för din prenumeration:
  1 år – 807 SEK
  2 år – 1057 SEK
  3 år – 1257 SEK
  100 (28 nr) – 1558 SEK

  Inkluderar frakt inom Sverige

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Limited 27 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 8. Select this reward

  Pledge SEK 1,250 or more About US$ 130

  MECENAT
  Du visar ett fördjupat engagemang i Fenix framtid och får:
  - Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf
  - Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
  - Uppmärksammad på Fenix webb för ditt stöd (valfritt)

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Anywhere in the world
  7 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 9. Select this reward

  Pledge SEK 3,000 or more About US$ 311

  EARLY BIRD SPONSOR
  Din förening eller ditt företag visar stöd för Fenix och belönas med:
  - Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf
  - 5 ex av varje nummer av Fenix 2016 (Endast i Sverige)
  - Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
  - Listad på Fenix webb som sponsor

  - Annonsutrymme i varje nummer av Fenix 2016 (OBS! Alla priser är inkl. moms) – välj nivå:
  6 x 6 cm – 3 000 SEK
  6 x 12,5 cm – 6 000 SEK
  6 x 19 cm – 9 000 SEK

  Less
  Estimated delivery
  Limited 3 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 10. Select this reward

  Pledge SEK 3,750 or more About US$ 389

  SPONSOR
  Din förening eller ditt företag visar stöd för Fenix och belönas med:
  - Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf
  - 5 ex av varje nummer av Fenix 2016 (Endast i Sverige)
  - Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
  - Listad på Fenix webb som sponsor

  - Annonsutrymme i varje nummer av Fenix 2016 (OBS! Alla priser är inkl. moms) – välj nivå:
  6 x 6 cm – 3 750 SEK
  6 x 12,5 cm – 7 500 SEK
  6 x 19 cm – 11 000 SEK

  Less
  Estimated delivery
  1 backer
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 11. Select this reward

  Pledge SEK 10,000 or more About US$ 1,036

  EARLY BIRD GULDSPONSOR
  Din förening eller ditt företag visar stöd för Fenix och belönas med:
  - Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf
  - 5 ex av varje nummer av Fenix 2016 (Endast i Sverige)
  - Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
  - Listad på Fenix webb som sponsor

  - Annonsutrymme i varje nummer av Fenix 2016 (OBS! Alla priser är inkl. moms) – välj nivå:
  Kvartssida – 10 000 SEK
  Halvsida – 17 500 SEK
  Helsida – 30 000 SEK
  Uppslag – 55 000 SEK

  Less
  Estimated delivery
  Limited 0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 12. Select this reward

  Pledge SEK 12,000 or more About US$ 1,243

  GULDSPONSOR
  Din förening eller ditt företag visar stöd för Fenix och belönas med:
  - Affisch i 70 x 100 där du personligen tackas
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf
  - 5 ex av varje nummer av Fenix 2016 (Endast i Sverige)
  - Tillgång till forum enbart för redaktionen, mecenater och sponsorer
  - Listad på Fenix webb som sponsor

  - Annonsutrymme i varje nummer av Fenix 2016 (OBS! Alla priser är inkl. moms) – välj nivå:
  Kvartssida – 12 000 SEK
  Halvsida – 21 000 SEK
  Helsida – 36 000 SEK
  Uppslag – 66 000 SEK

  Less
  Estimated delivery
  0 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.
 13. Reward no longer available

  Pledge SEK 249 or more About US$ 26

  EARLY BIRD PRENUMERANT
  Du får:
  - 6 nr av Fenix per år du prenumererar
  - Fenix unika Kickstarternummer i pdf

  Välj längd för din prenumeration:
  1 år – 249 SEK
  2 år – 499 SEK
  3 år – 699 SEK
  100 (28 nr) – 1000 SEK

  Less
  Estimated delivery
  Ships to Only Sweden
  Reward no longer available 100 backers
  SEK

  By pledging you agree to Kickstarter's Terms of Use, Privacy Policy, and Cookie Policy.

  Kickstarter is not a store.

  It's a way to bring creative projects to life.

  Learn more about accountability.

Funding period

- (30 days)